ΤΟΠΙΚΑ

Χωρίς ναυαγοσώστες οι παραλίες του Α. Πηλίου. Επιβλήθηκαν τα πρώτα πρόστιμα

χωρίς-ναυαγοσώστες-οι-παραλίες-του-α-π-260783

Τα πρώτα πρόστιμα για την απουσία ναυαγοσωστών από τις παραλίες της Μαγνησίας άρχισαν να πέφτουν από το λιμεναρχείο Βόλου. Χωρίς ναυαγοστώστες είναι οι παραλίες του δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου, Παπά Νερό, Μυλοπόταμος, Χορευτό κι Άγιοι Σαράντα καθώς ο δήμος δεν έχει προχωρήσει ακόμη σε προσλήψεις.

Πρόκειται για πολυσύχναστες και οργανωμένες παραλίες που θα έπρεπε να διαθέτουν ναυαγοσώστες, σύμφωνα με το νόμο. Οι έλεγχοι ξεκίνησαν από την 1η Ιουνίου και θα συνεχιστούν μέχρι το τέλος Αυγούστου που ολοκληρώνεται η θερινή περίοδος. Από τους πρώτες που ελέγχθηκαν ήταν οι προαναφερόμενες παραλίες και έγιναν συστάσεις στη δημοτική αρχή για την άμεση τοποθέτηση ναυαγοσωστών όμως σε δύο επανελέγχους δεν εμφανίστηκαν ναυαγοσώστες . Σημειώνεται ότι σε κάθε επανέλεγχο το πρόστιμο διπλασιάζεται για κάθε αφύλακτη παραλία.

Σύμφωνα με στοιχεία του Λιμεναρχείου Βόλου έλεγχοι έχουν γίνει επίσης στις παραλίες του Δήμου Βόλου Αλυκές, Πλαζ Αλυκών, Άναυρος, Ν. Αγχίαλος και Καρνάγιο, όπου διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν ναυαγοσώστες με σωστικά σκάφη και όλα τα εφόδια που προβλέπονται από τη νομοθεσία. Το ίδιο συμβαίνει και με τις παραλίες του δήμου Ν. Πηλίου, ήτοι Καλά Νερά, Μπούφα και Άφησο (Καλλιφτέρη και Αμποβός). Στις παραλίες Καραγκιόλ, Συκίτσα, του Δήμου Αλμυρού δεν υπάρχει υποχρέωση από το νόμο για την τοποθέτηση ναυαγοσώστη, όπως και για το Καμάρι Κεραμιδίου του δήμου Ρήγα Φεραίου.

Υπενθυμίζεται ότι την απόφαση τοποθέτησης ναυαγοσωστών σε οργανωμένες και πολυσύχναστες παραλίες, λαμβάνει στην αρχή κάθε έτους επιτροπή αποτελούμενη από το Λιμενάρχη Βόλου, τον Δήμαρχο κάθε περιοχής και έναν εκπρόσωπο της περιφερειακής ενότητας Μαγνησίας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου