ΤΟΠΙΚΑ

Σχόλια – Ειδήσεις – Παράπονα – Επιστολές

σχόλια-ειδήσεις-παράπονα-επιστο-851206

Χωρίς οξύτητες
Μπορεί να κατηγορούμε τους πολιτικούς μας και το πολιτικό σύστημα της χώρας ότι ελάχιστα πράγματα έχουν γίνει σε ό,τι αφορά στον πολιτικό μας πολιτισμό, αλλά σίγουρα τα πράγματα δεν είναι όπως παλιά σε ότι αφορά στην οξύτητα και τις εντάσεις. Το βράδυ του Σαββάτου, περασμένες δύο τα ξημερώματα και στην παραλία είδαμε υποψήφιους βουλευτές και στελέχη των κομμάτων, αποκαμωμένα, που έκαναν τον απολογισμό της προεκλογικής εκστρατείας και τις εκτιμήσεις της λαϊκής ετυμηγορίας από νωρίς το πρωί της επομένης.
Α.Τ.

Η Μαγνησία αξίζει έναν υπουργό
Είναι εύλογο μετά τη χθεσινή εκλογική επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας, έστω και με οριακή αυτοδυναμία, αρχίζουν να πέφτουν στο τραπέζι τα ονόματα για τα στελέχη εκείνα που θα πάρουν υπουργικό χαρτοφυλάκιο. Με την έννοια αυτή αποκτά ενδιαφέρον το μέλλον που επιφυλάσσει για το Θανάση Νάκο ο Πρωθυπουργός, στην αποκλειστική ευχέρεια του οποίου είναι το νέο κυβερνητικό σχήμα. Οι επόμενες μέρες θα είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσες στο συγκεκριμένο σκέλος, καθώς οι πληροφορίες φέρουν να απομακρύνεται από το Υπουργείο Εσωτερικών ο Προκόπης Παυλόπουλος, οποίος μετακινείται προς το υπουργείο Δικαιοσύνης, ενώ μετακινείται και ο Υπουργός Ανάπτυξης, ο κ. Δημήτρης Σιούφας, ο οποίος προορίζεται για Πρόεδρος της Βουλής, ένα υπουργείο για το οποίο είχε ακουστεί παλαιότερα και το όνομα του Βολιώτη πολιτικού. Επίσης, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες που έχουν δει ήδη το φως της δημοσιότητας στο νέο κυβερνητικό σχήμα, είναι πολύ πιθανόν να μη μετέχει εκ νέου ο Βαγγέλης Μπασιάκος στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ένα χαρτοφυλάκιο για το οποίο επίσης είχε ακουστεί στο παρελθόν το όνομα του Θανάση Νάκου.
Από την άλλη και τα ονόματα των κ. κ. Μακρή και Σούρλα, που μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές πάλευαν για τη δεύτερη θέση, είναι επίσης ηχηρά ονόματα στο κυβερνητικό στρατόπεδο, τα οποία μπορούν και αυτά με τη σειρά τους να παίξουν έναν καταλυτικό ρόλο στο νέο κυβερνητικό σχήμα.
Εν κατακλείδι η Μαγνησία δικαιούται να έχει έναν πολιτικό στο νέο κυβερνητικό σχήμα. Το δικαιούται, γιατί είναι το μεγαλύτερο αστικό επαρχιακό Πολεοδομικό Συγκρότημα της χώρας, γιατί συμβάλει τα μέγιστα στα δημόσια οικονομικά αναλογικά με τον πληθυσμό της και γιατί είναι από τους ελάχιστους νομούς της χώρας, όπου παρουσιάζεται ισόρροπη προοπτική και στους τρεις τομείς της οικονομίας.
Άλλωστε θα είναι η επιβράβευση Καραμανλή σε μία περιοχή που επί δεκαπέντε χρόνια δεν έχει δει πολιτικό από τη Μαγνησία στα υπουργικά έδρανα.
Α.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου