ΤΟΠΙΚΑ

«Καρδιοχτύπι» για 74 επιτυχόντες

καρδιοχτύπι-για-74-επιτυχόντες-851206

Τελικά η αγωνία των υποψηφίων των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων δεν έληξε… Για εκατοντάδες υποψηφίους το «καρδιοχτύπι» συνεχίζεται, μετά το νέο πρωτοφανές λάθος για τα χρονικά του θεσμού, που τίναξε στον αέρα τα αποτελέσματα.
Οι υποψήφιοι αναμένεται αύριο να βρεθούν μπροστά σε άλλον κατάλογο με βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, μετά τα λάθη που εντοπίστηκαν στις Στρατιωτικές Σχολές εξαιτίας του «μηχανογραφικού σφάλματος» του ΓΕΕΘΑ στα αποτελέσματα των ψυχομετρικών τεστ και τις δοκιμασίες ικανότητας για τις σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.
Στη Μαγνησία η αγωνία επανήλθε και «χτύπησε κόκκινο» για τους 74 υποψηφίους, οι οποίοι σύμφωνα με τα προχθεσινά αποτελέσματα πέτυχαν την εισαγωγή τους σε στρατιωτικές σχολές ή σχολές σωμάτων ασφαλείας.
Μεγάλη ανησυχία, ωστόσο, έχει προκαλέσει το «σφάλμα» του ΓΕΕΘΑ και σε εκατοντάδες άλλους υποψηφίους, μπροστά στην καραμπόλα που μπορεί να προκληθεί και για άλλες σχολές ΑΕΙ.
Οι υποψήφιοι και οι οικογένειές τους, δύο ημέρες αφότου ανακοινώθηκαν οι βάσεις των σχολών και οι ονομαστικές καταστάσεις των εισακτέων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ και ενώ είχαν ξεκινήσει να ετοιμάζονται για το ακαδημαϊκό έτος, «πάγωσαν» και επέστρεψαν σε κατάσταση αναμονής…
Αύριο αναμένουν την ανακοίνωση των νέων διορθωμένων καταλόγων με τις βάσεις, προκειμένου να επικυρώσουν την είσοδό τους ή μη στις σχολές που ανακοινώθηκαν την περασμένη Δευτέρα.
Στη Μαγνησία 74 υποψήφιοι –οι 65 φετινοί απόφοιτοι των Γενικών Λυκείων και οι εννέα με το σύστημα του 10%- πέτυχαν την είσοδό τους σε στρατιωτικές σχολές και σε σχολές σωμάτων ασφαλείας.
Σύμφωνα με τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Κ. Αλεξογιάννη, έως αύριο Παρασκευή, θα έχουν έρθει στην Διεύθυνση οι νέοι διορθωμένοι κατάλογοι με τους επιτυχόντες των Στρατιωτικών Σχολών, τους οποίους θα παραλάβουν οι διευθυντές των σχολικών μονάδων της περιοχής, για να τους αναρτήσουν στα κατά τόπους λύκεια της Μαγνησίας.
Οι περισσότεροι από τους επιτυχόντες προέρχονται από το 2ο Ν. Ιωνίας (11), το Λύκειο Αλμυρού (10) και το 6ο Λύκειο Βόλου (9 εισακτέοι).
Στο 1ο Βόλου υπάρχουν τέσσερις επιτυχόντες σε στρατιωτικές σχολές, στο 2ο Βόλου τρεις, στο 3ο Βόλου δύο, στο 4ο Βόλου δύο, στο 5ο Βόλου πέντε, στο 7ο Βόλου τρεις, στο 8ο Βόλου δύο, στο 1ο Ν. Ιωνίας τέσσερις, από τρεις στα Λύκεια Ν. Αγχιάλου και Βελεστίνου και τέσσερις από το Λύκειο Αγριά.
Στη Σχολή των Αστυφυλάκων έχουν πετύχει την εισαγωγή τους 29 από τους 74 φοιτητές.
Σε ό,τι αφορά στις υπόλοιπες σχολές, δύο πέτυχαν στην Ευελπίδων, ισάριθμοι στη ΣΣΑΣ, στη ΣΥΔ, τρεις εισήχθησαν στην Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού, Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ και Ναυτικών Δοκίμων, ενώ τέσσερις πέρασαν στην Ικάρων, επτά στη ΣΜΥ και εννέα στη ΣΤΥΑ.
Ο κ. Αλεξογιάννης διευκρίνισε ότι οι αλλαγές σε καμία περίπτωση δεν αφορά στο σύνολο των επιτυχόντων της Μαγνησίας στις Στρατιωτικές Σχολές και εξέφρασε την ελπίδα ότι οι επιτυχόντες της περιοχής δεν θα χρειαστεί να αλλάξουν σχολή.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου