ΤΟΠΙΚΑ

Μειωμένες κρατήσεις φέτος

μειωμένες-κρατήσεις-φέτος-239117

Μείωση κρατήσεων από τον ξένο τουρισμό εκτιμούν οι ξενοδόχοι πως υπάρχει μέχρι στιγμής στα καταλύματα της Μαγνησίας, ενώ παράλληλα παρατηρούν αρκετές ακυρώσεις δωματίων της τελευταίας στιγμής, γεγονός που ανησυχεί ιδιαίτερα του ξενοδόχους της περιοχής, οι οποίοι όπως τονίζουν διανύουν μια από της χειρότερες καλοκαιρινές σεζόν των τελευταίων χρόνων.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αθηνά Τσιργή

Όπως αναφέρουν οι ξενοδόχοι τα προηγούμενα χρόνια την αντίστοιχη εποχή υπήρχαν κρατήσεις για ολόκληρο τον Αύγουστο, ενώ αρκετά ικανοποιητικές ήταν και οι κρατήσεις του Ιουλίου. Φέτος όπως επισημαίνουν η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, γεγονός που οφείλεται σύμφωνα με τους ίδιους στην αρνητική διαφήμιση αλλά και στην παραπληροφόρηση των ξένων ΜΜΕ για την Ελλάδα.

Σύμφωνα με ξενοδόχο του Νοτίου Πηλίου παρατηρείται μια μικρή κίνηση περισσότερο στα παραθαλάσσια καταλύματα, ωστόσο ακόμη και σε αυτά οι κρατήσεις έχουν μειωθεί αισθητά: «Ο κόσμος φέτος όπως είναι η κατάσταση αποφεύγει να κάνει κρατήσεις, γίνονται όλα την τελευταία στιγμή, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να κάνουμε κανέναν προγραμματισμό. Το μόνο που ελπίζουμε είναι να αυξηθεί η κινητικότητα από εδώ και πέρα μέχρι και τις αρχές Σεπτεμβρίου».

Όπως αναφέρει από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας κ. Κωνσταντίνος Λεβέντης: «Εδώ και λίγες ημέρες παρατηρείται μια πολύ μικρή κίνηση κυρίως στο παραθαλάσσιο μέτωπο. Τώρα όσον αφορά στις κρατήσεις, δεν λέω ότι δεν υπάρχουν, αλλά σε καμία περίπτωση δεν συγκρίνονται με τις περσινές. Θεωρώ πως προχωράμε προς το χειρότερο, και αυτό έχει δημιουργηθεί από πολιτικά παιχνίδια που οδήγησαν τον τουρισμό μας στην κατηφόρα. Οι δύο απανωτές εκλογές που έγιναν το προηγούμενο διάστημα στέρησαν πάρα πολλές κρατήσεις από τα ξενοδοχεία της Μαγνησίας» σημείωσε ο κ. Κωνσταντίνος Λεβέντης.

Οι ξενοδόχοι θεωρούν ότι ο φόβος που επικρατεί διεθνώς για την κατάσταση στην Ελλάδα και τις οικονομικές της εξελίξεις δεν αιτιολογείται, ενώ παράλληλα εκτιμούν ότι τον Αύγουστο θα ξεκαθαρίσει το τοπίο και θα αντέξουν μόνο όσες επιχειρήσεις είναι οικογενειακές, ενώ οι υπόλοιπες θα αντιμετωπίσουν οικονομικά προβλήματα και ίσως φτάσουν και σε λουκέτα.

Φθηνή λύση το κάμπινγκ

Εν μέσω οικονομικής κρίσης και λόγω του περιορισμένου προϋπολογισμού για θερινές διακοπές, το οργανωμένο κάμπινγκ ξεπροβάλλει όλο και περισσότερο ως μία έξυπνη και φθηνή λύση, για ξεκούραση μέσα στη φύση. Φαίνεται μάλιστα πως το κάμπινγκ κερδίζει όλο και περισσότερους εγχώριους υποστηρικτές, καθώς ο οργανωμένος χαρακτήρας των εγκαταστάσεων επιτρέπει ασφαλείς, φθηνές και ποιοτικές διακοπές ακόμα και για οικογένειες.

Το ενδιαφέρον για το οργανωμένο αλλά και το ελεύθερο κάμπινγκ φαίνεται ότι κερδίζει έδαφος και στη Μαγνησία, αφού όπως εκτιμούν ιδιοκτήτες κάμπινγκ παρουσιάζει μια μικρή αυξητική τάση, γεγονός που αποδίδεται κυρίως σε οικονομικούς λόγους.

Ωστόσο όπως παρατηρούν έχει γίνει κάτι παράδοξο, έχει μειωθεί ο ξένος τουρισμός και έχει αυξηθεί ο ελληνικός τουρισμός.

Χαρακτηριστικά όπως αναφέρει ο κ. Νίκος Μπασματζάδης, ιδιοκτήτης οργανωμένου κάμπινγκ στο Παπά Νερό, «οι τιμές που μπορεί να βρει κάποιος στο κάμπινγκ είναι ελαφρώς πιο χαμηλές σε σχέση με πέρσι, δηλαδή είναι προσαρμοσμένες στα δεδομένα της εποχής. Όσον αφορά στην κίνηση τους μήνες Μάιο και Ιουνίου τα πράγματα ήταν πολύ πεσμένα, όμως από τώρα παρατηρείται αύξηση της κινητικότητας, ενώ παράλληλα έχουμε αρκετές κρατήσεις για τον Αύγουστο» τόνισε ο κ. Μπασματζάκης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου