ΤΟΠΙΚΑ

Στην τοπική κοινωνία το Πανθεσσαλικό

στην-τοπική-κοινωνία-το-πανθεσσαλικό-851206

Και με τη βούλα από χθες το Πανθεσσαλικό Στάδιο στη Νέα Ιωνία παραχωρείται στην τοπική κοινωνία. Μία νέα εποχή, που ασφαλώς θέτει τις βάσεις για την αξιοποίηση του Σταδίου αλλά και των άλλων αθλητικών υποδομών.
Χθες υπογράφηκε η σύμβαση παραχώρησής του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, από την Εταιρία Ολυμπιακά Ακίνητα Α.Ε.
Η σύμβαση αποτελεί ουσιαστικά το αποτέλεσμα μίας εποικοδομητικής συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων τους τελευταίους έξι μήνες, ενώ στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου με ιδιαίτερη έμφαση εκφράστηκε η αισιοδοξία για την επιτυχή έκβαση της προσπάθειας και την μετατροπή του Πανθεσσαλικού σε πόλο έλξης μεγάλων αθλητικών γεγονότων, με την ενίσχυση του τουρισμού και του πολιτισμού στην περιοχή.
Στην προγραμματική συμφωνία περιλαμβάνεται ο αποτελεσματικός προγραμματισμός και συντονισμός των ενεργειών των συμβαλλόμενων μερών για την παραχώρηση χρήσης, λειτουργίας και εμπορικής αξιοποίησης και εκμετάλλευσης της εγκατάστασης και των υποδομών της, καθώς και η κατ’ αρχήν κατανομή των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεων των συμβαλλομένων μερών, προκειμένου να καταστεί δυνατή η υλοποίηση των κοινών στόχων.
Τα «Ολυμπιακά Ακίνητα» στη χθεσινή υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης εκπροσώπησε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρίας, κ. Χρήστος Χατζηεμμανουήλ, ενώ από την πλευρά των τοπικών φορέων, ο Νομάρχης Μαγνησίας, κ. Απόστολος Παπατόλιας, ο Δήμαρχος Βόλου, κ. Αλέκος Βούλγαρης, ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας, κ. Παύλος Μαβίδης και ο «πρωτεργάτης» της προσπάθειας απόκτησης του Πανθεσσαλικού, πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, κ. Γιώργος Σπηλιόπουλος.
Παραβρέθηκαν επίσης η αντινομάρχης κ. Νατάσσα Οικονόμου, οι αντιδήμαρχοι Βόλου κ. Απόστολος Φοινικόπουλος, Ν. Ιωνίας, κ. Γιάννης Καουνάς, ο πρώην Γενικός Γραμματέας Ολυμπιακών Αγώνων υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Κώστας Καρτάλης και άλλοι.
Μέσα από τις τοποθετήσεις τους όλοι επισήμαναν ότι θα πρέπει ο Φορέας Διαχείρισης που θα δημιουργηθεί να θέσει προτεραιότητα τη βιωσιμότητα του Πανθεσσαλικού, αλλά και την αποδοχή του από την κοινωνία της Μαγνησίας και της Θεσσαλίας.

“Φέραμε αποτέλεσμα…”
Ο Διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Ολυμπιακά Ακίνητα Χρ. Χατζηεμμανουήλ, υπογράμμισε ιδιαίτερα την καλή συνεργασία των κοινωνικών και αυτοδιοικητικών φορέων για την τελική λύση, η οποία, όπως είπε, είναι μία λύση – «πακέτο» για την αξιοποίηση του Πανθεσσαλικού Σταδίου, που θα εγγυηθεί τη βιωσιμότητά του μέσα από όρους που θα διασφαλίζουν και την αποδοχή του από την ευρύτερη κοινωνία. Επισήμανε εξάλλου τη συμβολή του πρόεδρου του Επιμελητηρίου κ. Γ. Σπηλιόπουλου, λέγοντας ότι ήταν αυτός που έβαλε «το νερό στ’ αυλάκι», αλλά και τον κ. Κώστα Καρτάλη, που συνέβαλε στην Ολυμπιακή προετοιμασία.
Ο Νομάρχης Μαγνησίας Απ. Παπατόλιας υπογράμμισε πως πρέπει να διαφυλαχθεί ο κοινωνικός, δημόσιος, πανθεσσαλικός και αθλητικός χαρακτήρας του Σταδίου, ενώ πρόσθεσε πως πρόκειται για μία συμφωνία που θέτει τις βάσεις για την μελλοντική αξιοποίηση του Πανθεσσαλικού από τους Μαγνησιώτες και όλους τους Θεσσαλούς.
«Επιδιώκουμε την συμμετοχή και των άλλων θεσσαλικών φορέων στον Φορέα Διαχείρισης και κυρίως την συμμετοχή της Πολιτείας, ώστε να υπάρξει στιβαρή διοίκηση που θα εξασφαλίζει την βιωσιμότητα του εγχειρήματος», ανέφερε ο κ. Παπατόλιας, υπογραμμίζοντας ότι το επόμενο διάστημα προγραμματίζεται συνάντηση με τον Υπουργό Πολιτισμού σχετικά με αυτό το ζήτημα.
Για «νίκη» της τοπικής κοινωνίας που καθυστέρησε τρία χρόνια, αλλά ολοκληρώθηκε σε πέντε μόνο μήνες, έκανε λόγο ο Δήμαρχος Βόλου, κ. Αλ. Βούλγαρης, ο οποίος σημείωσε ότι μπορεί η έναρξη της προσπάθειας να έγινε μέσα από την σύγκρουση, το αποτέλεσμα όμως τελικά είναι θετικό μέσα από συλλογική δουλειά και συνεργασία όλων των φορέων.
«Θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας στην κυβέρνηση και την γ.γ. Αθλητισμού, ώστε να μπορέσουμε να βελτιώσουμε τις οικονομικές συνθήκες λειτουργίας του Φορέα Διαχείρισης» διαβεβαίωσε ο κ. Αλ. Βούλγαρης.
«Στην αρχή δεχτήκαμε επικρίσεις, τώρα όμως είμαστε υπερήφανοι, γιατί το Επιμελητήριο ήταν ο «

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου