ΤΟΠΙΚΑ

Κοιμήθηκαν με τον εκλογικό σάκο… αγκαλιά

κοιμήθηκαν-με-τον-εκλογικό-σάκο-αγκα-851206

Σαν καλοκουρδισμένο ρολόι δούλεψαν τα συνεργεία με τους υπαλλήλους της Νομαρχίας Μαγνησίας για την έκδοση των αποτελεσμάτων των εθνικών εκλογών 2007.
Με τις κατευθύνσεις του Τμήματος Πληροφορικής της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας και υπό την επίβλεψη της πολιτικής ηγεσίας της ΝΑΜ ο «αγώνας δρόμου» για τη συγκέντρωση και μετάδοση των αποτελεσμάτων έφτασε με ικανοποιητικό αποτέλεσμα στο… τέρμα.
Θα μπορούσε να ήταν και καλύτερα, εάν δικαστικοί αντιπρόσωποι 11 εκλογικών τμημάτων περιφερειακών δήμων της Μαγνησίας δεν επέλεγαν τον… ύπνο από την μεταφορά του τηλεγραφήματος στη Νομαρχία.
Το συνηθισμένο φαινόμενο δικαστικοί αντιπρόσωποι να κατευθύνονται μετά την ολοκλήρωση της καταμέτρησης των ψήφων στην οικία τους και να επιλέγουν να μεταφέρουν τα αποτελέσματα την επομένη το πρωί, αποτέλεσε χαρακτηριστικό και αυτής της εκλογικής αναμέτρησης.
Οι σαφείς οδηγίες που είχαν δοθεί στους δικαστικούς αντιπροσώπους να γνωστοποιήσουν άμεσα το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας του εκλογικού τμήματος στη Νομαρχία ή να το κοινοποιήσουν με φαξ σε περίπτωση που έπρεπε να διανύσουν μεγάλη απόσταση, σε ορισμένες περιπτώσεις αγνοήθηκαν.
Έτσι, το τελευταίο αποτέλεσμα έφτασε στους αρμόδιους υπαλλήλους της Νομαρχίας στις 12:30 το μεσημέρι χθες, δηλαδή 17,5 ώρες αφότου έκλεισαν οι κάλπες των εκλογών!
Στις 12:52 «έκλεισε» η βάση δεδομένων με τα αποτελέσματα των εκλογών και στην ιστοσελίδα της Νομαρχίας εμφανίστηκαν ψήφοι κομμάτων και σταυροί υποψηφίων βουλευτών για το 100% των εκλογικών τμημάτων.
Η αρμόδια αντινομάρχης Νατάσσα Οικονόμου, ωστόσο, εμφανίστηκε χθες απόλυτα ικανοποιημένη για τη διαδικασία και συνεχάρη τους υπαλλήλους της Νομαρχίας.
«Όλα εξελίχθηκαν όπως τα είχαμε σχεδιάσει», πρόσθεσε ο προϊστάμενος του Τμήματος Πληροφορικής της ΝΑΜ Γ. Δανηλόπουλος.
Το πρώτο τηλεγράφημα έφτασε στη Νομαρχία στις τρία τέταρτα μετά το τέλος της ψηφοφορίας και η ροή έκδοσης των αποτελεσμάτων συνεχίστηκε με ιδιαίτερα ικανοποιητικό ρυθμό. Άμεσα καταχωρούνταν και εμφανίζονταν στο διαδίκτυο προς ενημέρωση κάθε ενδιαφερόμενου.
Η διαδικασία «κόλλησε» περίπου στις 3:00 τα ξημερώματα. Οι υπάλληλοι ανέμεναν τα αποτελέσματα 11 εκλογικών τμημάτων, καθώς και του Εφετείου Κρήτης που καταμετρούσε τις ψήφους των ετεροδημοτών της Μαγνησίας και έστειλε το αποτέλεσμα χθες το μεσημέρι.
Όπως ενημέρωνε χθες η αντινομάρχης Νατάσσα Οικονόμου, «στις 4 το πρωί είχαν απομείνει τα αποτελέσματα της σταυροδοσίας από 11 τμήματα. Τα αναζητούσαμε όλο το βράδυ και από τις 6 το πρωί, είτε μέσω των δήμων είτε των δικαστικών αντιπροσώπων, βρήκαμε άκρη παρ’ όλο που είχαν ειδοποιηθεί και εγγράφως ότι θα μπορούσαν με ένα φαξ να μας τα στείλουν. Για τα τρία τμήματα των ετεροδημοτών αναζητούσαμε τα εφετεία, ενώ η Θεσσαλονίκη μας απάντησε ότι θα κλείσει γύρω στις 2 και γύρω στις 4 θα έχει τα αποτελέσματα. Τελικά στις 12.30 το πρωί πήραμε τα συνολικά της Κρήτης και από τους 36 ψηφίσαντες στην Κρήτη δόθηκε το 100%.»
Η ίδια πρόσθεσε ότι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας μπορεί να καυχιέται για την άρτια διεξαγωγή της χθεσινής εκλογικής αναμέτρησης. «Είναι κάτι που μας γεμίζει κι εμάς με ικανοποίηση, καθώς ήταν η πρώτη μας εκλογική αναμέτρηση ως νέα νομαρχιακή αρχή και στην οποία ανταποκριθήκαμε πλήρως στις υποχρεώσεις μας», είπε και πρόσθεσε ότι υπήρχε η απαραίτητη οργάνωση και προετοιμασία.
Η Νομαρχία είχε σε ετοιμότητα τρία εναλλακτικά σενάρια για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων στη διαδικασία, τα οποία δεν χρειάστηκε να τεθούν σε εφαρμογή.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου