ΤΟΠΙΚΑ

Ηρεμο το εκλογικό κλίμα στις Σποράδες

ηρεμο-το-εκλογικό-κλίμα-στις-σποράδες-851206

Σε ήπιο κλίμα και χωρίς πανηγυρικές εξάρσεις έγιναν δεκτά τα αποτελέσματα της εκλογικής διαδικασίας στα νησιά των Βορείων Σποράδων. Στην Σκιάθο, ειδικότερα, το ενδιαφέρον είναι εκ των πραγμάτων επικεντρωμένο στην τουριστική περίοδο που καλά κρατεί, και σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία θα διαρκέσει έως το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου. Παρ’ όλα αυτά, η συμμετοχή των γηγενών, αλλά και όσων έλκουν την καταγωγή τους από το νησί του Παπαδιαμάντη, ήταν εντυπωσιακή, ενώ αρκετοί επέλεξαν την οδό της αυθημερόν αναχώρησης προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των εκλογών, ο δήμαρχος Σκιάθου Νίκος Πλωμαρίτης εύχεται στην νέα κυβέρνηση “να συνεχίσει το μεταρρυθμιστικό της έργο για το κοινό καλό και να σκύψει ακόμη περισσότερο πάνω στους ΟΤΑ, ώστε να τους αποδώσει αυτό που τους αναλογεί”.
Αναλόγως εξελίχθηκε το βράδυ των εκλογών και στην γείτονα Σκόπελο, όπου το ήρεμο κλίμα συνεχίστηκε και μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων. Ο δήμαρχος Σκοπέλου, Χρήστος Βασιλούδης, εκτιμά ότι “μέσω του εκλογικού αποτελέσματος δόθηκε ηχηρό μήνυμα προς την κυβέρνηση, προκειμένου να επικεντρωθεί στα προβλήματα του κόσμου, συνεχίζοντας, παράλληλα, τις μεταρρυθμίσεις. Πρέπει, συνεχίζει ο κ. Βασιλούδης, να απλουστευθούν οι διαδικασίες που απαιτούνται προς την κατεύθυνση του Δ’ ΚΠΣ, σε ό,τι αφορά στους ΟΤΑ, αλλά και να επιστρέφονται στους Δήμους οι φόροι που παρακρατούνται”. Ο δήμαρχος Αλοννήσου, Παναγιώτης Βλάϊκος, εκφράζει από την πλευρά του την ικανοποίησή του για το ήρεμο κλίμα των ημερών, αλλά και την βεβαιότητα ότι “θα συνεχιστεί η πολύ καλή συνεργασία που εκ των πραγμάτων υπάρχει με τους επανεκλεγέντες Βουλευτές της ΝΔ τόσο τον κ. Νάκο, όσο και τον κ. Σούρλα, οι οποίοι είναι συμπαραστάτες στο έργο μας” όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Αθρόα συμμετοχή
Σε ήρεμο κλίμα και χωρίς προβλήματα διεξήχθησαν, εξάλλου, οι εκλογές στα νησιά των Βορείων Σποράδων, καθώς δεν σημειώθηκαν αποκλίσεις στην ώρα έναρξης και λήξης της εκλογικής διαδικασίας. Πολλοί νησιώτες έσπευσαν στον τόπο καταγωγής τους, προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, έχοντας ως σύμμαχο τον καιρό, που κυμάνθηκε σε λίαν καλοκαιρινά πλαίσια. Με βάση τα προαναφερθέντα, οι ψηφοφόροι που έλκουν τη καταγωγή τους από τα νησιά των Βορείων Σποράδων, έσπευσαν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στην γενέτειρά τους, επιστρέφοντας, σε πολλές περιπτώσεις, αυθημερόν στην βάση τους, την πόλη δηλαδή, όπου ζουν και εργάζονται. Η συμμετοχή των κατοίκων της Σκιάθου, της Σκοπέλου και της Αλοννήσου, στις προχθεσινές εκλογές, ήταν έντονη, ενώ το κύριο χαρακτηριστικό ήταν το ήρεμο, χωρίς εντάσεις, κλίμα. Το σχόλιο “συμμετέχουν όλοι στις εκλογές, μονοιασμένοι”, αποτυπώνει με τον πιο εύγλωττο τρόπο το κλίμα ηρεμίας που επικράτησε καθ οδόν προς την κάλπη. Η εικόνα των γεμάτων κόσμο, υπαίθριων καφετεριών, οι ήρεμες συζητήσεις συντροφιά με τον πρώτο καφέ της ημέρας, εν μέσω υψηλών θερμοκρασιών, σκιαγραφεί το ήπιο, χωρίς εξάρσεις, κλίμα αναμονής του εκλογικού αποτελέσματος, στα νησιά.
Πέραν όμως των εκλογέων, οι οποίοι έσπευσαν στον τόπο καταγωγής τους, ουκ ολίγοι αλλοδαποί ταξίδεψαν μέχρι τα νησιά των Βορείων Σποράδων, επιλέγοντας την συγκεκριμένη περίοδο για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Σύμφωνα με τα υπάρχοντα δεδομένα, η τουριστική κίνηση θα συνεχιστεί έως το τέλος του μήνα, αλλά και τις αρχές του επόμενου, λόγω καιρού αλλά και της εκπεφρασμένης προτίμησης των ξένων κυρίως, επισκεπτών, στους συγκεκριμένους προορισμούς. Αν μάλιστα συνυπολογιστεί στα προαναφερθέντα η συνέχιση των γυρισμάτων της ταινίας “Μάμα μία” στην Σκόπελο, που έχουν στρέψει το διεθνές ενδιαφέρον στο καταπράσινο νησί των Βορείων Σποράδων, είναι προφανές ότι το τουριστικό ρεύμα θα συνεχιστεί έως τα μέσα του φθινοπώρου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου