ΤΟΠΙΚΑ

H Mαγνησία αλληλέγγυα στους πυροπαθείς

h-mαγνησία-αλληλέγγυα-στους-πυροπαθείς-851206

Συντονιστικό όργανο για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στις περιοχές της Ελλάδας που δοκιμάζονται από την πύρινη λαίλαπα, συγκροτήθηκε στη Μαγνησία.
Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, Δήμος Βόλου, Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων και Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος συντονίζουν τις ενέργειές τους, δείχνοντας έμπρακτα την συμπαράστασή τους σε όσους θρηνούν πάνω σε απέραντες εκτάσεις στάχτης, έχοντας χάσει αγαπημένα τους πρόσωπα, σπίτια, κτήματα, τα πάντα…
Χθες, στο γραφείο του νομάρχη με πρωτοβουλία του υποψήφιου βουλευτή Μαγνησίας Γ. Σούρλα, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη μεταξύ του Απ. Παπατόλια, του δημάρχου Βόλου Αλ. Βούλγαρη, του Πρωτοσύγκελου της Ιεράς Μητρόπολης π. Δαμασκηνού και του προέδρου της ΤΕΔΚ Μαγνησίας Απ. Αρέθα.
Οι πρώτες ενέργειες, στις οποίες από κοινού αποφάσισαν άμεσα να προχωρήσουν είναι:
– Να ανοιχθεί ειδικός λογαριασμός σε όλες τις τράπεζες για την ενίσχυση των πληγέντων σε όλες τις περιοχές της χώρας.
– Παροχή και αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας σε ρούχα, κλινοσκεπάσματα και τρόφιμα μακράς διαρκείας. Ως τόπος συγκέντρωσης αυτής της ανθρωπιστικής και υλικής βοήθειας ορίζονται όλοι οι ενοριακοί ναοί της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και το Πνευματικό Κέντρο Μητρόπολης.
– Διάθεση από την ΤΕΔΚ και την ΙΜΔ χώρων φιλοξενίας παιδιών και ηλικιωμένων που έχουν πληγεί από την ανεπανάληπτη φυσική καταστροφή.
Η αποστολή αυτού του υλικού θα γίνεται άμεσα και σε τακτά χρονικά διαστήματα με ευθύνη της Νομαρχίας και του δήμου Βόλου, με στόχο η πρώτη αποστολή να αναχωρήσει την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε ο νομάρχης.
Ταυτόχρονα, απηύθυναν έκκληση σε όλους τους πολίτες της Μαγνησίας και ιδιαίτερα «στους οικονομικά ισχυρούς, τους επιχειρηματίες και παράγοντες του νομού, ώστε να παράσχουν κάθε δυνατή οικονομική βοήθεια».
«Τούτη τη στιγμή που δεν έχει ακόμη κοπάσει η μεγάλη εθνική τραγωδία που βιώνουμε, τούτη τη στιγμή που συνεχίζει να δοκιμάζεται η χώρα μας και οι συμπολίτες μας από αυτή την καταστροφή, έφτασε και η ώρα της έμπρακτης απόδειξης των αισθημάτων αλληλεγγύης και συμπαράστασης προς τους πληγέντες», δήλωσε ο κ. Παπατόλιας και πρόσθεσε:
«Στη Μαγνησία είναι νωπές ακόμη οι εικόνες της τελευταίας πυρκαγιάς, που ζήσαμε και έχει αφήσει τα σημάδια της στην περιοχή μας. Εδώ έχουμε κάθε λόγο να είμαστε διπλά ευαισθητοποιημένοι σε αυτό το μεγάλο κακό.
Ο νομός Μαγνησίας ήταν και θα παραμείνει πρωτοπόρος στην προσπάθεια αυτή να αποδεικνύει την ανθρωπιά και αλληλεγγύη του».
Από την πλευρά του ο Πρωτοσύγκελος της ΙΜΔ π. Δαμασκηνός ενημέρωσε ότι ήδη με απόφαση του Μητροπολίτη έχει κατατεθεί το ποσό των 5.000 ευρώ στην Ιερά Σύνοδο, η οποία συγκεντρώνει χρήματα για να δοθούν στις Μητροπόλεις της Πελοποννήσου.
Η Μητρόπολη έχει διαθέσει όλο το εθελοντικό προσωπικό για τη συγκέντρωση της ανθρωπιστική βοήθειας, ενώ την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου θα περιαγάγει δισκοφορία, για να συγκεντρωθούν χρήματα.
Ο π. Δαμασκηνός πρόσθεσε ότι η Μητρόπολη Δημητριάδος «αναλαμβάνει την ευθύνη να κρατήσει αυτή την προσπάθεια σε μια διάρκεια, με σκοπό να καλύπτουμε διαρκώς τις ανάγκες που θα αυξάνονται καθημερινά και ειδικά το χειμώνα».
«Η ΤΕΔΚ δεν μπορούσε να μην είναι παρούσα σε μια τέτοια προσπάθεια για βοήθεια στους πυρόπληκτους», δήλωσε ο πρόεδρος της Απ. Αρέθας. Εκτός από τους ξενώνες που θα διαθέσει για τη φιλοξενία παιδιών και ηλικιωμένων συμμετέχει με το δήμο Βόλου στην προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων, ρούχων, τροφίμων από τους πολίτες, αλλά και από οικονομικούς παράγοντες της περιοχής και επιχειρήσεις.
Ο δήμαρχος Βόλου Αλ. Βούλγαρης σημείωσε ότι «η τοπική αυτοδιοίκηση στέκεται δίπλα σε αυτό τον αγώνα να περισωθεί ό,τι είναι δυνατόν μέσα σε αυτή τη λαίλαπα. Ο δήμος Βόλου θεωρεί υποχρέωσή του να συμμετέχει σε αυτή τη συντονισμένη προσπάθεια και να στηρίξει με όσα μέσα διαθέτει. Πάνω από όλα πρέπει να είμαστε άνθρωποι και να συμπαραστεκόμαστε στο μεγάλο πόνο».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου