ΤΟΠΙΚΑ

«Ψαράδικη Βραδιά 2012» με εκδηλώσεις για όλους στην Αγριά

ψαράδικη-βραδιά-2012-με-εκδηλώσεις-για-241026

Πλούσιο και αναβαθμισμένο είναι το φετινό πρόγραμμα του κύκλου εκδηλώσεων «Ψαράδικη Βραδιά», που διοργανώνεται στην Αγριά από τον Δήμο Βόλου και το Συμβούλιο της Δημοτικής Ενότητας Αγριάς, σε συνεργασία με την πλειοψηφία των φορέων και συλλόγων της περιοχής.

Η αυλαία των εκδηλώσεων, που πραγματοποιούνται φέτος για 49η χρονιά, θα ανοίξει τη Δευτέρα 16 Ιουλίου και θα πέσει την Κυριακή 22 του μήνα, δίνοντας την ευκαιρία σε ντόπιους και επισκέπτες να περάσουν όμορφες μουσικές και θεατρικές βραδιές.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012 – Παραλία Αγριάς 9:30μ.μ.

Έναρξη κύκλου εκδηλώσεων «Ψαράδικη Βραδιά» με την καθιερωμένη «Πυρά Προσκόπων» από το 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Αγριάς.

Τρίτη 17 Ιουλίου 2012 – Χώρος Σταθμού ΟΣΕ Αγριάς

Θεατρική Παράσταση: «Υπάρχει και Φιλότιμο» των Α. Σακελλάριου – Χ. Γιαννακόπουλου από την Ερασιτεχνική Θεατρική Ομάδα Βόλου «ΘΡΥΑΛΙΔΑ» – Ώρα έναρξης: 21:30

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012 – Παραλία Αγριάς

Βραδιά έντεχνου Rock με τους Γιώργο Πάγκαλο και Aida (τραγούδι – βιολί). Μαζί τους οι: Δημήτρης Καρακώστας (πλήκτρα) και Γιάννης Ευστρατιάδης (τύμπανα).

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012 – Χώρος Σταθμού ΟΣΕ Αγριάς

Θεατρική Παράσταση: «Ο Κουνενές» του Κώστα Πρετεντέρη από την Ερασιτεχνική Θεατρική Ομάδα «ΣΚΗΝΟΒΑΤΕΣ» – Ώρα έναρξης: 21:30

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012 – Παραλία Αγριάς

Μουσικοχορευτική βραδιά με το μουσικό σχήμα «ΕΠΤΑΣΗΜΟ». Θα χορέψει το Παραδοσιακό Χορευτικό Τμήμα της Δημοτικής Ενότητας Αγριάς – Δράκειας Δήμου Βόλου και προσκεκλημένα χορευτικά παραδοσιακά συγκροτήματα από περιοχές της Ελλάδας.

Σάββατο 21 Ιουλίου 2012 – Παραλία Αγριάς

Λαϊκό Πανηγύρι με τους Γιώργο Πάγκαλο και Aίντα. Μπουζούκι: Στέφανος Βάτσιος. Μαζί τους: Δημήτρης Καρακώστας (πλήκτρα) και Γιάννης Ευστρατιάδης (τύμπανα). Αποτελεί την κεντρική εκδήλωση του κύκλου «Ψαράδικη Βραδιά» με πολύωρο λαϊκό γλέντι και θαλασσινά εδέσματα.

Κυριακή 22 Ιουλίου 2012 – Παραλία Αγριάς

Βραδιά με το Σαξόφωνο του Δημήτρη Πετρή και τους συνεργάτες του.

Ο κύκλος «Ψαράδικη Βραδιά» μετά το ξεφάντωμα των προηγούμενων ημερών, θα κλείσει μελωδικά με μία ατμοσφαιρική μουσική βραδιά, στην οποία θα κυριαρχήσει το σαξόφωνο του Δημήτρη Πετρή.

Οι θεατρικές παραστάσεις της «Ψαράδικης Βραδιάς» θα πραγματοποιηθούν στο χώρο του Σταθμού ΟΣΕ Αγριάς, όπου υπάρχει η υποδομή για την εξυπηρέτηση των αναγκών των θιάσων και των θεατών. Οι μουσικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην παραλία της Αγριάς, όπου θα τοποθετηθούν τα ανάλογα με την κάθε εκδήλωση καθίσματα για την εξυπηρέτηση του κοινού.

Οι θεατρικές παραστάσεις

Οι Ερασιτεχνικές Θεατρικές Ομάδες του Βόλου «Θρυαλίδα» και «Σκηνοβάτες» θα παρουσιάσουν τις ελληνικές κωμωδίες «Υπάρχει και Φιλότιμο» και «Ο Κουνενές» αντίστοιχα.

«Υπάρχει και Φιλότιμο» των Α. Σακελλάριου – Χ. Γιαννακόπουλου από τη «ΘΡΥΑΛΙΔΑ»

Η γνωστή ελληνική κωμωδία με τον υπουργό «Μαυρογυαλούρο», ο οποίος ανακαλύπτει τις ρεμούλες και τις απάτες του ιδιαιτέρου του και του κομματάρχη της εκλογικής του περιφέρειας. Το έργο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Θέατρο και η επιτυχία του ήταν τόσο μεγάλη που αμέσως μετά έγινε κινηματογραφική ταινία, κάνοντας διάσημο τον περίφημο «ΜΑΥΡΟΓΥΑΛΟΥΡΟ».

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Στέφανος Λάππας, Σκηνικά : Σοφία Μανούσου και Απόστολος Μανούσος, Ενδυματολόγος: Τάνια Τσάκα, Πρόσθετοι Διάλογοι: Κωνσταντίνος Μπαμπίλας. Παίζουν με σειρά εμφάνισης:

Στέφανος Λάππας, Έλλη Σκοπελίτη, Ελευθερία Σαββάκη, Μαλαμίτσα Λιθαδιώτη, Διονύσης Μπάλλας, Σοφία Μανούσου, Λάζαρος Γιούλας, Δημήτρης Χατζηκωτούλας, Αλέξιος Λόλας, Κατερίνα Ζαχαροπούλου, Ειρήνη Σταματάκη, Φάνης Αλεξανδρής, Δημήτρης Γκιουλάκης, Γιώργος Σατάσης.

«Ο Κουνενές» του Κώστα Πρετεντέρη από τους «ΣΚΗΝΟΒΑΤΕΣ».

Η γνήσια ελληνική κωμωδία με τις ξεκαρδιστικές ατάκες, τις συνεχείς ανατροπές και τους σπαρταριστούς διαλόγους που θυμίζει τον λατρεμένο ελληνικό κινηματογράφο της δεκαετίας του ’60.

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Απόστολος Πλακόπουλος, Σκηνικά – Κοστούμια: Ομαδική δουλειά του Θιάσου. Μουσική Επιμέλεια: Σοφία Ηλιάδη. Παίζουν οι:

Σοφία Ηλιάδη, Νικόλας Πλακόπουλος, Ειρήνη Σκουλή, Νίκος Παλιούρας, Μαριάννα Ηλιάδη, Ελένη Καββαδία, Δημήτρης Καρατζόγλου, Μιλίτσα Νίκολιτς, Απόστολος Πλακόπουλος.

Για τη διοργάνωση των εκδηλώσεων συνεργάζονται: Δήμος Βόλου, Αντιδημαρχία Αγριάς και Αρτέμιδας, Συμβούλιο Δημοτικής Ενότητας Αγριάς, Ν.Π.Δ.Δ. «ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου», Γ.Σ. «ΘΗΣΕΑΣ» Αγριάς, Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Αγριάς, Εθελοντική Ομάδα Άμεσης Επέμβασης Αγριάς, 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Αγριάς, Παραδοσιακό Χορευτικό Τμήμα της Δημοτικής Ενότητας Αγριάς – Δράκειας Δήμου Βόλου, ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες «ΘΡΥΑΛΙΔΑ» και «ΣΚΗΝΟΒΑΤΕΣ».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου