ΤΟΠΙΚΑ

Η “Μήδεια” του Μποστ στο επίκεντρο

η-μήδεια-του-μποστ-στο-επίκεντρο-851206

Η “Μήδεια” του Μποστ, σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή, θα παρουσιαστεί σήμερα και αύριο στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου, στις 9.30 το βράδυ, στο πλαίσιο των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του Καλλιτεχνικού Οργανισμού Δήμου Βόλου. Από το Αρχαίο Θέατρο Άργους στις 14 Ιουλίου ξεκίνησε την καλοκαιρινή της περιοδεία η «Μήδεια» του Μποστ, ένα από τα πιο σπαρταριστά και αστεία έργα του ελληνικού ρεπερτορίου, και ταξιδεύει στη συνέχεια σε όλη την Ελλάδα με πολύ μεγάλη καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία. Στη “Μήδεια”, ο Μποστ με τη μοναδικότητα της γραφής του, μετατρέπει την τραγική ηρωίδα του Ευριπίδη, σε μια μέχρι δακρύων από τα γέλια, κωμικοτραγική φιγούρα, ενώ παράλληλα με αριστοφανικές μεταφορές και συνεχείς παρερμηνείες καυτηριάζει τη νεοελληνική πραγματικότητα.
Από το πρώτο ανέβασμα του έργου το 1993, από το θέατρο ΣΤΟΑ, το χιούμορ του Μποστ που ήθελε «οι θεατές περισσότερο να χαμογελάνε και λιγότερο να χαχανίζουν», πέτυχε τον στόχο του και δημιούργησε μια μοναδική σάτιρα βασισμένη στις πιο τραγικές ιστορίες της αρχαίας δραματουργίας. Όπως ο ίδιος αναφέρει χαρακτηριστικά πρόκειται για ένα έργο που «επικρίνει τους επικριτάς, προβληματίζει τους κριτάς και ελευθερώνει τους θεατάς».
Το έργο παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή, σκηνικά Γιώργου Γαβαλά, κοστούμια Κώστα Βελινόπουλου, μουσική Αλέξη Πρίφτη, χορογραφίες Δημήτρη Παπάζογλου, φωτισμούς Αντώνη Παναγιωτόπουλου, ενώ βοηθός σκηνοθέτη είναι η Μελίτα Κούρκουλου.
Τους ρόλους ερμηνεύουν οι : Ελισάβετ Κωνσταντινίδου – Μήδεια, Χρήστος Χατζηπαναγιώτης – Τροφός, Ζέτα Μακρυπούλια – Καλόγρια, Αλέξανδρος Μπουρδούμης – Ιάσων, Παναγιώτης Πετράκης – Ευριπίδης, Θανάσης Αλευράς – Οιδίποδας ,Νίκος Ιωαννίδης – Καλόγερος, Μαρία- Δάφνη Καμμένου – Αντιγόνη, Δημήτρης Τσέλιος – Ψαράς, Εξάγγελος.
Χορός Γυναικών: Άννα Αθανασιάδη, Σοφία Καράγιαννη, Νατάσσα Καρακατσάνη, Ελίτα Κουνάδη, Αρετή Ντάλιου, Έλενα Σιδερά. Η παραγωγή είναι των Γιώργου και Σωτηρίας Κυπραίου.
Είναι από τα λίγα έργα, που ο κόσμος έχει βγει από το θέατρο, περπατάει στο δρόμο και εξακολουθεί να γελάει. Από το πρώτο ανέβασμα του έργου το 1993, από το θέατρο ΣΤΟΑ, το χιούμορ του Μποστ που ήθελε «οι θεατές περισσότερο να χαμογελάνε και λιγότερο να χαχανίζουν», δημιούργησε μια μοναδική σάτιρα βασισμένη στις πιο τραγικές ιστορίες της αρχαίας δραματουργίας. Πρέπει όμως να κάνουμε μια διευκρίνιση: Με τα έργα του ο Μποστ δεν βγάζει χάχανο, βγάζει πηγαίο, ειλικρινές γέλιο. Σ αυτό το έργο, τον ρόλο της Μήδειας θα ερμηνεύσει η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου. Τροφός θα είναι ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, καλόγρια η Ζέτα Μακρυπούλια και Ιάσων ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης.
Οι τιμές εισιτηρίων είναι: 22 €, 15 € φοιτητικό. Εισιτήρια προπωλούνται από το Ταμείο του Δημοτικού Θεάτρου Βόλου, καθημερινά 11-1 το πρωί και 6-9 το απόγευμα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου