ΤΟΠΙΚΑ

Από 16 έως 22 Ιουλίου οι εκδηλώσεις για την «Ψαράδικη Βραδιά» στην Αγριά

από-16-έως-22-ιουλίου-οι-εκδηλώσεις-για-την-252094

Σύσκεψη με θέμα τη διοργάνωση των εκδηλώσεων «Ψαράδικη Βραδιά 2012» που θα διαρκέσουν από 16 έως 22 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Δημοτική Ενότητα Αγριάς με τη συμμετοχή του Αντιδημάρχου Αγριάς – Αρτέμιδας Ν. Στόϊκου, του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού Απ. Παντσά και μελών της Δημοτικής Κοινότητας. Συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της περιοχής, όπως του Γ.Σ. Αγριάς «ΘΗΣΕΑΣ», του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων «Ο Άγιος Νικόλαος», της Εθελοντικής Ομάδας Άμεσης Επέμβασης και Πολιτικής Προστασίας Αγριάς, του Συλλόγου Καταστηματαρχών εστίασης και διασκέδασης Αγριάς.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, η διαμόρφωση και συντήρηση του χώρου, ο τρόπος προβολής και διαφήμισης της διοργάνωσης. Στόχος είναι οι εκδηλώσεις να προετοιμαστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ώστε για μία ακόμη χρονιά οι κάτοικοι της Αγριάς και οι επισκέπτες απ’ όλο το Δήμο να διασκεδάσουν με μουσική και θαλασσινά εδέσματα. Το αναλυτικό πρόγραμμα και οι λεπτομέρειες των εκδηλώσεων θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα.

Όπως είναι γνωστό, οι εκδηλώσεις «Ψαράδικη Βραδιά» αποτελούν έναν από τους παλαιότερους θεσμούς της περιοχής, καθώς πραγματοποιούνται με μεγάλη επιτυχία εδώ και 48 χρόνια. Συγκεκριμένα, χρονολογούνται από το καλοκαίρι του 1964, όταν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγριάς που είχε ιδρυθεί ένα χρόνο πριν, πήρε τη πρωτοβουλία σε συνεργασία με τη Περιηγητική Λέσχη Βόλου να εγκαινιάσει μια εκδήλωση προς τιμή των Ψαράδων της περιοχής, η οποία γι’ αυτό ονομάστηκε “Ψαράδικη Βραδιά”. Η εκδήλωση, η δομή της οποίας στηρίχθηκε σε στοιχεία ανάλογων εκδηλώσεων που πραγματοποιούνταν σε ψαροχώρια της Σικελίας, γινόταν ένα σαββατόβραδο του Αυγούστου στη διάρκεια της οποίας προσφερόταν ψαρόσουπα (κακαβιά) , τηγανητά ψάρια και καλαμάρια, ενώ συνοδευόταν από χορούς λαϊκών συνόλων, ορχηστικών συγκροτημάτων, καύση πυροτεχνημάτων κ.λ.π. Η συγκεκριμένη εκδήλωση εκτός από ένα παραδοσιακό πανηγύρι για τους κατοίκους της Αγριάς λειτούργησε και ως πόλος έλξης χιλιάδων επισκεπτών, κάτι που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.

Στη σημερινή συνάντηση συμμετείχαν εκ μέρους της Δημοτικής Κοινότητας Αγριάς, ο Πρόεδρος Γ.Καλότυχος, ο Αντιπρόεδρος Απ.Κοντός και το μέλος του Τοπικού Συμβουλίου Γρ.Σελημάς..

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου