ΤΟΠΙΚΑ

Στ. Μπένος: ΠΑΣΟΚ ή Δεξιά

στ-μπένος-πασοκ-ή-δεξιά-851206

Με σκληρή επίθεση κατά της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, την οποία χαρακτήρισε “σπείρα” με αφορμή τα ομόλογα και βάζοντας ευθέως το δίλημμα “ΠΑΣΟΚ ή Δεξιά”, ο πρώην Υφυπουργός Εσωτερικών Σταύρος Μπένος, μιλώντας στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ στο Βόλο, κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν τη Νέα Εποχή και πρωθυπουργό το Γιώργο Παπανδρέου.

Ο πρώην Υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ στην ομιλία του επιχείρησε να αποδομήσει την κυβερνητική 3ετία της Ν.Δ., ενώ αναφερόμενος στις πυρκαγιές και την εθνική τραγωδία υπογράμμισε ότι
“αυτή η Κυβέρνηση δεν αξίζει δεύτερη ευκαιρία, διότι καθήλωσε την χώρα και «έκλεισε το μάτι στους πυρπολητές» της Εύβοιας και της Πελοποννήσου.

Σε πανηγυρικό κλίμα η συγκέντρωση είχε πάθος, παλμό και συνθήματα, πολλά χειροκροτήματα στους υποψηφίους βουλευτές, ενώ οι επιδοκιμασίες κορυφώθηκαν όταν στην εξέδρα ανέβηκαν ο Νομάρχης Μαγνησίας Απ. Παπατόλιας και οι δήμαρχοι Βόλου και Νέας Ιωνίας κ.κ. Αλέκος Βούλγαρης και Παύλος Μαβίδης, νικητές των νομαρχιακών και δημοτικών εκλογών του περασμένου Οκτώβρη.
Ο κ. Μπένος εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι το ΠΑΣΟΚ θα κερδίσει αύριο Κυριακή τις εκλογές και κάλεσε τους πολίτες να αγωνιστούν πόρτα – πόρτα μέχρι την τελευταία μέρα για το θετικό αποτέλεσμα.

«Η Δεξιά έπεσε. Το μήνυμα της νίκης δεν είναι καινοφανές, να το πιστέψετε και να το μεταφέρετε παντού. Ελάτε να πρασινίσουμε την Ελλάδα, τη Μαγνησία, όπως το κάνατε στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές.

Ο πρώην υφυπουργός Εσωτερικών εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην Κυβέρνηση, υπογραμμίζοντας ότι έχει προκαλέσει “τεράστια οπισθοδρόμηση στη χώρα των Ολυμπιακών Αγώνων και της ΟΝΕ και έκανε ειδικές αναφορές στις πολιτικές της Ν.Δ. στην οικονομία, το αγροτικό, το εργασιακό και το ασφαλιστικό, την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση και τη νεολαία.
“Δεν άλλαξε η Δεξιά. Είναι ίδια και ο κόσμος δεν ξεγελιέται πλέον, επισήμανε ο κ. Μπένος. Σήμερα η χώρα βιώνει την μεγαλύτερη οπισθοδρόμηση, με πολιτικές που δεν τόλμησε ούτε η κυβέρνηση Μητσοτάκη να υλοποιήσει.”

Από την ομιλία του μέλους του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ δεν έλλειψε και η αυτοκριτική για λάθη και παραλείψεις, όπως είπε, που προκάλεσαν τους πολίτες και σημείωσε: ”Εχουμε ευθύνες για το ύφος και το ήθος της εξουσίας που ασκήσαμε κάποια στιγμή, αλλά όπως είπε είναι εντελώς διαφορετικό θέμα να υποκινεί τους πολίτες να επενδύσουν στο χρηματιστήριο και κακώς το κάναμε και διαφορετικό θέμα να υπάρχει στην εξουσία μια «σπείρα», που λυμαίνεται τα χρήματα του ελληνικού λαού».

Αναφερόμενος εξάλλου στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ ο κ. Μπένος επισήμανε ότι είναι ένα πρόγραμμα που εγγυάται τη Νέα Εποχή, με την αναδιανομή του εισοδήματος, την ουσιαστική μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης, την αντιμετώπιση του ασφαλιστικού κ.α. Ενώ ειδικές αναφορές έκανε και για τα έργα της Μαγνησίας, τα οποία, όπως ανέφερε, “οικειοποιείται η Ν.Δ. χωρίς ακόμη να έχει προγραμματίσει έστω και ένα δικό της έργο, ενώ έχει εγκαταλείψει αυτά που το ΠΑΣΟΚ παρέδωσε σχεδόν έτοιμα στο Νομό.
Τέλος ο κ. Μπένος υπερθεμάτισε για την πρωθυπουργική φυσιογνωμία του Γιώργου Παπανδρέου, τονίζοντας ότι “είναι ένας πολιτικός που με τις ριζοσπαστικές του προτάσεις, τις απόψεις και τις ιδέες του μπορεί να ανεβάσει την Ελλάδα πολύ ψηλά”.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου