ΤΟΠΙΚΑ

Σ. Αναγνώστου κατά Απ. Παπατόλια

σ-αναγνώστου-κατά-απ-παπατόλια-851206

Σκληρή απάντηση στα όσα υποστήριξε ο Νομάρχης Μαγνησίας κ. Απόστολος Παπατόλιας αναφορικά με διαφοροποίηση του ΤΕΕ Μαγνησίας σε σχέση με την θέση του που εξέφρασε για την σύνδεση του νομού με την Ε-65, έδωσε χθες ο πρόεδρος του τοπικού τμήματος κ. Σωκράτης Αναγνώστου.
Στην γραπτή του δήλωση, που διανεμήθηκε μέσω του γραφείου Τύπου του ΤΕΕ Μαγνησίας, ο κ. Αναγνώστου αναφέρει ότι ο κ. Παπατόλιας ένα μήνα μετά προέβη σε δηλώσεις, χωρίς να έχει αντιληφθεί ότι δεν υπάρχει καμία τροποποίηση των θέσεων του ΤΕΕ Μαγνησίας και Κ/Δ Θεσσαλίας, προκαλώντας εντύπωση η διαστρέβλωσή τους.
Ειδικότερα ο πρόεδρος του ΤΕΕ Μαγνησίας αναφέρει στην δήλωσή του:
«- Τα ΤΕΕ Μαγνησίας και Κ/Δ Θεσσαλίας επιβεβαίωσαν με κοινή τους ανακοίνωση ότι ο οδικός άξονας Κόμβος Τρικάλων- Παράκαμψη Λάρισας νοτίως του Περιφερειακού Νοσοκομείου- Κόμβος Νίκαιας – ΠΑΘΕ θα πρέπει να κατασκευαστεί ως κλειστός αυτοκινητόδρομος.
Η προτεινόμενη χάραξη εξυπηρετεί τόσο το Λιμάνι του Βόλου και
την περιοχή της Μαγνησίας, όσο και τις πόλεις Λάρισας και
Τρικάλων. Με την δημιουργία δε κόμβου στο Περιφερειακό Νοσοκομείο θα υπάρχει ευκολότερη πρόσβαση προς αυτό για όλους του κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.
Επίσης ως κλειστός αυτοκινητόδρομος θα πρέπει να κατασκευαστεί ο οδικός άξονας Βελεστίνο – Λιμάνι Βόλου με την δημιουργία παράδρομων που θα εξυπηρετούν και δεν θα αποκλείουν κυκλοφοριακά τις βιοτεχνικές μονάδες που αναπτύσσονται κατά μήκος του.
– Η σύνδεση που προτείνει το ΤΕΕ Μαγνησίας όπως και το ΤΕΕ Κ/Δ Θεσσαλίας, με το νομό Καρδίτσας αφορά στη σύνδεση του Αεροδρομίου Ν. Αγχιάλου με την Ε-65. Όπως αποφασίσθηκε στην κοινή σύσκεψη των Διοικουσών Επιτροπών που πραγματοποιήθηκε στις Μηλιές στις 20 Ιουλίου 2007, «η ανακατασκευή – διαπλάτυνση ως εθνικής οδού του δρόμου Βόλου – Αεροδρομίου- Φαρσάλων – Ε-65, είναι η λύση για σύνδεση της Ε-65, με το Αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου.
Όπως τονίστηκε σε ορισμένα σημεία του υφιστάμενου οδικού δικτύου θα πρέπει να γίνουν νέες χαράξεις (όπως στον ύψος του Κοκκινόβραχου) ώστε ο δρόμος να λειτουργήσει ως εθνικό δίκτυο.»
Και όπως καταλαβαίνουν όλοι ο διανομαρχιακός δρόμος (Βόλος – Αεροδρόμιο- Φάρσαλα – Ε-65) δεν προτείνεται να κατασκευαστεί ως κλειστός αυτοκινητόδρομος.
– Οι εν λόγω θέσεις δημοσιεύθηκαν στον τοπικό Τύπο στις 21 Ιουλίου 2007, μετά τη συνεδρίαση των δύο Διοικουσών Επιτροπών και στη συνέχεια στις 15 Αυγούστου όταν εκδόθηκε η κοινή ανακοίνωση που υπογράφουν οι δύο πρόεδροι των ΤΕΕ.
Σχεδόν ένα μήνα μετά από τη πρώτη ανακοίνωση ο κ. Νομάρχης Μαγνησίας στις 17 Αυγούστου 2007 κάνει λόγο για τροποποίηση της στάσης του ΤΕΕ Μαγνησίας επί του θέματος. Αν μελετούσε πιο προσεκτικά τις δύο ανακοινώσεις, μάλλον θα αντιλαμβανόταν ότι δεν υπήρχε καμία τροποποίηση των θέσεών μας.
Είμαστε υπέρ της συντομότερης και πλέον εφικτής σύνδεσης του λιμανιού του Βόλου με την Ε-65, γεγονός που θα πραγματοποιηθεί με την κατασκευή του κλειστού αυτοκινητόδρομου Κόμβος Τρικάλων- Παράκαμψη Λάρισας νοτίως του Περιφερειακού Νοσοκομείου- Κόμβος Νίκαιας – ΠΑΘΕ.
Κάθε άλλη λύση που προτείνεται δεν εξυπηρετεί κατά προτεραιότητα τους κατοίκους του Νομού Μαγνησίας, που είναι για εμάς πρωταρχικός στόχος.
– Επομένως προκαλεί εντύπωση η διαστρέβλωση των θέσεων των ΤΕΕ Μαγνησίας και Κ/Δ Θεσσαλίας από το Νομάρχη Μαγνησίας. Γιατί άραγε;», καταλήγει η δήλωση του κ. Αναγνώστου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου