ΤΟΠΙΚΑ

1900 τα «πρωτάκια» στη Μαγνησία

1900-τα-πρωτάκια-στη-μαγνησία-851206

Με 1.900 «πρωτάκια» να προστίθενται στο μαθητικό δυναμικό των δημοτικών σχολείων της Μαγνησίας και με περισσότερα από 1.650 νήπια στη βαθμίδα της προσχολικής εκπαίδευσης θα χτυπήσει το πρώτο σχολικό κουδούνι στις 11 Σεπτεμβρίου.

Ο αριθμός των μαθητών οι οποίοι για πρώτη φορά φέτος θα περάσουν το κατώφλι της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης δεν παρουσιάζει σημαντική διαφοροποίηση συγκριτικά με πέρυσι, σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.
Τα διδακτήρια της προσχολικής εκπαίδευσης, η οποία από φέτος καθίσταται υποχρεωτική, θα υποδεχθούν με την έναρξη του νέου εκπαιδευτικού έτους τουλάχιστον 1.650 μαθητές. Αυτός είναι μέχρι σήμερα ο αριθμός των νηπίων που έχουν εγγραφεί στα μητρώα των νηπιαγωγείων της Μαγνησίας. Ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κ. Ζίκος σημειώνει ότι ο αριθμός τους είναι σαφώς αυξημένος σε σχέση με πέρυσι. Μάλιστα εκτιμά ότι τις επόμενες ημέρες θα εγγραφούν τουλάχιστον 250 νήπια ακόμη.
Και ενώ ο αριθμός των μαθητών που θα καθίσουν φέτος στα θρανία των νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων ξεκαθαρίζει, πυρετωδώς προετοιμάζονται για την έναρξη της νέας χρονιάς οι προϊστάμενοι και τα στελέχη της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης διαβεβαιώνει ότι «όλοι θα είναι στις θέσεις τους στις 11 Σεπτεμβρίου και το νέο διδακτικό έτος θα ξεκινήσει ομαλά.
Χθες στο γραφείο του πραγματοποιήθηκε μία ακόμη σύσκεψη με τους προϊσταμένους των Γραφείων, προκειμένου να δοθούν κατευθύνσεις και να εξεταστούν όλες οι λεπτομέρειες για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων.
Αντίστοιχες συσκέψεις πραγματοποιούνται και με τους σχολικούς συμβούλους.

Σε κάθε τμήμα
Με βάση το μαθητικό δυναμικό, τις αίθουσες διδασκαλίας, καθώς και τον αριθμό των εκπαιδευτικών η Διεύθυνση Π.Ε. κατέληξε στον αριθμό των μαθητών που θα αντιστοιχεί σε κάθε δάσκαλο ή νηπιαγωγό.
Έτσι, για τα νήπια η αναλογία θα είναι 1:20, για τους μαθητές της πρώτης τάξης δημοτικού 1:23, ενώ για τους μαθητές των υπολοίπων τάξεων του δημοτικού έως 25 μαθητές το ανώτερο σε κάθε τμήμα.
Στο μεταξύ νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά το υπουργείο Παιδείας απέστειλε τους αναπληρωτές, οι οποίοι θα καλύψουν τυχόν κενά σε νηπιαγωγεία και δημοτικά.
Εκκρεμότητες συνεχίζουν να αποτελούν η κάλυψη τριών θέσεων εκπαιδευτικών Αγγλικής Γλώσσας, καθώς και η κάλυψη των ωρών διδασκαλίας για τα μαθήματα των Γερμανικών και των Γαλλικών.
Προθεσμίες που «τρέχουν» είναι έως τις 29 Αυγούστου για την κατάθεση αιτήσεων εκπαιδευτικών για απόσπαση από νομό σε νομό και έως τις 31 Αυγούστου για την κατάθεση αιτήσεων των εκπαιδευτικών που πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν. Με την ολοκλήρωση κι αυτής της διαδικασίας θα είναι γνωστό το σύνολο των κενών θέσεων, ώστε αμέσως μετά να ξεκινήσουν οι αποσπάσεις.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου