ΤΟΠΙΚΑ

Περίεργος «πόλεμος» για τη μηχανογράφηση

περίεργος-πόλεμος-για-τη-μηχανογρά-851206

«Σαμποτάζ» αποδίδει στο Νοσοκομείο Βόλου η ανάδοχος εταιρία του έργου για το Πληροφοριακό Σύστημα Υγείας του ΠΕΣΥΠ Θεσσαλίας και μετά τις καταγγελίες του προέδρου του συλλόγου εργαζομένων «ανοίγει» με σοβαρότατες αιχμές την υπόθεση μηχανοργάνωσης του Αχιλλοπούλειου.
Η Ένωση Εταιριών που ανέλαβε μετά από διεθνή ανοιχτό διαγωνισμό το έργο για όλα τα δημόσια Νοσοκομεία της Θεσσαλίας, προϋπολογισμού 3,7 εκ. ευρώ, μιλά για «λυσσώδεις προσπάθειες κατασυκοφάντησης και αποσυντονισμού του συστήματος που εγκαταστάθηκε και λειτούργησε στο Νοσοκομείο», καθώς και για ύπαρξη μηχανισμών και επιχειρηματικές, πολιτικές ή άλλες σκοπιμότητες που κρύβονται πίσω από την ιστορία.
Μετά τις καταγγελίες του προέδρου του συλλόγου εργαζομένων του Αχιλλοπούλειου Λεων. Αναστασίου σε βάρος της εταιρίας «Computer Solutions ABEE» και τις διαδικασίες με τις οποίες «επανέρχεται» στο Νοσοκομείο –η διοίκηση του Αχιλλοπούλειου αποφάσισε τον περασμένο Δεκέμβριο τη διακοπή της συνεργασίας με την εν λόγω εταιρία- ο Τεχνικός Σύμβουλος Διαχείρισης Έργου στον τομέα Πληροφορικής της Ένωσης Εταιρειών Computer Solutions ΑΒΕΕ, PC Systems ΑΕ, Quality & Reliability ΑΕ Σταύρος Πιτόγλου δίνει διευκρινίσεις για το έργο μηχανοργάνωσης του Νοσοκομείων του πρώην ΠΕΣΥΠ Θεσσαλίας και ειδικότερα του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου.
Ο κ. Πίτογλου, μέλος της διοίκησης του έργου, μετά το δημοσίευμα του «Τ», χαρακτηρίζει βαρύτατους τους χαρακτηρισμούς του προέδρου εργαζομένων Λ. Αναστασίου, οι οποίοι κάλλιστα μπορούν να εμπέσουν σε διατάξεις περί κακόβουλης συκοφαντικής δυσφήμισης», όπως αναφέρει.
Ο ίδιος διευκρινίζει ότι το έργο «Πληροφοριακό Σύστημα Υγείας Πε.Σ.Y.Π. Θεσσαλίας», το οποίο αφορά στη μηχανοργάνωση των δύο δημόσιων νοσοκομείων της Λάρισας και αυτά της Καρδίτσας, των Τρικάλων και του Βόλου, έχει συμβασιοποιηθεί προ διμήνου, ως αποτέλεσμα ανοιχτού διεθνούς διαγωνισμού.
Ήδη βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο Μελέτης Εφαρμογής και προμήθειας του απαιτούμενου εξοπλισμού, συναντώντας την αγαστή συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων (Υγειονομική Περιφέρεια, Νοσοκομεία) πλην (φυσικά;) των στελεχών του Νοσοκομείου του Βόλου, τα οποία αρνούνται πεισματικά να παρέχουν οποιαδήποτε συνεργασία στην Ανάδοχο Ένωση εταιριών (να κάνουν δηλαδή τη δουλειά τους), παρακωλύοντας συστηματικά την ομαλή υλοποίηση του έργου», όπως υποστηρίζει.
Το έργο έχει κατακυρωθεί σε Ένωση Εταιρειών και όχι σε μία μόνο εταιρία, προσθέτει ο κ. Πίτογλου και αναφέρει ότι η Computer Solutions ΑΒΕΕ, αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες ελληνικές εταιρίες με εξειδίκευση στην Πληροφορική Υγείας και Οικονομικών Δημοσίου Τομέα και έχει να επιδείξει αξιοσημείωτη εικοσαετή πορεία στο χώρο με επιτυχημένες υλοποιήσεις σε πολλούς δημόσιους οργανισμούς μεταξύ των οποίων δεκάδες Δημόσια Νοσοκομεία.
«Επιπρόσθετα, έχει να επιδείξει πολύ επιτυχημένη πορεία στους ανοιχτούς διεθνείς διαγωνισμούς μηχανοργάνωσης των Περιφερειών Υγείας της χώρας, αφού τα συστήματά της αξιολογήθηκαν επαρκή με τα πλέον αυστηρά των ευρωπαϊκών προτύπων σε όλους τους διαγωνισμούς που συμμετείχε, και της έχουν κατακυρωθεί προς υλοποίηση εκτός από την περιφέρεια της Θεσσαλίας, οι αντίστοιχες της Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, των Ιονίων Νήσων, και της Α’ Αττικής. Η εμπειρία και η ικανότητά της να φέρνει σε πέρας δύσκολα έργα είναι συγγνωστή στην αγορά και τεκμαίρεται έτι περισσότερο από την πρόσφατη επιτυχημένη υλοποίηση των λογισμικών συστημάτων Προληπτικού και Κατασταλτικού Ελέγχου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, έργο το οποίο βρίσκεται στη φάση της οριστικής παραλαβής.»
Σύμφωνα με τον κ. Πίτογλου, «ουδέποτε κοινοποιήθηκε στην εταιρία οποιαδήποτε απόφαση έκπτωσης, παρά τις λυσσώδεις προσπάθειες κατασυκοφάντησης και αποσυντονισμού του συστήματος που εγκαταστάθηκε και λειτούργησε παραγωγικά επί μακρόν με στόχο (που τελικά επετεύχθη, έστω και για λίγο) την απομάκρυνση της εταιρίας.»
Καλεί δε τον κ. Αναστασίου να ανακαλέσει δημοσίως, ενώ δηλώνει την πρόθεση να δώσει οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση, αλλά και τα αντίστοιχα αρχεία όσον αφ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου