ΤΟΠΙΚΑ

Με εντολή Πρωθυπουργού στην Εύβοια

με-εντολή-πρωθυπουργού-στην-εύβοια-851206

Με εντολή του Πρωθυπουργού, ο συντοπίτης μας Υφυπουργός Εσωτερικών Θανάσης Νάκος μετέβη στην πολύπαθη Νότια Εύβοια και πιο συγκεκριμένα, στους Δήμους Νέων Στύρων, Αμαρύνθου, Ταμινέων και Διρφύων, για την καταγραφή των ζημιών και την παρακολούθηση εφαρμογής των μέτρων της Κυβέρνησης.
Ο Υφυπουργός αναχώρησε εσπευσμένα το πρωί της Τετάρτης από το Βόλο και για το λόγο αυτό ανέβαλε τις προγραμματισμένες για χθες επισκέψεις του στη Μαγνησία.

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών Θανάσης Νάκος δήλωσε:
«Η Κυβέρνηση καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για να εφαρμοστεί με τον καλύτερο τρόπο το πλέγμα μέτρων που αποφάσισε και ανακοίνωσε για την ταχεία αποκατάσταση των ζημιών και την οικονομική ενίσχυση των πληγέντων.
Κινούμαστε με ταχύτητα και ουσία, προσπαθώντας να ξεπεράσουμε τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και στοχεύοντας στην άμεση ανασυγκρότηση των πληγεισών περιοχών.
Θέλω να τονίσω στους συμπατριώτες μου στη Μαγνησία, ότι είναι επιτακτική η ανάγκη παρουσίας μου στην Εύβοια, για να συνδράμω από την θέση μου ως Υφυπουργός Εσωτερικών, όπως μου ζήτησε ο Πρωθυπουργός, στην ουσιαστική εφαρμογή του σχεδίου αποκατάστασης των Δήμων και ανακούφισης των κατοίκων».

Νόμος του Κράτους οι εξαγγελίες της Κυβέρνησης
Στην έκδοση πράξης νομοθετικού περιεχομένου προχώρησε χθες η Κυβέρνηση, σύμφωνα με το άρθρο 44 του Συντάγματος, για να ξεπεραστεί το γεγονός ότι μετά τη διάλυση της Βουλής δεν είναι εφικτή νομοθετική αντιμετώπιση των θεμάτων που ανακύπτουν από την εξαιρετικά επείγουσα κατάσταση που δημιουργήθηκε στη χώρα λόγω των καταστρεπτικών πυρκαγιών.
Ο Υφυπουργός Εσωτερικών Θανάσης Νάκος τόνισε ότι μέσα σε τρεις μέρες οι εξαγγελίες της Κυβέρνησης για τους πυροπαθείς έγιναν νόμος του κράτους. Όλοι μαζί, Κεντρική Διοίκηση, Τοπική Αυτοδιοίκηση, δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς αλλά και κάθε πολίτης ενώνουμε τις προσπάθειές μας για την όσο το δυνατό αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της κατάστασης. Με μια υπεύθυνη δήλωση και μόνο, την οποία μπορεί να βρει στις τράπεζες, ο πολίτης που υπέστη ζημιές παίρνει αμέσως το πρώτο βοήθημα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου