ΤΟΠΙΚΑ

Μήνυση Μπέου στην Αντεισαγγελέα Πόπη Παπανδρέου!

μήνυση-μπέου-στην-αντεισαγγελέα-πόπη-183991

Το νέο του βήμα στη «δικαστική οδό» πραγματοποίησε ο Αχιλλέας Μπέος. Ο άλλοτε μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού Βόλου, κατέθεσε μήνυση εναντίον της αντεισαγγελέως Πρωτοδικών Πόπης Παπανδρέου για παράβαση καθήκοντος και κατάχρηση εξουσίας!

Στην μηνυτήρια αναφορά ο Μπέος υποστηρίζει πως έπεσε θύμα μιας καλοστημένης σκευωρίας (η οποία τον οδήγησε άδικα στη φυλακή) από δράστες οι οποίοι κινήθηκαν από πολιτική και επαγγελματική φιλοδοξία, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να τον καταστρέψει επαγγελματικά και οικογενειακά.

Παράλληλα, υποβάλει τα γνωστά ερωτήματα («ποια εγκληματική οργάνωση διεύθυνα; ποιον εκβίασα; για ποιον λόγο προφυλακίστηκα;») επαναλαμβάνοντας τις κινήσεις στις οποίες προέβη σχετικά με τα παράπονά του «για τις παρανομίες της προκαταρκτικής έρευνας και για τα ψέματα της πορισματικής αναφοράς» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Το σημαντικότερο ωστόσο σημείο της μηνυτήριας αναφοράς, έχει να κάνει με την αναφορά του Αχιλλέα Μπέου σε απόσπασμα του εισαγγελικού πορίσματος, στο οποίο η μηνυόμενη Πόπη Παπανδρέου αναφέρει πως δύο πρόσωπα σχολιάζοντας την ειδησεογραφική επικαιρότητα, αναφέρουν ότι ο Μπέος είναι αγχωμένος με την δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης των «στημένων» αγώνων και εκφράζουν την πεποίθηση ότι «μπορεί να φύγει στην Αμερική» ενόψει και του γεγονότος ότι είναι κάτοχος αμερικανικού διαβατηρίου, κάτι το οποίο τον οδήγησε στην προφυλάκισή του.

«Από αυτήν τη συνομιλία η μηνυόμενη Εισαγγελέας έβγαλε και διατύπωσε ότι είμαι κάτοχος αμερικάνικου διαβατηρίου. Αυτό οδήγησε στην προφυλάκισή μου και στη διατήρησή της για ένα σχεδόν χρόνο. Η μηνυόμενη δεν το ΄ψαξε. Αν το΄ψαχνε θα έβρισκε ότι δεν είμαι Αμερικανός πολίτης και άρα δεν δικαιούμαι να κατέχω αμερικάνικο διαβατήριο» υποστηρίζει στην μηνυτήρια αναφορά ο Αχιλλέας Μπέος:

To Onsports παρουσιάζει μια περίληψη της μηνυτήριας αναφοράς:

«Είμαι θύμα μιας καλοστημένης σκευωρίας η οποία με οδήγησε άδικα στη φυλακή. Οι δράστες της σκευωρίας κινήθηκαν βασικά από πολιτική και επαγγελματική φιλοδοξία. Με κατέστρεψαν ηθικά, οικογενειακά, επαγγελματικά και μαζί μου κατέστρεψαν πλήθος ανθρώπων. Όλα αυτά για να μην ασχοληθεί ο κόσμος με το μνημόνιο, αλλά με τον Μπέο και τα «στημένα» και να προβληθούν ο Υπουργός και η μηνυόμενη Εισαγγελέας. Για το λόγο αυτό ακολουθήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία.

Από την αρχή της ποινικής διαδικασίας φώναζα και διαμαρτυρόμουν ότι είμαι αθώος. Αγωνιούσα να πληροφορηθώ για ποιον λόγο κατηγορούμαι. Ποια εγκληματική οργάνωση διεύθυνα, ποιον εκβίασα, για ποιον λόγο προφυλακίστηκα. Κανείς δεν είχε το θάρρος να μου απαντήσει.

Υπέβαλα διαδοχικά πλήθος υπομνημάτων, αιτήσεων, παραπόνων κλπ. Έφτασα μέχρι και σε αναφορά στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Εκεί έγραφα τα παράπονά μου για τις παρανομίες της προκαταρκτικής έρευνας και για τα ψέματα της πορισματικής αναφοράς.

Ως αθώος και αδικημένος είχα το θάρρος να υποβάλω στην ίδια τη μηνυόμενη αίτηση. Της ζήτησα να μου πει που βρήκε τα ψέματα που γράφει στο πόρισμά της. Δεν τόλμησε να μου απαντήσει. Λόγω της σθεναρής αντιδράσεώς μου και της προσπάθειας να περισωθεί η μηνυόμενη Εισαγγελέας η δικογραφία πήγε σε Εφέτη Ανακριτή.

Τα ψέματα και οι παρανομίες ήταν ενδεικτικά τα εξής:

α) Δεν υπήρχε λόγος να ακολουθηθεί η αυτόφωρη διαδικασία. Ακολουθήθηκε για να δοθεί δημοσιότητα κι έτσι να ασχοληθεί η κοινή γνώμη με τα στημένα παιχνίδια (θεατρικότητα συλλήψεων και προσαγωγή σε Εισαγγελέα και Ανακριτή).

β) Τα 82 CD της δικογραφίας φέρουν τον χαρακτηρισμό legal copy, χωρίς να αναφέρουν από ποιο πρωτότυπο. Από αυτά έγινε επιλεκτική απομαγνητοφώνηση. Διαλέξανε αυτά που θέλανε. Έγινε αλλού «αποσπασματική» κι αλλού «περιληπτική» απομαγνητοφώνηση.

Τι θα πει αυτό; Ποιος νόμος το λέει; Ποιος τους έδωσε αυτό το δικαίωμα; Γιατί δεν απομαγνητοφωνήθηκε το σύνολο; Γιατί τα ανέχτηκε όλα αυτά η μηνυόμενη; Μήπως γιατί διαφορετικά δεν θα φτιαχνόταν δικογραφία, αυτόφωρο, τηλεόραση, προβολή;

γ) Ζήτησα και εξακολουθώ να ζητώ να γίνει πραγματογνωμοσύνη στα πρωτότυπα CD. Κανείς δεν μου έχει απαντήσει μέχρι σήμερα.

Γι’ αυτό και κατέθεσα τη μήνυση για παράβαση καθήκοντος και κατάχρηση εξουσίας σε βάρος της. Αφού την κάλεσα με εξώδικο να μου πει πού τα βρήκε. Έστω και την τελευταία στιγμή».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου