ΤΟΠΙΚΑ

H ενίσχυση των εμπορικών επιχειρήσεων

h-ενίσχυση-των-εμπορικών-επιχειρήσεων-851206

Από τον Εμπορικό Σύλλογο Βόλου και Νέας Ιωνίας γίνεται Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών απεδέχθη την πρόταση της ΕΣΕΕ και παρέτεινε τις καταληκτικές ημερομηνίες υποβολής προτάσεων ένταξης στο τρέχον πρόγραμμα ενίσχυσης των ΜΜΕ του Εμπορίου και των υπηρεσιών μέσω των ΠΕΠ.
Οι νέες καταληκτικές ημερομηνίες έχουν ως ακολούθως:
1. Η καταληκτική ημερομηνία ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ υποβολής της επενδυτικής πρότασης για το Π.Ε.Π. Δυτικής Ελλάδας, το Π.Ε.Π. Πελοποννήσου και το Π.Ε.Π. Στερεάς Ελλάδας (πυρόπληκτες περιφέρειες) καθορίζεται ως η 10η Δεκεμβρίου 2007 και ώρα 12.00 το μεσημέρι ανεξαρτήτως του τελευταίου ψηφίου του Α.Φ.Μ.

2. Για τα Π.Ε.Π. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Αττικής, Βορείου Αιγαίου, Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Ιονίων Νήσων, Κεντρικής Μακεδονίας, Κρήτης και Νοτίου Αιγαίου η καταληκτική ημερομηνία ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ υποβολής της επενδυτικής πρότασης καθορίζεται ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ της επιχείρησης ως εξής:

Τελευταίο ψηφίο ΑΦΜ επιχείρησης- 0 : 16/10/2007, ώρα 12.00 το μεσημέρι
Τελευταίο ψηφίο ΑΦΜ επιχείρησης- 1 : 18/10/2007, ώρα 12.00 το μεσημέρι
Τελευταίο ψηφίο ΑΦΜ επιχείρησης- 2 : 22/10/2007, ώρα 12.00 το μεσημέρι
Τελευταίο ψηφίο ΑΦΜ επιχείρησης- 3 : 24/10/2007, ώρα 12.00 το μεσημέρι.
Τελευταίο ψηφίο ΑΦΜ επιχείρησης- 4 : 26/10/2007, ώρα 12.00 το μεσημέρι
Τελευταίο ψηφίο ΑΦΜ επιχείρησης- 5 : 30/10/2007, ώρα 12.00 το μεσημέρι
Τελευταίο ψηφίο ΑΦΜ επιχείρησης- 6 : 1/11/2007, ώρα 12.00 το μεσημέρι
Τελευταίο ψηφίο ΑΦΜ επιχείρησης- 7 : 5/11/2007, ώρα 12.00 το μεσημέρι
Τελευταίο ψηφίο ΑΦΜ επιχείρησης- 8 : 7/11/2007, ώρα 12.00 το μεσημέρι
Τελευταίο ψηφίο ΑΦΜ επιχείρησης- 9 : 9/11/2007, ώρα 12.00 το μεσημέρι

Τριήμερο Ειδικών Τιμών
Κάθε χρόνο στις 22 Σεπτεμβρίου εορτάζεται η «Ημέρα Ελληνικού Εμπορίου». Η καθιέρωση, που έγινε με Υπουργική Απόφαση, αποτελεί σταθμό και μείζον επίτευγμα του Ελληνικού Εμπορίου.
Για μια σειρά λόγων, εκ των οποίων οι σημαντικότεροι είναι η αξιοποίηση του εορτασμού από τις εμπορικές επιχειρήσεις με την συμμετοχή των καταναλωτών και η μεγαλύτερη δυνατή δημοσιότητα και αναγνωρισιμότητα της ημέρας, με απόφαση του Δ.Σ. της ΕΣΕΕ και την σύμφωνη γνώμη της συντριπτικής πλειονότητας του οργανωμένου εμπορίου, αποφασίστηκε ο κατ’ έτος εορτασμός της ημέρας του Ελληνικού Εμπορίου να συνοδεύεται από ένα «τριήμερο ειδικών τιμών».
Για φέτος, καθορίζεται το «τριήμερο ειδικών τιμών» για τις 20 – 21 και 22 Σεπτεμβρίου (Πέμπτη – Παρασκευή – Σάββατο).
Επειδή υπήρξαν αμφισβητήσεις ή και φόβοι για την νομιμότητα του «τριημέρου ειδικών τιμών», από αρκετούς συναδέλφους, η ΕΣΕΕ απέστειλε επιστολή στους Υπουργό και Υφυπουργό Ανάπτυξης – Τμήμα Εμπορίου κ.κ. Δημήτρη Σιούφα και Γιάννη Παπαθανασίου, οι οποίοι απεδέχθησαν ασμένως την πρωτοβουλία της ΕΣΕΕ.
Έτσι υπάρχει σχετική επιστολή του Υπουργείου η οποία υπογράφεται από τον Υφυπουργό κ. Γιάννη Παπαθανασίου.
Με την επιστολή αυτή αίρεται κάθε τεχνητό ή υπαρκτό εμπόδιο για την αξιοποίηση αυτού του τριημέρου από τις εμπορικές επιχειρήσεις. Πιστεύουμε ότι και οι καταναλωτές από την πλευρά τους θα εκτιμήσουν την πρακτική αυτή του Ελληνικού Εμπορίου, να τους δώσει δηλαδή μια ακόμη δυνατότητα αγορών με χαμηλές τιμές.
Η «Ημέρα Ελληνικού Εμπορίου» και το «τριήμερο ειδικών τιμών» πρέπει να εργασθούμε όλοι για να γίνουν εκτός από καθιερωμένος και αναγνωρισμένος θεσμός. Αυτό θα συμβεί όταν φθάσουμε στο σημείο οι καταναλωτές να αναμένουν το «τριήμερο ειδικών τιμών» για να προβούν σε πρόσθετες αγορές.
Είχαν αποφασιστεί και προγραμματιστεί από την ΕΣΕΕ σημαντικές υποστηρικτικές του τριημέρου ενέργειες, όπως τηλεοπτική και ραδιοφωνική προβολή μιας εβδομάδος, δημιουργία ραδιοφωνικού και τηλεοπτικού μηνύματος αξιοποιήσιμο από τους Εμπορικούς Συλλόγους στα τοπικά ΜΜΕ, αφίσες, συνεντεύξεις και διάφορες άλλες εκδηλώσεις.
Τα τραγικά γεγονότα των πυρκαγιών κατά κύριο λόγο και η προκήρυξη των εκλογών, υποχρέωσαν την Διοίκηση σε επανασχεδιασμό των εκδηλώσεων. Αποφασίστηκε ο περιορισμό

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου