ΤΟΠΙΚΑ

Σχόλια – Ειδήσεις – Παράπονα – Επιστολές

σχόλια-ειδήσεις-παράπονα-επιστο-851206

Κτίριο Τσικρίκη
Το κτίριο Τσικρίκη που βρίσκεται στην οδό Ιάσονος, στο κέντρο του Βόλου, έχει περιέλθει στην ιδιοκτησία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που ενώ έχει καταθέσει στην Περιφέρεια Θεσσαλίας την μελέτη για την αξιοποίησή του, εντούτοις δεν έχει χρηματοδοτηθεί για την ανακατασκευή του ακόμη. Την περίοδο μάλιστα της διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων το κτίριο είχε καλυφθεί με το πανί που ήταν τυπωμένη η διαμορφωμένη του πρόσοψη. Μήπως και ο Δήμος Βόλου πρέπει να βοηθήσει προς την κατεύθυνση για την χρηματοδότηση κατασκευής του κτιρίου;
Δ.Χ.

Ο φωτισμός
στον Περιφερειακό
Το προχθεσινό θανατηφόρο δυστύχημα στην οδό Λαρίσης και η μνεία για την τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών στη διασταύρωση Βερτζίνη επαναφέρει και μία παλαιότερη επισήμανση της στήλης για τη μη λειτουργία φωτεινών σηματοδοτών στο τμήμα του περιφερειακού, από Λαρίσης μέχρι Κραυσίδωνα. Είναι απορίας άξιον πώς η Τροχαία Βόλου επιτρέπει τη λειτουργία του συγκεκριμένου οδικού άξονα, όπου τα οχήματα αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες μέσα στο απόλυτο σκοτάδι, με κίνδυνο να παρασυρθούν πεζοί και εποχούμενοι σε δίκυκλα που κυκλοφορούν κατά μήκος των διασταυρώσεων των Μελισσιατίκων, του Πανθεσσαλικού και του Φυτόκου.
Α.Τ.

Εργο πνοής για το μοναστήρι του Αη Γιάννη στη «Βροχιά» του Αη Λαυρέντη
Ναι, είναι γεγονός, εδώ και μερικές μέρες ο δρόμος προς το Μοναστήρι του Αη Γιάννη στη θέση «Βροχιά» Αη Λαυρέντη. Έχει ασφαλτοστρωθεί από την Δημοτική Αρχή του Δήμου Αρτέμιδος, με επικεφαλής το Δήμαρχο κ. Δημ. Αλεξόπουλο και όχι μόνο.
Δημοτικός φωτισμός πλέον επαρκής, ύστερα από φροντίδα του Δημάρχου κ. Δημ. Αλεξόπουλου και της ΔΕΗ Βόλου.
Προσέτι δε και δωρεάν επιχορήγηση από το υπουργείο Πολιτισμού, με ιδιαίτερη φροντίδα και ενδιαφέρον τον ακούραστο βουλευτή μας και αντιπρόεδρο της Βουλής κ. Γεώργιο Σούρλα.
Πλέον όλα έτοιμα, μέσα σ’ ένα καταπράσινο περιβάλλον, που το ξημέρωμα τα πουλιά τραγουδούν την αγάπη και πίστη προς τον Υψιστο, αφού τα πάντα εν σοφία εποίησε.
Τώρα, περιμένοντας τις πρώτες επισκέψεις των προσκυνητών, ντόπιων των πέριξ Δήμων αλλά και των ξένων τουριστών. Δεν υπάρχει συγκοινωνιακό πρόβλημα λόγω της ασφαλτόστρωσης του δρόμου και του λειτουργούντος επαρκώς δημοτικού φωτισμού.
Το καλύτερο δώρο για τους επισκέπτες εν όψει της εορτής στις 28/8/07 και 29/8/07 της Αποτομής Κεφαλής Τιμ. Προδρόμου.
Οι ευχαριστίες των επισκεπτών, προσκυνητών, ντόπιων και ξένων, εκφράζονται τόσο προς τον Δήμαρχο της Αρτέμιδος κ. Δημ. Αλεξόπουλο αλλά και στην Δημοτική Αρχή, όσον και στον Βουλευτή και αντιπρόεδρο της Βουλής κ. Γεωργ. Σούρλα δια της οσιοτάτης Γερόντισσας Θεοδούλης, μοναχής – Ηγουμένης και δια των μελών της Συντονιστικής Επιτροπής.
Γιάννης Αθανασάκης

Το σχολείο μας…
Ανάμεικτα συναισθήματα προκαλεί στους παλιούς αποφοίτους του 3ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου η εικόνα του νέου κτιρίου που “γεννήθηκε” μέσα από τις μνήμες του παρελθόντος. Το κτίριο των παιδικών μας χρόνων, με την βαριά μεταλλική πόρτα, το κυλικείο που γέμιζε στα διαλείμματα, η παλιά αυλή, το σκάμμα, το υπόστεγο, οι λευκοί κύκλοι που θύμιζαν τις θρυλικές γυμναστικές επιδείξεις, οι χαρακτηριστικές γωνιές που σφράγισαν για πάντα τις μνήμες μας, δεν υπάρχουν πια. Οι σύγχρονες απόψεις “οικοδόμησαν” ένα διώροφο κτίριο που δεν θυμίζει τίποτα από την νοσταλγία του παρελθόντος. Οι φωνές των δασκάλων μας, του κ. Αρτέμη, της κ. Ντούλη, της κ. Νίκης, του κ. Θανάση, της αξέχαστης κ. Μαίρης, που μας υποδέχτηκε στην πρώτη τάξη, θα ηχούν, ωστόσο, πάντα στ αυτιά μας, απαλύνοντας το σφίξιμο που νιώθουμε στην καρδιά μας, αναλογιζόμενοι ότι το αγαπημένο μας σχολείο, το παλιό κτίριο που “φιλοξένησε” τα όνειρα των παιδικών μας χρόνων, “θυσιάστηκε” στον βωμό των σύγχρονων εκπαιδευτικών αναγκών.
ΓΛ. ΥΔΡ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου