ΤΟΠΙΚΑ

Oυρές στις Εφορίες της Μαγνησίας

oυρές-στις-εφορίες-της-μαγνησίας-251931

Ουρές σήμερα, όπως και τις τελευταίες μέρες, στις Εφορίες του Βόλου και της Μαγνησίας. Βολιώτες που από νωρίς το πρωί στήθηκαν στη σειρά για την υποβολή της φορολογικής τους δήλωσης στην οποία αναγράφονται τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2011, καθώς εκπνέει την ερχόμενη Δευτέρα 2 Ιουλίου η σχετική προθεσμία όσων έχουν το δικαίωμα υποβολής της χειρόγραφα. Στην κατηγορία αυτή υπάγονται οι συνταξιούχοι, ανεξαρτήτως εισοδήματος, και όσοι έχουν εισοδήματα κάτω από τις 12.000 ευρώ.

Αντίθετα όλοι οι υπόλοιποι, φυσικά πρόσωπα με εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ θα πρέπει να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τη δήλωσή τους, με τη σχετική προθεσμία να λήγει τη Δευτέρα 16 Ιουλίου.

Σημειώνεται πως η δήλωση υποβάλλεται:

Α. Αυτοπροσώπως:

Ο συνηθισμένος τρόπος κατάθεσης της φορολογίας δήλωσης είναι στην αρμόδια Εφορία αυτοπροσώπως. Γίνεται επιτόπου έλεγχος των στοιχείων του από τον ελεγκτή – εφοριακό που παραλαμβάνει τη δήλωση και στην περίπτωση που διαπιστωθούν τυχόν λάθη διορθώνονται αμέσως.

Β. Ταχυδρομείο

Εναλλακτικός τρόπος υποβολής της δήλωσης είναι η αποστολή ταχυδρομικώς.

Γ. Λογιστικά Γραφεία

Παρέχεται η δυνατότητα στους λογιστές (φυσικά ή νομικά πρόσωπα) να υποβάλλουν τις φορολογικές δηλώσεις των πελατών τους ΜΟΝΟ με τη χρήση ηλεκτρονικών μεθόδων (Ίντερνετ)

Δ. Ίντερνετ

Ο φορολογούμενος που θέλει να υποβάλει ηλεκτρονικά τη δήλωσή του θα πρέπει να χρησιμοποιήσει την υπηρεσία ΤΑΧΙSnet και στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.taxisnet.gr ή www.gsis.gr

Ηλεκτρονικά υποβάλλονται μόνον εμπρόθεσμες δηλώσεις. Πριν από την υποβολή πρέπει ο υπόχρεος να έχει εξασφαλίσει κωδικούς πρόσβασης οι οποίοι είναι αυστηρώς προσωπικοί.

Η απόκτηση των κωδικών γίνεται με απλή αίτηση στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.taxisnet.gr ή www.gsis.gr της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων και μετά για φυσικά πρόσωπα σε οποιαδήποτε Εφορία για την παραλαβή του κλειδάριθμου.

Δεν χορηγούνται κωδικοί στη περίπτωση που δηλωθέντα προσωπικά στοιχεία του υπόχρεου στην αίτηση εγγραφής δεν συμφωνούν με αυτά που τηρούνται στην αρμόδια Εφορία.

Αν έχετε χάσει τους κωδικούς θα πρέπει να επικοινωνήσετε με την υπηρεσία ΤΑΧΙSNET και υποβάλλεται αίτηση ηλεκτρονικά. Ίσως σε μία τέτοια περίπτωση είναι καλύτερα να υποβάλλετε νέα αίτηση για νέους κωδικούς. Αφού υποβάλετε την αίτηση θα πρέπει να παραλάβετε τον κλειδάριθμο από τη ΔΟΥ και θα πρέπει να τον ενεργοποιήσετε.

Εάν η σύζυγος έχει δικούς της κωδικούς για πρόσβαση σε άλλες υπηρεσίες της ΓΓΠΣ στην περίπτωση των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος η υποβολή γίνεται με τους, κωδικούς του συζύγου.

Επίσης στην ηλεκτρονική υποβολή της δήλωσης παρέχεται η δυνατότητα διόρθωσης από τον ίδιο το φορολογούμενο τυχόν λαθών και παραλείψεων που έχουν γίνει κατά τη συμπλήρωση των εντύπων για τα οποία εμφανίζεται σχετικό μήνυμα στην οθόνη του υπολογιστή σας.

Συνηθισμένες περιπτώσεις στις οποίες δεν γίνεται ηλεκτρονικά απάντηση είναι:

– Αν έχετε δώσει λανθασμένο e-mail

– Αν έχετε αλλάξει το e- mail σας κατά το διάστημα μεταξύ αίτησης εγγραφής και ηλεκτρονικής υποβολής χωρίς να έχετε ενημερώσει εγκαίρως το ΤΑΧΙS NET

Όσοι φορολογούμενοι υποχρεούνται για πρώτη φορά φέτος σε ηλεκτρονική υποβολή της δήλωσης και δεν διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης ή δεν έχουν κάνει αίτηση λήψης κωδικών, θα λάβουν συστημένη επιστολή από τη Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων με κωδικούς πρόσβασης και κλειδάριθμο.

ΑΝΤ. ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ

Φώτο: Ηλίας Καράτσαλος

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου