ΤΟΠΙΚΑ

Χρηματοδότηση για την αποχέτευση στην Πορταριά

χρηματοδότηση-για-την-αποχέτευση-στη-851206

Ο Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Φώτης Γκούπας υπέγραψε την προσθήκη ενός νέου υποέργου με τίτλο «Αποχέτευση λυμάτων της περιοχής «Καναλάκι» και οικισμού Σταγιατών» στο έργο «Αποχέτευση λυμάτων Δήμου Πορταριάς και κοινότητας Μακρινίτσας» στο πλαίσιο του Μέτρο 3.3 «Συστήματα Διαχείρισης Στερεών και Υγρών Αποβλήτων-Υδρεύσεις» του Π.Ε.Π. Θεσσαλίας 2000-2006.
Το νέο υποέργο, προϋπολογισμού 1.130.500 ευρώ, αφορά συγκεκριμένα στην κατασκευή νέου δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων υδάτων στο Δήμο Πορταριάς και ειδικότερα στον οικισμό Σταγιατών και στην περιοχή Καναλάκι Πορταριάς καθώς και στην κατασκευή ιδιωτικών συνδέσεων στο δίκτυο.
Με την προσθήκη του νέου υποέργου, ο προϋπολογισμός του έργου «Αποχέτευση λυμάτων Δήμου Πορταριάς και κοινότητας Μακρινίτσας» αυξάνεται στα 4.196.059 ευρώ.
Το ευαίσθητο οικοσύστημα της περιοχής σε συνδυασμό με την ανερχόμενη τουριστική κίνηση επιβάλλουν τη δημιουργία του εν λόγω δικτύου, γιατί οι απορροφητικοί βόθροι είναι αδύνατο να ικανοποιήσουν την αυξανόμενη παραγωγή υγρών αποβλήτων Η ανακούφιση του υδροφορέα από τη ρύπανση που προκαλούν τα υγρά απόβλητα αποτελεί το σημαντικότερο παράγοντα κατασκευής του έργου.
Να σημειωθεί ότι η περιοχή του δυτικού Πηλίου καθώς και το Πολεοδομικό συγκρότημα Βόλου υδρεύονται από πηγαία νερά του Πηλίου που βρίσκονται κοντά στους οικισμούς της Πορταριάς και της Μακρινίτσας.
Ο Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Θεσσαλίας δήλωσε: «Σήμερα ανακοινώνουμε την ένταξη ενός ακόμη υποέργου για την επέκταση των υποδομών αποχέτευσης στο Δήμο Πορταριάς του Πηλίου, αυξάνοντας έτσι τον προϋπολογισμό του έργου στα 4,2 εκατομμύρια ευρώ.
Με ολοκληρωμένη πολιτική και στόχο τη σωστή διαχείριση των φυσικών πόρων και την προστασία του περιβάλλοντος, δημιουργούμε τις απαραίτητες υποδομές, ώστε να γίνει η ζωή των κατοίκων και των επισκεπτών της Θεσσαλίας ποιοτικότερη».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου