ΤΟΠΙΚΑ

Δηλώσεις Νάκου, Καρτάλη και Μακρή

δηλώσεις-νάκου-καρτάλη-και-μακρή-851206

Δηλώσεις μετά την οριστικοποίηση των εκλογικών αποτελεσμάτων τοπικά και πανελλαδικά, λίγο μετά τη 1 το βράδυ, έκαναν οι πρώτοι σε σταυρούς βουλευτές της Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ Θανάσης Νάκος και Κ. Καρτάλης αντίστοιχα. Δήλωση για τη μη εκλογή της έκανε και η κ. Ζέττα Μακρή.
Ειδικότερα ο Θανάσης Νάκος έκανε την παρακάτω δήλωση:
« Ο ελληνικός λαός ανανέωσε αποφασιστικά και ξεκάθαρα την εντολή του στη Νέα Δημοκρατία και στον Κώστα Καραμανλή να συνεχίσουν το μεταρρυθμιστικό έργο, να αναλάβουν την ευθύνη να πάνε την Ελλάδα μπροστά.
Αισθάνομαι βαθειά ευγνωμοσύνη προς το λαό της Μαγνησίας που με εμπιστεύθηκε και με εξέλεξε πρώτο βουλευτή του Νομού μας για πέμπτη συνεχόμενη φορά.
Θέλω να διαβεβαιώσω τους συμπολίτες μου ότι ο Κώστας Καραμανλής, η παράταξή μας και εγώ συνεχίζουμε πιστοί στις δεσμεύσεις μας.
Οι δεσμεύσεις μας ισχύουν στο ακέραιο».

Δήλωση Κ. Καρτάλη
Λίγο μετά τη 1 το βράδυ ο βουλευτής πλέον του ΠΑΣΟΚ Κ. Καρτάλης έδωσε στη δημοσιότητα την παρακάτω γραπτή δήλωση:
«Το εκλογικό αποτέλεσμα μας επιβάλλει να εξετάσουμε σε βάθος και με ψυχραιμία τις αιτίες που το προκάλεσαν τόσο σε πολιτικό, όσο και σε οργανωτικό επίπεδο και να πάρουμε τις αποφάσεις που απαιτούνται, όσο επώδυνες και αν είναι. Εδώ και καιρό υποστηρίζω ότι έχουν διαμορφωθεί «βουβές» κοινωνίες, δηλαδή τμήματα του πληθυσμού που δεν συμμετέχουν σε πολιτικά γεγονότα και κομματικές εκδηλώσεις αλλά με την παρουσία τους στις εκλογές – ή δια της απουσίας τους από αυτές – διαμορφώνουν το τελικό αποτέλεσμα. Φαίνεται ότι η κοινωνία έχει αλλάξει και εμείς δεν αντιληφθήκαμε αυτές τις αλλαγές, ούτε και βρήκαμε τον τρόπο να αντιμετωπίσουμε τις «βουβές» κοινωνίες ή να επικοινωνήσουμε αποτελεσματικά με αυτές. Και αυτό παρά το γεγονός ότι προβάλαμε ουσιαστικές και τεκμηριωμένες πολιτικές θέσεις για μείζονα ζητήματα της κοινωνίας, αλλά και εγγυηθήκαμε ένα δίκαιο πλαίσιο προστασίας του εργαζόμενου, του νέου, της γυναίκας, του αγρότη, του κάθε Ελληνα. Θα πρέπει να επισημάνω όμως ότι ένα θετικό στοιχείο που προκύπτει από το εκλογικό αποτέλεσμα είναι ότι η κεντροαριστερά ενισχύθηκε, γεγονός που δημιουργεί αισιοδοξία για το μέλλον αλλά και υποχρέωση όλων των πολιτικών σχηματισμών σε αυτό τον πολιτικό χώρο να αναπτύξουν ένα ουσιαστικό πλαίσιο συνεργασίας.
Σε ό,τι με αφορά, με τιμά ιδιαίτερα η εμπιστοσύνη των πολιτών της Μαγνησίας. Ευχαριστώ θερμά και από βάθους καρδιάς όσους με στήριξαν σε αυτή τη δύσκολη εκλογική μάχη. Δεσμεύομαι ότι θα είμαι δυναμικά παρών και θα διεκδικώ με αποφασιστικότητα τα συμφέροντα της Μαγνησίας και των πολιτών της. Ευχαριστώ τους συνυποψηφίους μου για την κοινή μας πορεία και τους καλώ να συνεχίσουμε την προσπάθεια, ώστε να προβάλλουμε συστηματικά τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ στην κοινωνία της Μαγνησίας, αλλά και να αντιμετωπίσουμε από κοινού τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Τέλος συγχαίρω τους επιτυχόντες βουλευτές Μαγνησίας από όποιο κόμμα και αν προέρχονται. Το συμφέρον του τόπου ξεπερνά τις κομματικές διαφορές, αλλά και δεν συμβαδίζει με την τρέχουσα πολιτική της Νέας Δημοκρατίας».

Η Ζ. Μακρή
Από το πολιτικό γραφείο της κ. Ζέττας Μακρή έγινε η παρακάτω δήλωση από τη μέχρι χθες βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας:
«Δυστυχώς, έχασα. Ευτυχώς όμως για την Ελλάδα και την Μαγνησία κέρδισε η παράταξή μας, η Νέα Δημοκρατία. Ευχαριστώ θερμά τους φίλους που με στήριξαν και αγωνίσθηκαν μαζί μου. Συγχαίρω τους συναδέλφους που αγωνίστηκαν για τον καλό και αποτελεσματικό αγώνα και τους εύχομαι δημιουργική θητεία».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου