ΤΟΠΙΚΑ

Νεκρός 83χρονος πεζός στον Αλμυρό

νεκρός-83χρονος-πεζός-στον-αλμυρό-851206

Νεκρός από τις ρόδες αυτοκινήτου έπεσε ένας 83χρονος κάτοικος Αλμυρού, όταν προσπάθησε να διασχίσει το οδόστρωμα. Το τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε χθες στις 3.50 το μεσημέρι στον Αλμυρό. Ο 84χρονος Βασίλειος Κ. Ζουμπουρλής, ενώ είχε εξέλθει της οικίας του, στην οδό Αθηνών 52, προκειμένου να πετάξει τα σκουπίδια στον κάδο απορριμμάτων παρασύρθηκε από Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο, που οδηγούσε 49χρονος γεωργός από το Δημοτικό Διαμέρισμα Δρυμώνας Αλμυρού.
Σύμφωνα με τη Τροχαία Αλμυρού το δυστύχημα οφείλεται σε έλλειψη προσοχής τόσο από την πλευρά του οδηγού του Ι.Χ., όσο και από τον πεζό.
Στο μεταξύ, σύμφωνα με την εβδομαδιαία δραστηριότητα των υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, κατά το χρονικό διάστημα από 10 έως 16 Σεπτεμβρίου, σημειώθηκαν δύο τροχαία ατυχήματα με έναν σοβαρά και έναν ελαφρά τραυματία. Ως αίτια των τροχαίων ατυχημάτων καταγράφηκαν η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και η απόσπαση προσοχής οδηγών.
Στο ίδιο χρονικό διάστημα βεβαιώθηκαν 18 παραβάσεις για μέθη οδηγών και 255 παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα.
Επίσης βεβαιώθηκαν 10 παραβάσεις για αντικανονικό προσπέρασμα.
Σε οδηγούς δικύκλων πραγματοποιήθηκαν 674 παραβάσεις και βεβαιώθηκαν 125 παραβάσεις, με κυριότερες την στέρηση άδειας ικανότητας οδηγού (57), την μη χρήση προστατευτικού κράνους (25) και την εκπομπή υπερβολικών θορύβων (18).
Στο κοινωνικό της μήνυμα η Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας αναφέρεται σε χρήσιμες συμβουλές προς τους γονείς και την μετάβασή του στο σχολείο. Όπως επισημαίνεται:
• «Πηγαίνοντας για το σχολείο και επιστρέφοντας στο σπίτι
– Ψάξτε και βρείτε τον σωστό δρόμο για το σχολείο του παιδιού σας.
– Σωστός δρόμος είναι ο δρόμος με τον ελάχιστο κίνδυνο. Ο σύντομος δρόμος δεν είναι και ο πιο ακίνδυνος. Όταν λοιπόν βρείτε τον σωστό δρόμο για το σχολείο, τότε να πάτε πολλές φορές με το παιδί σας απ’ τον δρόμο αυτό.
– Να γνωρίσετε στο παιδί σας τους ιδιαίτερους κινδύνους που έχει ο δρόμος αυτός και να ζητήσετε να σας τους επαναλάβει κι αυτό. Αν για όλη τη διαδρομή απαντήσει σωστά, τάξτε του γλυκά ή παιγνίδια.
– Το παιδί σας χρησιμοποιώντας συνεχώς τον ίδιο δρόμο θα μάθει να κάνει με άνεση τη διαδρομή και θα γνωρίσει όλες τις ιδιαιτερότητες και ιδιομορφίες του δρομολογίου του.
• Περνώντας στο απέναντι πεζοδρόμιο
– Το παιδί πρέπει να μάθει να σταματά στην άκρη του πεζοδρομίου, προτού περάσει στο απέναντι πεζοδρόμιο. Να κοιτάζει αριστερά, να κοιτάζει δεξιά, πάλι αριστερά και τότε μόνο να εγκαταλείπει το πεζοδρόμιο, όταν δεν έρχεται κανένα αυτοκίνητο ή είναι πολύ μακριά.
– Αυτό, το πότε δηλαδή το αυτοκίνητο είναι κοντά και πότε μακριά, προσπαθήστε να εξασκήσετε το παιδί σας, ώστε να το καταλαβαίνει. Σ’ αυτή την κακή εκτίμηση των παιδιών οφείλονται τα πιο πολλά ατυχήματα.
– Παράδειγμα για τη σωστή κυκλοφορία στους δρόμους θα είστε οι γονείς για το παιδί. Όταν οι γονείς κάνουν λάθος, δεν μπορεί το παιδί να κάνει σωστά. Γι’ αυτό να είτε πολύ προσεκτικοί όταν πηγαίνετε με το παιδί σας να σας ακολουθεί από πίσω. Να κρατάτε το χέρι του παιδιού σας γιατί αισθάνεται ασφάλεια, σιγουριά και να είναι προς τη μεριά του πεζοδρομίου, όχι του δρόμου.
• Περνώντας από τις διαβάσεις
– Οι διαβάσεις των πεζών (οι άσπρες γραμμές στις διασταυρώσεις) δεν είναι πάντα σίγουρες, αν το παιδί σας δεν ξέρει να τις χρησιμοποιεί σωστά.
– Πρώτα – πρώτα και εδώ ισχύει το σταμάτημα στην άκρη του πεζοδρομίου και ο έλεγχος αριστερά και δεξιά – αριστερά. Αμέσως μετά να σηκώσει το χέρι του ψηλά και κουνώντας διακριτικά να κάνει νόημα στον πρώτο οδηγό που έρχεται προς την κατεύθυνσή του να σταματήσει. Πάλι όμως δεν θα ξεκινήσει να μπει στη διάβαση, αν δεν σιγουρευτεί πως κάποιος άλλος οδηγός δεν προσπαθεί να προσπεράσει τον πρώτο οδηγό που σταμάτησε.
– Όταν περπατάτε στους δρόμους της πόλης με το παιδί σας, βάλτε το να κάνει την προηγούμενη άσκηση. Έτσι θ’ αποκτήσει μία εμπειρία δίπλα σας, έναν αέρα και μία σιγουριά και θα το κάνει μετά και όταν είναι μόνο του χωρίς να κινδυνεύει.
• Ρούχα με κίτ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου