ΤΟΠΙΚΑ

Z. MAKΡΗ: Αποζημιώσεις για ζημιές από πυρκαγιές

z-makρη-αποζημιώσεις-για-ζημιές-από-πυρκα-851206

Από το πολιτικό Γραφείο της υπ. Βουλευτού της Ν. Δημοκρατίας του Νομού Μαγνησίας κας Ζέττας Μ. Μακρή ανακοινώθηκε ότι:
Η γρήγορη αντίδραση της κυβέρνησης αμέσως μετά την εθνική τραγωδία που έπληξε την χώρα μας, έχει θετικά αποτελέσματα και για τους πληγέντες από την πυρκαγιά στο Ν. Πήλιο αλλά και στην Σκιάθο.
Η κα Μακρή μετά την χθεσινή ενημέρωση που είχε από τον Υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κ. Βασίλη Μαγγίνα για την ένταξη των πληγέντων του Νομού Μαγνησίας στις νέες ρυθμίσεις που εξήγγειλε η κυβέρνηση, αναφέρεται σήμερα και στην δήλωση διευκρίνιση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ευάγγελου Μπασιάκου, ο οποίος διευκρινίζει ότι για τους πληγέντες αγρότες ΠΣΕΑ των προηγουμένων ετών και έτους 2007 (πυρκαγιές μέχρι και Ιουλίου) ο ΕΛΓΑ θα προχωρήσει αμέσως, χωρίς καμία δική τους επιπλέον υποχρέωση, στον προσδιορισμό του ύψους της ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΜΕ ΤΑΜΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ, με τα ίδια κριτήρια με βάση τις δηλώσεις ζημίας που έχουν ήδη υποβάλλει και τις προεκτιμήσεις που πραγματοποιήθηκαν από τον ΕΛΓΑ μέχρι σήμερα.
Αυτό, όπως επισημαίνει η κα Μακρή, ωφελεί τους αγρότες των πληγέντων περιοχών του Νομού μας, οι οποίοι υπέστησαν σοβαρότατες ζημιές στις καλλιέργειές τους, καθώς δεν θα πρέπει να περιμένουν αρκετούς μήνες ώστε να αποζημιωθούν μέσω των ΠΣΕΑ, αλλά η αποζημίωση θα δοθεί αμέσως μέσω του ΕΛΓΑ και τα χρήματα θα κατατεθούν στον λογαριασμό του κάθε δικαιούχου στην Α.Τ.Ε.
Αυτά επιβεβαιώθηκαν και μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε η κα Μακρή με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ευάγγελο Μπασιάκο, που την διαβεβαίωσε ότι οι αποζημιώσεις θα είναι γρήγορες και για τους πληγέντες από τις πυρκαγιές στον Νομό Μαγνησίας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου