ΤΟΠΙΚΑ

Υπόνοιες για εμπρησμό στην Αλλη Μεριά

υπόνοιες-για-εμπρησμό-στην-αλλη-μεριά-851206

Υπόνοιες για «απόπειρα εμπρησμού» προκάλεσε η ώρα και το σημείο έναρξης της πυρκαγιάς, προχθές το βράδυ, σε ρέμα της Άλλης Μεριάς. Η πυρκαγιά, που σήμανε συναγερμό στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου, αντιμετωπίστηκε έγκαιρα και κάθε κίνδυνος επέκτασής της αποσοβήθηκε.
Σωτήριο στάθηκε το τηλεφώνημα στην Πυροσβεστική, που έγινε από την πρώτη κιόλας στιγμή εκδήλωσης της πυρκαγιάς, καθώς και η ταχύτατη παρέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων.
«Δεν είμαστε σε θέση να επεξεργαστούμε σενάρια για τον τρόπο με τον οποίο προκαλούνται οι φωτιές. Φάνηκε όμως ότι όταν έχουμε ένα οργανωμένο σχέδιο για να αντιμετωπίσουμε τις φωτιές, είμαστε πιο αποτελεσματικοί», απάντησε χθες ο νομάρχης Μαγνησίας Απ. Παπατόλιας, κληθείς από δημοσιογράφο να σχολιάσει τη φωτιά το προηγούμενο βράδυ.
Ο κ. Παπατόλιας στάθηκε ιδιαίτερα στα αυξημένα μέτρα επαγρύπνησης και επιφυλακής και χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι φαίνεται πως αποδίδουν.
«Οι αυξημένες περιπολίες –είπε- που γίνονται το τελευταίο χρονικό διάστημα, από τη στιγμή που διαπιστώνεται ότι η Μαγνησία βρίσκεται σε υψηλό βαθμό επικινδυνότητας, αποδίδουν καρπούς.
Τα κλιμάκια της πυροσβεστικής εντόπισαν πολύ γρήγορα τη φωτιά και κατάφεραν να τη σβήσουν στη γέννησή της. Νομίζω πως αυτό πρέπει να κρατήσουμε στην παρούσα στιγμή.»
Σε ερώτηση για την ώρα εκδήλωσης της πυρκαγιάς, στις 11.15 το βράδυ, που προκαλεί πολλές υποψίες και σκέψεις ο κ. Παπατόλιας απάντησε:
«Ενδεχομένως. Αυτά είναι όμως ζητήματα που αφορούν στο αστυνομικό δελτίο. Εμείς πρέπει να είμαστε ετοιμοπόλεμοι, ακόμα και τέτοια ζητήματα που εγείρουν υποψίες να τα αντιμετωπίζουμε με αποτελεσματικότητα.»
Η φωτιά ξέσπασε σε θαμνώδη έκταση, λίγο πριν τα μεσάνυχτα, ακριβώς έξω από το νεκροταφείο της Αλλης Μεριάς. Μόλις οι φλόγες έγιναν ορατές στην περιοχή, περίοικος ειδοποίησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου, η οποία βρίσκεται σε απόλυτη ετοιμότητα αυτές τις μέρες και ισχυρές δυνάμεις έσπευσαν επί τόπου. Τέσσερα οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και δώδεκα άνδρες έφτασαν μέσα σε λίγα λεπτά στο σημείο της φωτιάς και μετά από εικοσάλεπτη προσπάθεια κατόρθωσαν να τη θέσουν σε πλήρη έλεγχο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου