ΤΟΠΙΚΑ

Κάηκε ζωντανός 61χρονος σε τροχαίο

κάηκε-ζωντανός-61χρονος-σε-τροχαίο-851206

Φοβερό τροχαίο δυστύχημα με θύμα έναν 61χρονο από την Αθήνα που απανθρακώθηκε μέσα στο αυτοκίνητό του, σημειώθηκε χθες στον ισόπεδο κόμβο «Βερτζίνη» στην οδό Λαρίσης. Στο τροχαίο δυστύχημα ενεπλάκησαν τέσσερα αυτοκίνητα, ενώ ένας ακόμη οδηγός τραυματίστηκε ελαφρά.
Το τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε χθες στις 7.25 το απόγευμα στον ισόπεδο κόμβο της οδού Λαρίσης, μπροστά από το κατάστημα πλακιδίων «Βερτζίνη». Ο 61χρονος οδηγός του Πεζώ 106, κινούμενος προς την έξοδο για Βόλο, ακολούθησε τη λωρίδα κυκλοφορίας, προκειμένου να στρίψει αριστερά για την παλιά οδό που οδηγεί στην Α΄ Βιομηχανική Περιοχή Βόλου. Ο 61χρονος Κωνσταντίνος Πετρόγκωνας ήταν κάτοικος Αθηνών, ενώ διέμενε προσωρινά σε ξενοδοχείο στο Βόλο και εργαζόταν ως μηχανικός σε εργολάβο που εκτελεί εργασίες στην Χαλυβουργία Θεσσαλίας.
Σύμφωνα με μαρτυρίες ο οδηγός σταμάτησε στο άνοιγμα του κόμβου, προκειμένου να ελέγξει την κυκλοφορία των αυτοκινήτων που κατευθύνονταν προς Βόλο από την οδό Λαρίσης. Ο οδηγός, πιθανόν από την αντηλιά δεν μπόρεσε να αντιληφθεί την κίνηση των οχημάτων και προσπάθησε να διασχίσει κάθετα την οδό.
Την στιγμή εκείνη κατευθύνονταν προς Βόλο με το αυτοκίνητο του μάρκας Σιτροέν Ξαρά ο 37χρονος Ευάγγελος Κάκος, στρατιωτικός, κάτοικος Βελεστίνου. Ο ίδιος είχε υπολογίσει ότι ο οδηγός του Πεζώ τον είχε αντιληφθεί, όταν σε κλάσματα δευτερολέπτου τον είδε μπροστά του. Ο 37χρονος προσπάθησε να φρενάρει, όμως η σφοδρή σύγκρουση ήταν αναπόφευκτη.
Το κόκκινο Πεζώ εμβολίστηκε στην πόρτα του συνοδηγού και εκτινάχθηκε στον παράδρομο, μπροστά από το κατάστημα «Βερτζίνη». Από την σύγκρουση το αυτοκίνητο τυλίχθηκε αμέσως στις φλόγες, με αποτέλεσμα να απανθρακωθεί ο οδηγός του.
Όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες, οδηγοί από διερχόμενα αυτοκίνητα έσπευσαν αμέσως με πυροσβεστήρες να σβήσουν την φωτιά από το όχημα και όπως ανέφεραν στους τροχονόμους ο οδηγός του αυτοκινήτου φαινόταν να είναι εν ζωή μόνο για λίγα λεπτά.
Παράλληλα το αυτοκίνητο του 37χρονου, μετά την σύγκρουση με το Πεζώ, άρχισε να κάνει τούμπες στον αέρα. Στο πέρασμά του συγκρούστηκε πάνω σε σταθμευμένο όχημα μάρκας Σέατ Ιμπιζα, που βρισκόταν επί της Λαρίσης και στη συνέχεια προσγειώθηκε ανάποδα στη μέση της οδού, έχοντας διασχίσει μία απόσταση 70 περίπου μέτρων. Αποτέλεσμα ήταν ο εγκλωβισμός αρχικά του 37χρονου και ο ελαφρύς τραυματισμός του στο χέρι.
Αξίζει να αναφερθεί ότι κατά την σύγκρουση των δύο οχημάτων, από την μπαγκαζιέρα του Σιτροέν Ξαρά, κατά την διάρκεια των αναποδογυρισμάτων που έκανε, εκσφενδονίστηκε θήκη εργαλείων, η οποία καρφώθηκε σε σταθμευμένο όχημα μάρκας Σιτροέν Σαξό, το οποίο ήταν σταθμευμένο στον παράδρομο, μπροστά από το κατάστημα «Βερτζίνη». Μάλιστα ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου, που μαζί με την σύζυγό του βρισκόταν σε παρακείμενο κατάστημα πώλησης επίπλων, ακούγοντας τον θόρυβο από τη σύγκρουση, βγήκε και είδε δίπλα στο όχημα του να καίγεται το κόκκινο Πεζώ και την αριστερή πλευρά του αυτοκίνητου του «βομβαρδισμένη» από την θήκη των εργαλείων(!)
Αμέσως ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ Βόλου, το οποίο με δύο ασθενοφόρα έσπευσε στον τόπο του δυστυχήματος, όπως η Τροχαία Βόλου και η Πυροσβεστική Υπηρεσία με τρία οχήματα και έξι άνδρες. Αμέσως έγινε διακοπή της κυκλοφορίας, από τους τροχονόμους, ενώ ο 37χρονος στρατιωτικός, που ήδη είχε εξέλθει του οχήματός του, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου.
Από την πλευρά τους οι πυροσβέστες προχώρησαν στην κατάσβεση της φωτιάς και στη συνέχεια διασώστες του ΕΚΑΒ έβγαλαν το απανθρακωμένο πτώμα του 61χρονου και το μετέφεραν στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου αργά το βράδυ βρέθηκαν συνάδελφοί του προκειμένου, όσο αυτό ήταν δυνατόν, να τον αναγνωρίσουν.
Η εικόνα στον τόπο του δυστυχήματος θύμιζε βομβαρδισμένο τοπίο, οι ουρές των αυτοκινήτων που σχηματίστηκαν ήταν εκατοντάδων μέτρων, ενώ δεκάδες πολίτες βρέθηκαν στο σημείο.

Σημείο καρμανιόλα
Ενα από τα επικινδυνότερα σημεία του οδικού δικτύου της Μαγνησίας, χαρακτήρισε τον κόμβο «Βερτζίνη», ο Αστυνομικός Διευθυντής Μαγνησίας κ. Βασίλης Κιός, που βρέθηκε στον τόπο του δυστυ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου