ΤΟΠΙΚΑ

Δεν υπάρχουν αδιέξοδα…

δεν-υπάρχουν-αδιέξοδα-851206

Με σύνεση και ψυχραιμία να πάμε σήμερα στις κάλπες για να ψηφίσουμε. Με το χέρι στην καρδιά και βέβαιοι ότι επιτελούμε ένα ύψιστο καθήκον και δικαίωμα που εκχωρείται από το πολίτευμά μας στον καθένα μας.
Με νηφαλιότητα να προσέλθουμε και στις κάλπες και με τη βεβαιότητα ότι η επιλογή που θα κάνουμε θα είναι συνειδητό καταστάλαγμα ψυχής και βούλησης για όλα όσα έγιναν και δεν έγιναν τα τρισήμισι χρόνια που πέρασαν.
Η απόφασή μας θα πρέπει να είναι απαύγασμα όλων των έντονων συζητήσεων, διαλόγου και αντιπαραθέσεων που είχαμε με φίλους και γνωστούς για ζωικά ζητήματα που απασχόλησαν την περιοχή μας και τη χώρα μας όλο το κρινόμενο χρονικό διάστημα.
Αποπειραθείτε να απαλλαγείτε από τα επικοινωνιακά και πολλάκις εκβιαστικά διλήμματα που σας έθεσαν εσκεμμένα κάποιοι, για τους δικούς τους προφανείς λόγους. Αναθαρρήστε ότι στο καλύτερο πολίτευμα που ανακάλυψε ποτέ ο ανθρώπινος πολιτισμός όλοι είναι ίσοι, επομένως θα πρέπει να είναι, όσο το δυνατόν, εξίσου τεκμηριωμένη, με αυτή του πρώτου πολίτη της χώρας. Μόνον έτσι μετά δεν θα ζητάτε λόγους μετανοίας από τους τρίτους για τη σημερινή επιλογή σας.
Η σημερινή εκλογική αναμέτρηση γίνεται λίγες μόλις μέρες μετά την εθνική τραγωδία στην Πελοπόννησο. Εκεί όπου δοκιμάστηκε η αξιοπρέπειά μας και η διαχειριστική ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού και των ιθυνόντων της, σε επίπεδο πρόγνωσης, πρόβλεψης, πρόληψης και παρέμβασης. Στη μακρινή Ιαπωνία προ τριημέρου ο Πρωθυπουργός της χώρας παραιτήθηκε με τη φράση: παραιτούμαι, είμαι ανίκανος. Δεν μπορώ να υλοποιήσω τις προεκλογικές μου υποσχέσεις». Και είναι μόλις 52 ετών…
Στα του οίκου μας κάποιοι άλλοι στην ακυβερνησία των πυρκαγιών επισείουν τον κίνδυνο… ακυβερνησίας της χώρας. Στην Δημοκρατία όμως δεν υπάρχουν αδιέξοδα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου