ΤΟΠΙΚΑ

Αποτελέσματα – εξπρές από τη Νομαρχία Μαγνησίας

αποτελέσματα-εξπρές-από-τη-νομαρχία-851206

Με ταχύτατους ρυθμούς κύλησε η διαδικασία μετάδοσης των εκλογικών αποτελεσμάτων από τα τμήματα ψηφοφορίας στη Μαγνησία.
Λίγα λεπτά πριν τις 11 το βράδυ είχε εκδοθεί το αποτέλεσμα για το 60,12% των εκλογικών τμημάτων, δηλαδή σε 202 από τα 336 εκλογικά τμήματα.
Απόλυτα ικανοποιημένος από την εξέλιξη της εκλογικής διαδικασίας και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ο νομάρχης Μαγνησίας Απ. Παπατόλιας.
«Μπορούμε να μιλήσουμε για πλήρη επιτυχία και για πλήρη απόδοση των πρόσθετων μέτρων, τα οποία ελήφθησαν από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση τόσο σε ό,τι αφορά στην τεχνική θωράκιση της Νομαρχίας, όσο και την προετοιμασία του προσωπικού», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπατόλιας.
Σύμφωνα με τον κ. Παπατόλια, η διαδικασία ήταν κατά πολύ ταχύτερη σε σχέση με την αντίστοιχη των εκλογών του 2004.
Το πρώτο αποτέλεσμα εκλογικού τμήματος εστάλη 40 λεπτά αφότου έκλεισαν οι κάλπες των βουλευτικών εκλογών. Στις 7:55 δόθηκαν τα πρώτα αποτελέσματα στον ιστότοπο της ΝΑΜ, ενώ στις 8:05 δόθηκαν και τα πρώτα συγκεντρωτικά αποτελέσματα στο Νομό Μαγνησίας.
Έως τις εννέα το βράδυ είχε καλυφθεί το 10% του εκλογικού αποτελέσματος σε επίπεδο νομού και στις 10:30 μ.μ. εικόνα δόθηκε για το 50% των εκλογικών τμημάτων.
«Νομίζω ότι είναι πρωτοφανές για τα δεδομένα της ΝΑΜ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπατόλιας και σημείωσε ότι κανένα πρόβλημα κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, ηλεκτρονικής καταχώρησης και μετάδοσης των αποτελεσμάτων δεν είχε παρατηρηθεί μέχρι εκείνη την ώρα.
Κληθείς στο μεταξύ να σχολιάσει το αποτέλεσμα των εκλογών, σύμφωνα με τα δεδομένα που υπήρχαν γύρω στις 10.30 το βράδυ, ο κ. Παπατόλιας έκανε λόγο για πτώση της εκλογικής δύναμης της Ν.Δ., που ήταν ελαφρώς μεγαλύτερη από πτώση της εκλογικής δύναμης του ΠΑΣΟΚ στη Μαγνησία.
Ως σημαντικό στοιχείο επισήμανε το γεγονός ότι στο νομό και τα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας παρουσιάζουν σημαντική κάμψη και αντιστοίχως παρουσιάζεται σημαντική άνοδος στη δύναμη των κομμάτων της Αριστεράς και μικρότερη στο ΛΑΟΣ.
«Νομίζω φαίνεται ότι η ψήφος διαμαρτυρίας δεν ήταν η ψήφος που πήγε στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά αθροίστηκε στα κόμματα διαμαρτυρίας», ανέφερε ο κ. Παπατόλιας.

Πρώτο «τηλεγράφημα»
Το 23ο αμιγές τμήμα Ετεροδημοτών από τη Θεσσαλονίκη έκανε “ποδαρικό” στη διαδικασία της αναμετάδοσης των αποτελεσμάτων στη Νομαρχία Μαγνησίας, δίνοντας 35 ψηφοδέλτια για τη Ν.Δ., 15 για το ΠΑΣΟΚ, 4 για το ΚΚΕ, 3 για το ΣΥΡΙΖΑ, 4 για το ΛΑΟΣ, 1 για τη Δημοκρατική Αναγέννηση και ένα για τους Οικολόγους Πράσινους.
Από νωρίς το απόγευμα το σύνολο των υπαλλήλων της Νομαρχίας βρίσκονταν στις θέσεις τους, έτοιμοι για την αναμετάδοση των αποτελεσμάτων των βουλευτικών εκλογών σε επίπεδο Μαγνησίας.
Πρώτο εκλογικό αποτέλεσμα για το Δήμο Βόλου έδωσε εξάλλου το 157ο εκλογικό τμήμα, στο οποίο έδωσε το στίγμα της μεγάλης αποχής που έφθασε στο 59%!
Από τη Ν. Ιωνία ποδαρικό έκανε το 229ο εκλογικό τμήμα, που έφερνε μπροστά το ΠΑΣΟΚ με 180 ψηφοδέλτια, έναντι 124 της Ν.Δ. και ενισχυμένο το ΚΚΕ με 75 ψηφοδέλτια.
Το 23ο Ετεροδημοτών Θεσσαλονίκης έδωσε και το πρώτο αποτέλεσμα στη σταυροδοσία των υποψηφίων βουλευτών στη Μαγνησία. Πρώτος σε σταυρούς ήρθε ο πρώην Υφυπουργός Εσωτερικών Θανάσης Νάκος με 21 ψηφοδέλτια για το κόμμα της Ν.Δ., ενώ στο ΠΑΣΟΚ προβάδισμα είχε ο Κώστας Καρτάλης με 7 ψηφοδέλτια.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου