ΤΟΠΙΚΑ

ΘAN. ΝAKOΣ: Γενναίες χρηματοδοτήσεις σε Δήμους και Νομαρχίες για τις πρώτες ανάγκες

θan-νakoσ-γενναίες-χρηματοδοτήσεις-σε-δήμ-851206

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών Θανάσης Νάκος, σε χθεσινή συνέντευξή του στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ και στο δημοσιογράφο Γιάννη Παντελάκη, αποσαφήνισε τις γενναίες, όπως τις χαρακτήρισε, χρηματοδοτήσεις του Υπουργείου Εσωτερικών για τους Δήμους και τις Νομαρχίες με σκοπό την κάλυψη των πρώτων αναγκών μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές.
«Το Υπουργείο Εσωτερικών χρηματοδοτεί Δήμους και Νομαρχίες για να προβούν στην αποκατάσταση των υποδομών τους. Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό αποφασίσαμε να δώσουμε 1 εκ. ευρώ σε κάθε πληγείσα Νομαρχία και 300.000 ευρώ σε κάθε πυρόπληκτο Δήμο για την άμεση αντιμετώπιση των πρώτων αναγκών.
Ο κάθε Δήμος, λοιπόν, και η κάθε Νομαρχία έχουν στο συρτάρι τους αυτά τα ποσά για να προχωρήσουν άμεσα στην αποκατάσταση των υποδομών τους», είπε χαρακτηριστικά ο Υφυπουργός.
Ο Υφυπουργός τόνισε ιδιαίτερα ότι αυτά τα χρήματα αποτελούν προκαταβολή και ότι δεν βασίζονται σε μια εκ των προτέρων ακριβοδίκαιη εκτίμηση των ζημιών, η οποία δεν ήταν εφικτή λόγω της πίεσης του χρόνου και της προσπάθειας για ταχεία ανταπόκριση του Υπουργείου Εσωτερικών.
«Εφόσον προκύψουν μεγαλύτερες ανάγκες, οι Δήμοι και οι Νομαρχίες θα υποβάλλουν σχετικό αιτιολογημένο αίτημα στο Υπουργείο μας και εφόσον διαπιστωθούν αυξημένες ανάγκες, αμέσως θα προβούμε σε πρόσθετες χρηματοδοτήσεις» τόνισε κατηγορηματικά.
Ο Υφυπουργός δήλωσε με έμφαση ότι το Υπουργείο καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να ανταποκριθεί με τον καλύτερο τρόπο στις αυξημένες οικονομικές ανάγκες Δήμων και Νομαρχιών που έχουν χτυπηθεί από τη φωτιά.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου