ΤΟΠΙΚΑ

Διχάζει τη Νέα Ιωνία η συνένωση

διχάζει-τη-νέα-ιωνία-η-συνένωση-851206

Ο δήμαρχος Ν. Ιωνίας κ. Παύλος Μαβίδης στην προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τόνισε ότι στην παρούσα φάση δεν τίθεται θέμα συζήτησης για τη συνένωση των δύο δήμων του Πολεοδομικού Συγκροτήματος, υπεραμύνθηκε ωστόσο επί της ουσίας την αναγκαιότητα δημιουργίας ενιαίου Δήμου, υπογραμμίζοντας ότι “ πρόκειται για ξεκάθαρη πολιτική άποψη που εκφράζει όλη την παράταξη της πλειοψηφίας” και η οποία υπαγορεύεται από την βούληση για συνεργασία σε διαδημοτικό επίπεδο με το Δήμο Βόλου.
Η προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Νέας Ιωνίας χαρακτηρίστηκε από την παραίτηση του Γιάννη Σταθάκη από τη θέση του δημοτικού συμβούλου, όπως επίσης από οξείς εκφράσεις και έντονους διαξιφισμούς που δυναμίτισαν το κλίμα.
Στο στόχαστρο της αντιπολίτευσης -που προκάλεσε τη συζήτηση για τη συνένωση- με αρκετές προσωπικές αιχμές και επιθέσεις βρέθηκαν ο δήμαρχος Ν. Ιωνίας Π. Μαβίδης και ο αντιδήμαρχος Ν. Ιωνίας και στενός συνεργάτης του δημάρχου κ. Φώτης Λαμπρινίδης, που απαντώντας στην αντιπολίτευση που επιμένει ότι η δημοτική αρχή εξαπάτησε το λαό της Νέας Ιωνίας, ανέφερε ότι “φάσκει και αντιφάσκει” στο συγκεκριμένο θέμα και επισήμανε ότι η κριτική που ασκείται στη δημοτική αρχή δεν αρκεί για να σταματήσει ο διάλογος μεταξύ των δύο πλευρών.
Ο κ. Λαμπρινίδης δέχτηκε σκληρή φραστική επίθεση από τον επικεφαλής της παράταξης “Ανθρώπινη Πόλη” κ. Γιάννη Μολοχίδη, που τον αποκάλεσε “γιουσουφάκι του Βόλου”, απαντώντας στις χειρονομίες του αντιδημάρχου, που δείχνοντάς του την πόρτα της εξόδου από το δημοτικό συμβούλιο, του είπε: “Άιντε από εδώ στο δρόμο που επέλεξες…”.
Στις παραπάνω αντιπαραθέσεις ήρθε να προστεθεί και η κόντρα με διάρκεια που είχαν οι κ.κ. Στ. Λημνιός, που σχολίαζε όσα έλεγε ο κ. Ι. Σταθάκης, με αποτέλεσμα ο δεύτερος και αφού είχε διακοπεί για δεύτερη ή τρίτη φορά, δήλωσε αγανακτισμένος και ότι παραιτείται από δημοτικός σύμβουλος, διότι ”δεν μπορεί να συμμετέχει σε ένα δημοτικό συμβούλιο που δεν γίνεται σεβαστή η διαφορετική από την πλειοψηφία άποψη”.
Στο συμβούλιο έγινε εξάλλου συζήτηση για το μέλλον της ΔΕΜΚΑ με αφορμή την παραίτηση του προέδρου της επιχείρησης Απόστολου Καζάκη, που διαφωνεί με την κατάργηση της συγκεκριμένης δημοτικής επιχείρησης.
Η συνένωση…
Η αντιπολίτευση κατηγόρησε τη δημοτική αρχή ότι εξαπάτησε το λαό της Νέας Ιωνίας, διότι προεκλογικά δεν πήρε ποτέ δημόσια θέση υπέρ της συνένωσης και ζήτησε από τον κ. Π. Μαβίδη να εκθέσει τις απόψεις του αντί, όπως επισημάνθηκε“, να ενημερώνεται το δημοτικό συμβούλιο για συναντήσεις και αποφάσεις που λαμβάνονται πίσω από κλειστές πόρτες”.
Ο κ. Χαλέβας εξέφρασε την δυσαρέσκειά του και επέκρινε τη δημοτική αρχή ότι μεθοδεύει την κατάργηση του Δήμου Νέας Ιωνίας, ενώ ο δήμαρχος Π. Μαβίδης ανταπάντησε ότι “προωθούνται συνεργασίες με το Δήμο Βόλου προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης του Πολεοδομικού Συγκροτήματος“.
Ο κ. Μαβίδης επικαλέστηκε δηλώσεις του στον Τύπο σύμφωνα με τις οποίες έχει εξαρχής επισημάνει ότι για το θέμα αυτό θα υπάρξει συζήτηση στο συμβούλιο και θα διενεργηθεί δημοψήφισμα για να αποφανθούν οι πολίτες
“Εκφράζουμε δημόσια τις απόψεις μας. Δε νομίζω ότι μπορεί να μας απαγορέψει κανείς να καταθέτουμε δημόσια και ελεύθερα τις θέσεις μας. Έχουμε κατ΄ επανάληψη επισημάνει ότι τον τελικό λόγο θα τον έχει στο συγκεκριμένο ζήτημα ο λαός», υπογράμμισε ο κ. Μαβίδης και ενώ ο κ. Χαλέβας τον κατηγορούσε ότι κινήθηκε εν κρυπτώ και κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, καθώς η παράταξη του κ. Μαβίδη δεν ανέφερε τίποτα στο πρόγραμμά της περί συνένωσης με τον Δήμο Βόλου.

Η κριτική συνεχίστηκε από τον κ. Μολοχίδη, που κατηγόρησε τον κ. Μαβίδη ότι εξαπάτησε τους πολίτες και ότι ουδέποτε στις δηλώσεις του δεν αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα ή στα μειονεκτήματα της συνένωσης.
“ Αναρωτιέμαι με ποια λογική μιλάτε για φασίστες, που χώρισαν στο παρελθόν τον Βόλο με τη Νέα Ιωνία. Εάν έχετε θάρρος να πάτε σε δημοψήφισμα», επισήμανε ο κ. Μολοχίδης και ζήτησε από το δήμαρχο Ν. Ιωνίας να δεσμευτεί ότι δεν υφίσταται θέμα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου