ΤΟΠΙΚΑ

Φιλική Νίκη επί του Θησέα

φιλική-νίκη-επί-του-θησέα-851206

Την ευκαιρία για ξεμούδιασμα είχαν χθες οι παίκτες της Νίκης Βόλου επί του Θησέα Αγριάς, με τον τεχνικό Νίκο Ζαλίκα να τσεκάρει και νέα πρόσωπα εν όψει της πρώτης επίσημης αναμέτρησης κόντρα στον Αχαρναϊκό.

Τον Θησέα Αγριάς υποδέχθηκε χθες η Νίκη Βόλου στο βοηθητικό του Πανθεσσαλικού Σταδίου, υποχρεώνοντάς τον σε φιλική ήττα με σκορ 3-0.
Ο τεχνικός των κυανολεύκων Νίκος Ζαλίκας είχε την ευκαιρία να δει τους παίκτες του για ακόμη ένα παιχνίδι, στο οποίο παράλληλα είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει και αρκετούς ποδοσφαιριστές. Τι και αν η πρώτη επίσημη υποχρέωση του συλλόγου είναι σε τρεις ημέρες κόντρα στον Αχαρναϊκό για την πρώτη φάση του θεσμού του Κυπέλλου Ελλάδας; Ο Κατερινιώτης τεχνικός παράταξε την ομάδα του με τον Τάσσο να είναι κάτω από τα δοκάρια, ενώ την τετράδα της άμυνας αποτελούσαν από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Κουτσογιάννης, Μπουτογιάννης, Σάμπλιακ και Κουκουλής, με τον τελευταίο να αλλάζει πλευρά με τον Κουτσογιάννη στο 25. Μπροστά από την αμυντική τετράδα βρέθηκε ο Σαλτίρης και στο κέντρο χρησιμοποιήθηκαν οι Ντόιλ σε ρόλο αμυντικού χαφ, Βούλγαρης δεξιού μέσου Χατζηπαντελίδης σε ρόλο αριστερού και πίσω από τον προωθημένο Ντούλα βρίσκονταν ο Κουτελιέρης. Η πρώτη αξιόλογη φάση σημειώθηκε στο 3ο μόλις λεπτό με τον Βούλγαρη να σεντράρει από τα δεξιά και τον Χατζηπαντελίδη να πιάνει το σουτ που βρήκε την εξωτερική πλευρά των δικτύων του Τζέκα. Ότι δεν μπόρεσε στο 3 ο Χατζηπαντελίδης το κατάφερε στο 9, όταν πήρε την μπάλα στην περιοχή από τον Βούλγαρη και με όμορφη ενέργεια νίκησε τον Τζέκα με σουτ. Στο 25ο λεπτό ο Βούλγαρης είχε την ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του, αλλά δεν μπόρεσε. Συγκεκριμένα ο Τζέκας έκανε άστοχη έξοδο, η μπάλα έφτασε στα πόδια του 22χρονου μεσοεπιθετικού που σήμερα έχει τα γενέθλιά του, αλλά το σουτ που έκανε μετά από ντρίμπλα στον Τζέκα βρήκε το αριστερό κάθετο δοκάρι του έμπειρου τερματοφύλακα του Θησέα. Στο 43 ο πρώην κυανόλευκος Σπύρος Νούσιας εκτέλεσε απ’ ευθείας φάουλ, αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Τάσσο που μπλόκαρε με άνεση. Λίγο πριν ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος του αγώνα ο Βούλγαρης έδειξε πως εκτός από το να δημιουργεί μπορεί και να σκοράρει και έτσι στο 45 “κρέμασε” τον Τζέκα, δημιουργώντας το 2-0 με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο 45λεπτο και προήλθε από πάσα του Χατζηπαντελίδη.
Στην επανάληψη ο Κατερινιώτης τεχνικός της Νίκης Βόλου πραγματοποίησε πολλές αλλαγές, χρησιμοποιώντας μάλιστα και τους Μάικ, Αυγέρη, Βάκουλικ, και Κωστή που είναι υπό δοκιμή. Στο 53 ο Μαγιώνας που είχε περάσει στην θέση του Τζέκα μπλόκαρε το σουτ του Κωστή, ενώ στο 55 είδε με ανακούφιση την μπάλα να περνά άουτ μετά από κεφαλιά του Βάκουλικ στην καρδιά της περιοχής σε σέντρα του 17χρονου Κώστα Καρακώστα, ο οποίος προωθήθηκε από την θέση του δεξιού μπακ που χρησιμοποιήθηκε. Αντίστοιχη φάση συνέβη στο 67 για λογαριασμό του Θησέα, όμως με τον Κόρμπα να μην μπορεί να νικήσει τον Δινόπουλο. Στο 70 η Νίκη βγήκε στην κόντρα με τον Κουβελά από τα δεξιά, ο τελευταίος έκανε την σέντρα που βρήκε τον Κωστή, αλλά το σουτ αποκρούστηκε από τους “πράσινους”. Δύο λεπτά αργότερα ο Θησέας απείλησε, με τον Μαραγκό να σουτάρει άουτ. Στο 74 ο Κουβελάς σέντραρε εκ νέου ο Κωστής σούταρε για ακόμη μια φορά, αλλά δεν φάνηκε τυχερός, με την μπάλα να περνά εκτός της εστίας του Θησέα. Δέκα λεπτά πριν από την λήξη της αναμέτρησης ο Μητράκας έγινε αποδέκτης της μπάλας μετά από όμορφο συνδυασμό και απείλησε με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής. Στο 88 ο Μάικ, που αγωνίστηκε σε θέση αμυντικού χαφ, αφήνοντας καλές εντυπώσεις, πάσαρε στον Κωστή, που αυτή την φορά έφερε την μπάλα στο δεξί, έπιασε δυνατό σουτ και νίκησε τον Μαγιώνα, που δεν μπορούσε να αντιδράσει.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Τάσσος, Κουτσογιάννης, Μπουτογιάννης, Σάμπλιακ, Κοκουλής, Σαλτίρης, Ντόιλ, Κουτελιέρης, Χατζηπαντελίδης, Βούλγαρης, Ντούλας Στην επανάληψη συμμετείχαν και οι: Δινόπουλος(70Ανδριόπουλος), Κωστής, Αυγέρης, Μάικ, Καρακώστας, Κουβελάς, Βάκουλικ, Καλαιτζίδης, Μητράκας, Σαλτίρης, Μακράκης
ΘΗΣΕΑΣ ΑΓΡΙΑΣ: Τζέκας, Διάκος, Ντόντης, Ζαχαρ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου