ΤΟΠΙΚΑ

Οι υποψήφιοι μπροστά στην κάλπη…

οι-υποψήφιοι-μπροστά-στην-κάλπη-851206

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και μέσα σε πολύ ήρεμο κλίμα διεξήχθη η εκλογική διαδικασία στο Νομό Μαγνησίας.
Μέχρι τελευταία στιγμή βέβαια δεν έλειψαν και τα μπερδέματα, ειδικά σε ηλικιωμένους ψηφοφόρους που δεν είχαν φροντίσει να ενημερωθούν πού θα ψηφίσουν και έσπευδαν τελευταία στιγμή είτε στα πολιτικά γραφεία των υποψηφίων βουλευτών είτε στα εκλογικά κέντρα των κομμάτων, για να πληροφορηθούν σε ποιο εκλογικό τμήμα ψηφίζουν.

Ο υφυπουργός Εσωτερικών κ. Θανάσης Νάκος ψήφισε στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου (στην Πυροσβεστική), στις 10 το πρωί.

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Γ. Σούρλας άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στη Χλόη Βελεστίνου, η βουλευτές της ΝΔ κα Ζέττα Μακρή στο Βελεστίνο, στο 2ο Λύκειο Βόλου ψήφισαν η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κα Ροδούλα Ζήση και ο υποψήφιος βουλευτής κ. Δημ. Πιτσιώρης, ενώ οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ κ. Κ. Καρτάλης στην Τσαγκαράδα και κα Πετρούλα Ντελεδήμου στον Αλμυρό.

Ο Νομάρχης Μαγνησίας κ. Απ. Παπατόλιας ψήφισε στο 4ο Λύκειο Νεαπόλεως, ενώ ο δήμαρχος Βόλου κ. Αλ. Βούλγαρης ψήφισε στο Καρτάλειο στις 11.30.

Ο υφυπουργός Εσωτερικών κ. Θανάσης Νάκος σε δηλώσεις του επισήμανε ότι η εκλογική διαδικασία διεξάγονταν χωρίς προβλήματα, ενώ για τη Μαγνησία στις 10 το πρωί η συμμετοχή άγγιζε το 40%.

Ωστόσο όσον αφορά στις εφορευτικές επιτροπές σε αρκετές περιπτώσεις δεν παρουσιάστηκαν αρκετά μέλη, με αποτέλεσμα να αντικατασταθούν με αναπληρωματικά μέλη.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κα Ροδούλα Ζήση από την πλευρά της επιβεβαίωσε ότι υπάρχει κανονική ροή, ενώ ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Δημ. Πιτσιώρης δήλωσε ότι από το 1974 και έπειτα η χθεσινή ήταν πιο ήπια εκλογική αναμέτρηση.

Η Αυτοδιοίκηση ψηφίζει…

Ο Νομάρχης Μαγνησίας κ. Απ. Παπατόλιας υπογράμμισε ότι η διαδικασία των εκλογών είναι η κορυφαία στιγμή του δημοκρατικού μας πολιτεύματος και της πολιτικής μας ζωής, είναι η στιγμή που εκφράζεται η λαϊκή ετυμηγορία, που είναι και η πεμπτουσία της λαϊκής κυριαρχίας.
«Η ΝΑΜ έκανε ό,τι ήταν εφικτό τόσο από τεχνική σκοπιά, αλλά και για την προετοιμασία του προσωπικού, ώστε να εγγυηθεί και να διασφαλίσει την άρτια διεξαγωγή της ψηφοφορίας και της ανακοίνωσης των εκλογικών αποτελεσμάτων», δήλωσε ο Νομάρχης, που πρόσθεσε ότι όλα πήγαιναν καλά και δεν είχε σημειωθεί κανένα πρόβλημα.

Ο Νομάρχης Μαγνησίας εξάλλου διαβεβαίωσε τους πολίτες της Μαγνησίας ότι η Νομαρχιακή Αρχή θα επιδείξει την ίδια διεκδικητική διάθεση και την ίδια διάθεση για συνεργασία, ανεξάρτητα από το χρώμα αυτής της κυβέρνησης, διότι τα προβλήματα της Μαγνησίας δεν έχουν χρώμα, τίποτα δεν χαρίζεται, αλλά κατακτιέται με συστηματική προσπάθεια και κόπο και οι μεγάλες λύσεις δεν παίρνουν πλέον άλλες αναβολές.
Ο δήμαρχος Βόλου κ. Αλ. Βούλγαρης με τη σειρά του ευχαρίστησε τους υπαλλήλους και τα στελέχη του Δήμου, που δούλεψαν αποτελεσματικά και συστηματικά, παράλληλα ευχαρίστησε τα στελέχη όλων των πολιτικών κομμάτων, διότι συμφώνησαν και τήρησαν σε πολύ μεγάλο βαθμό αυτά που είχαν αποφασιστεί με το πρωτόκολλο διεξαγωγής των εκλογών για μια πόλη χωρίς ρύπανση.
Τέλος ο δήμαρχος Βόλου δήλωσε, σεβόμενος τη λαϊκή ετυμηγορία, ότι θα συνεχίσει να συνεργάζεται με την όποια κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές, για να πάει η Αυτοδιοίκηση μερικά βήματα πιο μπροστά και για να γίνει η πόλη ανταγωνιστικότερη, ελκυστικότερη και πιο ανθρώπινη.

Καταγγελία ΚΚΕ και οικολόγων
Ο βουλευτής του ΚΚΕ κ. Νίκος Γκατζής, αφού άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο 4ο Λύκειο Νεάπολης, έγινε αποδέκτης, όπως επισήμανε, καταγγελίας σύμφωνα με την οποία στο 164ο εκλογικό τμήμα του Βόλου η εφορευτική επιτροπή δεν έδινε τα ψηφοδέλτια με διαφορετική σειρά αλλά πάντα το ψηφοδέλτιο της ΝΔ πρώτο.
Ο βουλευτής του ΚΚΕ επισήμανε ότι το μέλος της επιτροπής του κόμματος που του που έκανε παρατήρηση δεν εισακούστηκε, καθώς ο δικαστικός αντιπρόσωπος του απάντησε ότι η εφορευτική επιτροπή κάνει καλά τη δουλειά της.
Η εκπρόσωπος των οικολόγων πράσινων κ. Έλενα Δημητρίου εξάλλου ανέφερε ότι η ψηφοφορία διε

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου