ΤΟΠΙΚΑ

Φόβος στο Αχιλλοπούλειο

φόβος-στο-αχιλλοπούλειο-183981

Νέο περιστατικό με 39χρονη, το περασμένο Σάββατο, λόγω μη εφημερίας ΩΡΛ

Το νέο πρόγραμμα εφημεριών που ισχύει εδώ και μία εβδομάδα αποδείχθηκε πολύ σύντομα ότι δεν είναι ικανό να καλύψει τις ανάγκες ενός μεγάλου νοσοκομείου, όπως είναι το Νοσοκομείο Βόλου, καθώς καθημερινά βλέπουν το φως της δημοσιότητας περιστατικά που αποδεικνύουν ότι από συγκυρία ή από σύμπτωση δεν έχουμε θρηνήσει δεκάδες θύματα από συμπολίτες οι οποίοι πηγαίνουν στο Αχιλλοπούλειο σε ώρες πέραν του κανονικού ωραρίου και σε ειδικότητες όταν δεν εφημερεύει γιατρός ειδικότητας.

Δεκαπέντε περίπου μέρες μετά το τραγικό περιστατικό με τον 63χρονο, ένα ακόμη περιστατικό ήλθε να σημάνει συναγερμό το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου στο Αχιλλοπούλειο.

Ο λόγος για μία 39χρονη που προσκομίστηκε στο Νοσοκομείο με οίδημα στο λάρυγγα. Για μία ακόμη φορά στο Νοσοκομείο δεν υπήρχε εφημερεύων γιατρός με ειδικότητα ΩΡΛ.

Οι εφημερεύοντες της Χειρουργικής δεν μπορούσαν να επιληφθούν το περιστατικό, καθώς έκριναν ότι έπρεπε να γίνει διάγνωση από γιατρό ειδικότητας ΩΡΛ. Εφημερεύων ωτορινολαρυγγολόγος ωστόσο, όπως προαναφέρθηκε, δεν υπήρχε.

Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι από τους δύο ωτορινολαρυγγολόγους που υπηρετούν στο Νοσοκομείο Βόλου, ο ένας εδώ και δέκα μέρες έχει καταθέσει την πρώτη αίτησή του προκειμένου να συνταξιοδοτηθεί.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή για το περιστατικό ενημερώθηκε και ο Διοικητής του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου κ. Αριστείδης Ζαχαρόπουλος, που έδωσε εντολή όπως η ασθενής μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Παραμένει άγνωστο αν κλήθηκε γιατρός ειδικότητας ΩΡΛ να προσέλθει στο Νοσοκομείο για να επιληφθεί το περιστατικό και ποιο ήταν το αποτέλεσμα.

Το βέβαιο πάντως είναι ότι το πλήρωμα του ΕΚΑΒ που κλήθηκε να μεταφέρει τη 39χρονη στο Πανεπιστημιακό της Λάρισας ζήτησε όπως τους συνοδεύσει γιατρός. Γιατρός ο οποίος βρέθηκε τελικά στο πρόσωπο μίας αναισθησιολόγου.

Λιγότερο σοβαρό, αλλά αρκετό ενδεικτικό της δυσλειτουργίας που παρατηρείται στο Αχιλλοπούλειο λόγω της έλλειψης εφημερευόντων γιατρών με τις ειδικότητες του ΩΡΛ, της Ουρολογίας, της Οφθαλμολογίας και της Νευροχειρουργικής, είναι το περιστατικό που σημειώθηκε λίγες ώρες αργότερα.

Ήταν γύρω στις 10.30 το βράδυ του Σαββάτου, όταν στο Νοσοκομείο του Βόλου πήγε ένας 20χρονος φοιτητής, καθώς ένα κόκαλο είχε επικαθήσει στο λαιμό του και εμπόδιζε την απρόσκοπτη αναπνευστική του λειτουργία.

Ο φοιτητής που μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο από φίλους του, εμφάνιζε συμπτώματα δύσπνοιας λόγω του πανικού στον οποίο είχε περιέλθει λόγω του απρόσμενου συμβάντος. Οι γιατροί της Χειρουργικής και της Παθολογικής, σύμφωνα με πληροφορίες, τον εξέτασαν και διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχε πρόβλημα με την οξυγόνωσή του.

Ο νεαρός ωστόσο συνέχιζε να νιώθει δυσφορία από την παρουσία του ξένου σώματος μπροστά από τις αεροφόρους οδούς. Για το λόγο αυτό αποχώρησε μαζί με τους φίλους του από το Νοσοκομείο Βόλου με προορισμό το Πανεπιστημιακό της Λάρισας, προκειμένου να εξεταστεί από γιατρό ειδικότητας…

ΑΝΤ. ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου