ΤΟΠΙΚΑ

Αυτή είναι η εικόνα μας

αυτή-είναι-η-εικόνα-μας-851206

Ακούς δεξιά κι αριστερά αυτές τις μέρες ως μόνιμο συμπέρασμα και δεδομένη αλήθεια για την ανυπαρξία του κράτους μπροστά στη λαίλαπα της πυρκαγιάς. «Τι κάνει το κράτος;» είναι το μόνιμο ερώτημα των δήθεν αγανακτισμένων πολιτών.
Λες και ξεχνούν όλοι αυτοί οι αγαπητοί συμπολίτες ότι είμαστε η χώρα με τις περισσότερες ανεξέλεγκτες χωματερές στην Ευρώπη. Ξεχνούν ότι έχουμε την χειρότερη διαχείριση βιομηχανικών αποβλήτων και τους λιγότερους βιολογικούς καθαρισμούς σε ολόκληρη τη Δυτική Ευρώπη. Ξεχνούν επίσης ότι οι αγρότες μας είναι πρώτοι στην κατάχρηση φυτοφαρμάκων. Ας μη συζητήσουμε για την κατασπατάληση του νερού, το βλέπουμε μπροστά μας συνεχώς τις τελευταίες μέρες. Η καταστροφή των βιότοπων και ορισμένα απ΄ τα πιο επιβαρυμένα ποτάμια της Ευρώπης δυστυχώς βρίσκονται στην Ελλάδα. Οι καταπατήσεις των καμένων δασών και τα αυθαίρετα σε πρώην δασικές περιοχές είναι το εθνικό μας χόμπι. Πέντε-έξι πολεοδομικά συγκροτήματα της χώρας είναι μέσα στη δεκάδα των πιο επιβαρυμένων ατμοσφαιρικά πόλεων της Ευρώπης. Το πράσινο στη χώρα μας συρρικνώνεται συνεχώς, μέχρι και ο θαλάσσιος πλούτος κινδυνεύει λόγω της υπερεκμετάλλευσης. Αναφορικά με τη χρήση της λεγόμενης καθαρής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είμαστε τελευταίοι από τα κράτη της Δυτικής Ευρώπης και ας διαθέτουμε ανεξάντλητη αιολική και ηλιακή ενέργεια.
Για όλα τα προηγούμενα προφανώς δεν φταίει μόνο αυτό που λέγεται κράτος, ανεξαρτήτως χρώματος κυβέρνησης ή τουλάχιστον μόνον αυτό.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου