ΤΟΠΙΚΑ

Ευθύνες στους γιατρούς από τον διοικητή του Νοσοκομείου

ευθύνες-στους-γιατρούς-από-τον-διοικη-183906

Ευθέως και χωρίς περιστροφές ευθύνες επιρρίπτει στους γιατρούς του Νοσοκομείου Βόλου για τις ελλείψεις στις εφημερίες που έχουν ως συνέπεια να τίθεται σε κίνδυνο η ζωή ασθενών ο διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου κ. Αρ. Ζαχαρόπουλος.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΑ Βόλου ο κ. Ζαχαρόπουλος τόνισε πως με απόφασή της η διοίκηση από τις 10 Σεπτεμβρίου έθεσε σε εφημερία ετοιμότητας τους γιατρούς όλο το μήνα.

Ειδικά στις ειδικότητες ΩΡΛ, ουρολόγου και οφθαλμιάτρου, που καταγράφεται η έλλειψη, ο κ. Ζαχαρόπουλος ανέφερε πως τους ζητείται εφημερία ετοιμότητας όλο το μήνα, κάτι που οι γιατροί δεν εφαρμόζουν. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αναγκάζεται η διοίκηση να συνιστά τους ασθενείς να μετακινούνται στο πανεπιστημιακό στη Λάρισα. Σε κάποια περιστατικά, που κρίνονται σοβαρά, δίνεται εντολή από την διοίκηση του Νοσοκομείου για μεταφορά ασθενούς με ασθενοφόρο και συνοδό γιατρό άλλης ειδικότητας.

Στο μεταξύ ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ κ. Παναγιώτης Δαρειώτης μιλώντας στην ίδια εκπομπή ανέφερε πως τους τελευταίους μήνες τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ αναγκάζονται να κάνουν διακομιδές από το Βόλο στη Λάρισα και να μετατρέπονται σε «ταξί». Ο βασικός όμως ρόλος των ασθενοφόρων είναι η εξυπηρέτηση πολιτών που έχουν άμεση ανάγκη μεταφοράς. Πρόσθεσε πως λόγω έλλειψης οδηγών σε ασθενοφόρα των Κέντρων Υγείας Ζαγοράς, Βελεστίνου και Αργαλαστής η μεταφορά ασθενών γίνεται με ιδιωτικά αυτοκίνητα στη μισή διαδρομή και στην άλλη μισή με ασθενοφόρα.

Αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «Ταχυδρόμος» που αναφέρεται σε περιστατικά του περασμένου σαββατοκύριακου ασθενών, οι οποίοι μετέβησαν στο Νοσοκομείο στο τμήμα επειγόντων και επειδή (πάλι) δεν υπήρχε γιατρός ΩΡΛ τους ανακοινώθηκε να μεταβούν στη Λάρισα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου