ΤΟΠΙΚΑ

Ποιοι προηγούνται στη μάχη του σταυρού

ποιοι-προηγούνται-στη-μάχη-του-σταυρο-851206

Αν και η καταμέτρηση των σταυρών συνεχίζεται, τα πρώτα στοιχεία από το υπουργείο Εσωτερικών δίνουν άνετη πρωτιά στην Α΄ Αθηνών στην υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη για το ψηφοδέλτιο της ΝΔ και του Κώστα Σκανδαλίδη για το ΠΑΣΟΚ.
Συγκεκριμένα, η Ντόρα Μπακογιάννη έχει λάβει, με το 87% καταμετρημένο, 52.131 σταυρούς, έναντι 45.841 του Δημήτρη Αβραμόπουλου και 45.659 του Γιώργου Αλογοσκούφη. Ακόμη εκλέγονται οι Προκόπης Παυλόπουλος, ο Γιώργος Βουλγαράκης, η Φωτεινή Πιπιλή και η πρόεδρος της Βουλής Άννα Μπενάκη -Ψαρούδα. Από το ΠΑΣΟΚ εκτός του Κώστα Σκανδαλίδη, στην επόμενη Βουλή θα είναι, με τη σειρά που εκλέγονται, οι Άννα Διαμαντοπούλου, Χρήστος Παπουτσής, Συλβάνα Ράπτη και Νάσος Αλευράς.
Από το ΚΚΕ, στην Α΄ Αθήνας, εκλέγονται η Λιάνα Κανέλλη και η ηθοποιός Λίλα Καφαντάρη. Από το ΣΥΡΙΖΑ η Άννα Φιλίνη και ο Περικλής Κοροβέσης, ενώ από το ΛΑΟΣ ο Θανάσης Πλεύρης.
Στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, την Β΄ Αθηνών, μάχη έδιναν στο 57% ψήφους που έχουν καταμετρηθεί, για την πρωτιά ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς τους χωρίζουν μόλις 400 σταυροί. Ο κ. Μεϊμαράκης έχει λάβει, μέχρις στιγμής, 43.890 σταυρούς. Επίσης, εκλέγονται, κατά σειρά, ο Γεράσιμος Γιακουμάτος, ο Λευτέρης Ζαγορίτης, ο Αρης Σπηλιωτόπουλος, ο Μιχάλης Λιάπης, ο Κωστής Χατζηδάκης, η Φάνη Πάλλη – Πετραλιά, η Κατερίνα Παπακώστα, ο Αργύρης Ντινόπουλος, ο Βύρωνας Πολύδωρας, ο Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, ο Αρης Σταθάκης, ο Θόδωρος Κασίμης και ο Γιάννης Παπαθανασίου. Με χίλιους σταυρούς πίσω ακολουθεί η Σοφία Βούλτεψη.
Στην ίδια περιφέρεια, από το ΠΑΣΟΚ πρώτος εκλέγεται ο Ανδρέας Λοβέρδος με 74.353 ψήφους. Ακολουθούν με μεγάλη διαφορά ο Μίμης Ανδρουλάκης, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Γιάννης Δημαράς, η Μιλένα Αποστολάκη, η Μαρία Δαμανάκη, ο Απόστολος Κακλαμάνης, ο Πέτρος Ευθυμίου, η Βάσω Παπανδρέου, ο Αλέκος Παπαδόπουλος, ο Κώστας Γείτονας, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η Σοφία Σακοράφα και ο Τηλέμαχος Χυτήρης. Ακολουθεί με διαφορά 900 ψήφων ο Χρήστος Πρωτόπαπας.
Από το ΚΚΕ πρώτη εκλέγεται η γγ του κόμματος Αλέκα Παπαρήγα, ως αρχηγός του κόμματος και ακολουθούν ο Σπύρος Χαλβατζής με 22.910 σταυρούς, ο Γιώργος Μαυρίκος, ο Ιωάννης Πρωτούλης και η Εύα Μελά.
Από το ΣΥΡΙΖΑ εκλέγεται πρώτος ο Φώτης Κουβέλης με 17.240 σταυρούς και ακολουθούν ο Γιάννης Δραγασάκης, ο Μιχάλης Παπαγιαννάκης και ο γνωστός μουσικός παραγωγός του ραδιοφώνου και για πρώτη φορά υποψήφιος Γρηγόρης Ψαριανός.
Επίσης, από το ΛΑΟΣ εκτός του προέδρου του κόμματος Γιώργου Καρατζαφέρη, εκλέγεται ο Αδωνις Γεωργιάδης με 12.199 σταυρούς και ακολουθεί ο Κώστας Αιβαλιώτης με 3.000 ψήφους.
Στην περιφέρεια Αττικής (με καταμετρημένο το 52% των ψήφων) από τη Νέα Δημοκρατία πρώτος εκλέγεται ο Γιώργος Βλάχος με 21.778 σταυρούς, ενώ ακολουθεί ο Πέτρος Δούκας με 20.726. Επίσης, εκλέγονται ο Νίκος Καντερές, ο Απόστολος Σταύρου και ο Θανάσης Μπούρας.
Από το ΠΑΣΟΚ πρώτος εκλέγεται ο Θόδωρος Πάγκαλος με 19.354 σταυρούς και ακολουθούν οι Εύη Χριστοφιλοπούλου, Ντίνος Βρεττός και Βασίλης Οικονόμου. Από το ΚΚΕ εκλέγεται ο Δήμος Κουμπούρης, από το ΣΥΡΙΖΑ ο Θανάσης Λεβέντης και από το ΛΑΟΣ ο Μάκης Βορίδης.
Στην Α΄ Πειραιώς, με καταμετρημένο το 9%, από τη Νέα Δημοκρατία πρώτος εκλέγεται ο Βασίλης Μιχαλολιάκος και ακολουθεί ο Παναγιώτης Μελάς με 80 σταυρούς διαφορά από τον υφυπουργό Παιδείας Γιώργο Καλό. Από το ΠΑΣΟΚ εκλέγεται ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης (που δεν χρειάζεται σταυρό για να εκλεγεί), από το ΚΚΕ η Παντελάκη Ελπίδα, από το ΣΥΡΙΖΑ ο Θόδωρος Δρίτσας και από το ΛΑΟΣ ο Βαίτσης Αποστολάτος.
Τέλος, στη Β΄ Πειραιώς, με καταμετρημένο το 57,86%, από τη ΝΔ πρώτος εκλέγεται ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και ακολουθεί ο Γιάννης Τραγάκης. Τρίτος ακολουθεί ο Τάσος Νεράτζης, ο οποίος μπορεί να εκλεγεί αν ο πρωθυπουργός επιλέξει την εκλογή του στην Α΄ Θεσσαλονίκης, όπου είναι και εκεί υποψήφιος.
Από το ΠΑΣΟΚ εκλέγονται ο Γρηγόρης Νιώτης, ο Δημήτρης Λιτζέρης και ο Γιάννης Διαμαντίδης. Από το ΚΚΕ εκλέγεται η Βαρβάρα Νικολαϊδου, από το ΣΥΡΙΖΑ ο Παναγιώτης Λαφ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου