ΤΟΠΙΚΑ

Υποβαθμίζουν το πόρισμα Ζορμπά και διώκουν … στέλεχος του ΠΑΣΟΚ!

υποβαθμίζουν-το-πόρισμα-ζορμπά-και-δι-851206

Παπαληγούρας: καμία παρέμβαση
Σε συνέχεια της επιστροφής και του χαρακτηρισμού της έκθεσης ως «μη σύννομης» από τον Γ. Κολιοκώστα, αλλά και των αιτιάσεων ΠΑΣΟΚ στο πρόσωπό του για παρέμβαση στο έργο της Ανεξάρτητης Αρχής, ο Αναστ. Παπαληγούρας προχώρησε σε δηλώσεις την Τετάρτη.
Σε αυτές ο ίδιος υποστήριξε ότι «δεν παρεμβαίνει στην ανεξάρτητη δικαιοσύνη» και υποστήριξε ότι “το ΠΑΣΟΚ, αντίθετα, επιχειρεί την ωμότερη παρέμβαση, υβρίζοντας και απειλώντας δικαστικούς λειτουργούς, επειδή δεν συμμορφώνονται προς τις κομματικές τους υποδείξεις. Στρέφεται έτσι ευθέως κατά της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης, περιφρονεί και υπονομεύει το θεσμό. Η μόνη αναγκαία αντικατάσταση είναι η αντικατάσταση της κομματικής εμπάθειας του ΠΑΣΟΚ, με στοιχειώδη, έστω, πολιτική σοβαρότητα”.
Λίγο νωρίτερα, ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ βγαίνοντας από το Μαξίμου υποστήριξε ότι “η έκθεση αυτή, είναι έκθεση ενός προσώπου και δεν αποτελεί δικαστική απόφαση. Οταν λέμε ότι πρέπει να σεβόμαστε τη δικαιοσύνη πρέπει να τη σεβόμαστε με πράξεις και όχι με λόγια”.

“Απλετο φως” ζητεί η Ν.Δ.
Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, σχολίασε ότι η θέση του κόμματός του είναι ξεκάθαρη, να μην υπάρξει καμιά σκιά στην υπόθεση των ομολόγων και να χυθεί άπλετο φως. Υπενθύμισε, ότι η ΝΔ ήταν που αποκάλυψε την υπόθεση και την παρέπεμψε στη Δικαιοσύνη, ενώ αντικατέστησε και τα πρόσωπα που εμπλέκονταν και πρόσθεσε ότι το πόρισμα Ζορμπά είναι ένα από τα στοιχεία που θα συνυπολογίσει η Δικαιοσύνη στην έρευνά της για την υπόθεση των ομολόγων.
Σε ερώτηση για το εάν υπήρξαν παράνομα χρήματα που κατευθύνθηκαν στη ΝΔ ο κ. Αρβανιτόπουλος ήταν κατηγορηματικός λέγοντας ότι είναι αδιανόητο ακόμη και να το σκέφτεται κανείς.

ΠΑΣΟΚ κατά Καραμανλή
Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε ο αναπλ. εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για τον πρωθυπουργό, σε συνέχεια των αποκαλύψεων από την έκθεση Ζορμπά για το σκάνδαλο των ομολόγων.
«Είναι ορατό και αναμφισβήτητο σε όλους τους Έλληνες πολίτες ότι ο κ. Καραμανλής ηγήθηκε μιας συντεταγμένης προσπάθειας συγκάλυψης του σκανδάλου των ομολόγων, εντός της οποίας δεν δίστασαν να καταρρακώσουν την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, καθώς και των δημοκρατικών μας θεσμών», δήλωσε ο Γιάννης Ραγκούσης.
«Η σθεναρή και επίμονη στάση του Γιώργου Παπανδρέου απέτρεψε την εξαρχής προσπάθεια της απερχόμενης κυβέρνησης, να συγκαλύψει ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της μεταπολίτευσης», όπως σημείωσε και προσέθεσε ακόμη πως με τον πιο ανάγλυφο τρόπο, ξεκαθαρίζεται πλέον ότι, ακόμη και η ημερομηνία των εκλογών αποφασίστηκε για να αποτραπούν αποκαλύψεις για την απερχόμενη κυβέρνηση.
Ο κ. Ραγκούσης τόνισε επίσης ότι «ο Γιώργος Παπανδρέου, ως αυριανός πρωθυπουργός, είναι ο μόνος που μπορεί να εγγυηθεί μια ευνομούμενη πολιτεία, μέσα στην οποία ανεπηρέαστοι θα λειτουργούν οι θεσμοί και θα αποδίδουν την ισοπολιτεία και την ισονομία στη χώρα μας».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου