ΤΟΠΙΚΑ

Ολα τα φλας στο Τσάμπιονς Λιγκ

ολα-τα-φλας-στο-τσάμπιονς-λιγκ-851206

Είχαμε μείνει στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, στο Μίλαν-Λίβερπουλ 2-1 που χάρισε στους rossoneri το 7ο Κύπελλο Πρωταθλητριών της ιστορίας τους.
Είχαμε μείνει με την εντύπωση ότι ο κύκλος των «μαυροκόκκινων» ίσως να τερμάτισε τον περασμένο Μάιο στο Μαρούσι, μετά όμως ήρθε το 3-1 εις βάρος της Σεβίγια (για το Σούπερ Καπ) στο Μοντεκάρλο, η κατάκτηση ενός ακόμη τροπαίου (συνολικά 17, όσα κι η Μπόκα Τζούνιορς) και τζάμπα οι όποιες αερολογίες.
Η Μίλαν, ας μην κρυβόμαστε, παραμένει το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση ενός ακόμη Τσάμπιονς Λιγκ. Παραμένει μια ομάδα όχι πια νέα, σύμφωνοι, αλλά όπως και πέρυσι ένα σύνολο πεπειραμένο που απέδειξε ότι δεν φοβάται καμία πρόκληση και καμία (μικρότερη, εννοείται) ηλικία, ότι μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τον οποιονδήποτε αντίπαλο, πάνω απ όλα, όμως, ότι μπορεί να υπερηφανεύεται για το βάρος και το κύρος της φανέλας της.
Στατιστικά μιλώντας, η ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ απέδειξε ότι το δύσκολο δεν είναι τόσο να κατακτήσει κανείς το κύπελλο, αλλά να το ξανακατακτήσει.
Δεν είναι τυχαίο ότι στα 27 τελευταία χρόνια, μόνο η Μίλαν το κατάφερε δύο φορές, το 89 και το 90 (κι ας λεγόταν τότε Πρωταθλητριών), φτάνοντας επίσης σε 3 τελικούς στις πέντε τελευταίες περιόδους, με δύο νίκες (πριν από 4 μήνες και το 2002-03 επί της Γιουβέντους στα πέναλτι) και μία ήττα, από τη Λίβερπουλ.
Σε σχέση με τον περασμένο Μάιο, η Μίλαν δεν άλλαξε σχεδόν καθόλου, αντιθέτως ενισχύθηκε με τον ερχομό των Εμερσον, Πάτο, δύο ακόμη Βραζιλιάνων στην αυλή του Αντσελότι, μετά τους Ντίντα, Σερζίνιο, Καφού, Κακά, αλλά και Ρονάλντο, τον οποίο όμως οι μυστηριώδεις κι επαλαμβανόμενοι τραυματισμοί ίσως αναγκάσουν τη διοίκηση να τον παραχωρήσει …
Η φιναλίστ του περσινού τελικού, Λίβερπουλ, κάνει ποδαρικό στην Πόρτο.
Η κάτοχος ξεκινάει την υπεράσπιση του τίτλου και του αγαπημένου της κυπέλλου, σήμερα το βράδυ στο Μιλάνο με την Μπενφίκα του Κατσουράνη, ενώ η αυλαία της 1ης ημέρας του Τσάμπιονς Λιγκ προσφέρει επίσης τη δύσκολη αποστολή της περσινής φιναλίστ Λίβερπουλ στο «Ντας Αντας» με την Πόρτο, το Ρεάλ Μαδρίτης-Βέρντερ Βρέμης, με τους Γερμανούς να καλωσορίζουν την επιστροφή του Οβομογέλα στην άμυνα, αλλά ν αναγκάζονται να παίξουν χωρίς το νέου τους αστέρι, τον 20χρονο Αυστριακό Μάρτιν Χάρνικ, που θα μείνει εκτός για τουλάχιστον ένα μήνα, χάνοντας αναγκαστικά τόσο τη ρεβάνς με τη Ρεάλ όσο την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό.
Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται κι η αντίδραση της Τσέλσι (εντός με τη Ρόζενμποργκ), ύστερα από την κοπή του Μπάλακ από τη λίστα Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και τον μόνιμο πονοκέφαλο Σεφσένκο, περισσότερο πλέον στην εξέδρα παρά στον πάγκο.
Σημαντικές αναμετρήσεις αναμένονται και την Τετάρτη, με κορυφαίες το Μπαρτσελόνα-Λιόν, το Σπόρτινγκ-Μάντσεστερ και το Αρσενάλ-Σεβίγια που πολλοί φίλαθλοι στην Ελλάδα ήθελαν να είναι… Αρσενάλ-ΑΕΚ. Ομως η Σεβίγια ήταν πολλά επίπεδα επάνω από τον «δικέφαλο» και φιλοδοξεί, μετά τις δύο σερί κατακτήσεις του Κυπέλλου UEFA να πάει φέτος όσο πιο μακριά γίνεται και στο Τσάμπιονς Λιγκ…

A’ ΟΜΙΛΟΣ
Πόρτο (Πορτογαλία)-Λίβερπουλ (Αγγλία):
Πολύ δυνατά έχει ξεκινήσει στο πορτογαλικό πρωτάθλημα η Πόρτο διατηρώντας το απόλυτο σε τέσσερα ματς. Ξεκινάει μέσα στο σπίτι της, στους ομίλους, αλλά κόντρα στη Λίβερπουλ που έχει άκρως επιτυχημένη πορεία στη διοργάνωση τα τελευταία χρόνια.
Μαρσέιγ (Γαλλία)-Μπεσίκτας (Τουρκία): Η Μαρσέιγ μαζί με την Πόρτο είναι οι βασικές διεκδικήτριες της 2η προνομιούχου θέσης που οδηγεί στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ. Υποδέχεται στο «Βελοντρόμ» την Μπεσίκτας που έχει πάρα πολύ δύσκολο έργο στο συγκεκριμένο γκρουπ και θα είναι επιτυχία εφόσον συνεχίσει στην Ευρώπη και μετά την ολοκλήρωση του ομίλου.
Β’ ΟΜΙΛΟΣ
Σάλκε (Γερμανία)-Βαλένθια (Ισπανία):
Στην πρόβα τζενεράλε με αντίπαλο την Μπάγερν Μονάχου στην «Αλιανζ Αρίνα» πήρε σχεδόν άριστα η Σάλκε. Τώρα με αντίπαλο τη Βαλένθια μέσα στο σπίτι της θα επιχειρήσει να κάνει το πρώτο βήμα για την κατάκτηση της νίκης που θα της δώσουν τη νίκη προκειμένου να διατηρήσει τις ελπίδ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου