ΤΟΠΙΚΑ

Προβλήματα με τις πτήσεις τσάρτερ

προβλήματα-με-τις-πτήσεις-τσάρτερ-851206

Προβλήματα παρουσιάστηκαν σε ορισμένες μισθωμένες πτήσεις για τη μετακίνηση ετεροδημοτών στον τόπο καταγωγής τους, προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.
Συγκεκριμένα, πτήση προς Κέρκυρα, ματαιώθηκε λόγω τεχνικού προβλήματος. Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες επαναπρογραμματίστηκε για το απόγευμα χθες.
Τετράωρη καθυστέρηση υπήρξε επίσης σε πτήση προς τη Μυτιλήνη. Ανάλογη καθυστέρηση υπήρξε σε δρομολόγιο προς τη Σάμο, λόγω έλλειψης προσωπικού.
Τρεις πτήσεις ακυρώθηκαν λόγω μη προσέλευσης επιβατών.
Ομαλά γίνεται η έξοδος των ετεροδημοτών ψηφοφόρων από τα λιμάνια, τους σταθμούς των υπεραστικών λεωφορείων και των τρένων.
Η πληρότητα στα δρομολόγια των ΚΤΕΛ αγγίζει το 100% και έχουν διατεθεί επιπλέον λεωφορεία για τη μετακίνηση των ψηφοφόρων. Στον ΟΣΕ η πληρότητα είναι περίπου 80% και 95% στα πλοία που ξεκινούν από Πειραιά και Ραφήνα.
Σε επιφυλακή βρίσκεται η Τροχαία στις εθνικές οδούς, όπου απαγορεύεται η κυκλοφορία φορτηγών αυτοκινήτων στο ρεύμα εξόδου το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας.
Υπενθυμίζεται ότι τμήματα της Π.Α.Θ.Ε. στο πέταλο του Μαλιακού που είναι έτοιμα δόθηκαν από το ΥΠΕΧΩΔΕ στην κυκλοφορία προκειμένου να διευκολυνθεί η μετακίνηση των ψηφοφόρων.

Η Ολυμπιακή
Οι Ολυμπιακές Αερογραμμές με αφορμή τις αβάσιμες και ανυπόστατες, όπως τις χαρακτηρίζουν σε σχετική ανακοίνωσή τους, αιτιάσεις του ΠΑΣΟΚ, εξέδωσαν ανακοίνωση σχετικά με το θέμα της μετακίνησης των ετεροδημοτών.
Στη χθεσινή ανακοίνωση αναφέρεται ότι επί συνόλου 13.052 θέσεων που διατέθηκαν από την Διακομματική Επιτροπή στο ΠΑΣΟΚ για τη διακίνηση των ετεροδημοτών του, χτες Πέμπτη 13/09/2007, δεσμεύτηκαν μέσω της Διακομματικής Επιτροπής υπέρ του ΠΑΣΟΚ 1.603 θέσεις και από αυτές χρησιμοποιήθηκαν μόνον οι 666.
Στην ανακοίνωση προστίθεται ακόμη ότι το ΠΑΣΟΚ έλαβε αριθμό θέσεων ανάλογο με το ποσοστό που όρισε η Διακομματική Επιτροπή. Έτσι για παράδειγμα στις 14/09/2007 για το Ηράκλειο έλαβε 117 σε σύνολο 289 διαθέσιμων θέσεων για όλα τα κόμματα. Ανάλογα στις 15/09/2007 έλαβε 132 θέσεις σε σύνολο διαθέσιμων θέσεων 325. Το ίδιο ισχύει για όλες τις ημέρες, για όλους τους προορισμούς και όλες τις πτήσεις, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί.
Η Διοίκηση των Ολυμπιακών Αερογραμμών, καταλήγει η ανακοίνωση, εκφράζει τη λύπη της γιατί χωρίς λόγο και αιτία εμπλέκεται η Εταιρεία σε μία ανώφελη πολιτική διελκυστίνδα. Οι Ολυμπιακές Αερογραμμές πράττουν και τώρα όπως και πάντα το καθήκον τους για την εξυπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου στο ακέραιο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου