ΤΟΠΙΚΑ

Ο Ταχυδρόμος χτυπάει πάντα 2 φορές

ο-ταχυδρόμος-χτυπάει-πάντα-2-φορές-851206

Κατεστραμμένα δίκτυα
Μπορεί χθες η Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Βόλου να πότισε τελικά τα δεντράκια στην παραλιακή οδό του Αγίου Στεφάνου στο Σωρό και να τα έσωσε προς το παρόν, ωστόσο αυτό δεν λύνει το πρόβλημα. Το μεγάλο πρόβλημα στην περιοχή για το πράσινο είναι ότι έχουν καταστραφεί εξ ολοκλήρου τα δίκτυα άρδευσης από την γεώτρηση της περιοχής. Πάντως υπάρχουν και καλά νέα, αφού από αύριο κιόλας ο Δήμος Βόλου ξεκινάει τον έλεγχο και την αντικατάσταση του δικτύου άρδευσης πρασίνου στην περιοχή.
Χ.Μ

Καυτές μέρες
Μπορεί μέχρι τώρα να περάσαμε δύο καύσωνες στο Βόλο, έναν στα τέλη Ιουνίου κι έναν στα τέλη Ιουλίου, με θερμοκρασίες της τάξεως των 44 και 45 βαθμών Κελσίου, ωστόσο τα βάσανα δεν φαίνεται να τελειώνουν. Σύμφωνα με τις προβλέψεις και το διήμερο Τετάρτης και Πέμπτης την εβδομάδα που έρχεται θα είναι εξίσου καυτό. Οπλιστείτε με υπομονή και με καλή διάθεση. Είναι τα μόνα που μας μένουν.
Χ.Μ

Καταστάσεις ανοργανωσιάς
Πηγές προσκείμενες στη νομαρχιακή αρχή, με αφορμή τη σύγκρουση στο τελευταίο νομαρχιακό συμβούλιο με την προηγούμενη νομαρχιακή διοίκηση της ΑΝΕΜ, έλεγαν χθες υποτιμητικά ότι η προηγούμενη διοίκηση δεν μπορεί να είναι ιδιαίτερα υπερήφανη για τον τρόπο που διοικούσε την εταιρία. Μέχρι και email από εταίρους προγραμμάτων υπάρχουν, σύμφωνα με τα οποία η ΑΝΕΜ όριζε αντιπροσώπους που δεν γνώριζαν σε επαρκή βαθμό αγγλικά, ώστε να καθίσταται ομαλή η συνεργασία με τους διακρατικούς εταίρους. Οι ίδιοι συνεργάτες από το εξωτερικό είχαν επισημάνει και συνεχόμενες αλλαγές εκπροσώπων, με αποτέλεσμα να καθίσταται δυσχερής οποιαδήποτε συνεργασία.

Χωρίς ιεραρχία
Για το νέο μοντέλο της ΑΝΕΜ που παρέλαβε η νέα νομαρχιακή αρχή υπάρχουν αρκετές επικρίσεις. Συνεργάτης του Νομάρχη έλεγε χθες ότι ανάμεσα στους ελάχιστους έτσι κι αλλιώς υπαλλήλους της εταιρίας, δεν υπάρχει καμία ιεραρχία ώστε να λειτουργήσει παραγωγικά η εταιρία. Σε οποιαδήποτε εταιρία του κόσμου – τόνιζαν οι ίδιοι – υπάρχει ο προϊστάμενος και οι υφιστάμενοι, διαφορετικά το μπάχαλο είναι αναπόφευκτο.

Δεν θα πάρει αντιμισθίες
Επειδή κατά καιρούς πολύς λόγος έχει γίνει και για τις αντιμισθίες των πολιτικών προσώπων που διοικούν την ΑΝΕΜ, η αντιπρόεδρος της εταιρίας, νομαρχιακή σύμβουλος Τζούλια Τσαλίκη, έχει αποφασίσει να χαρίσει την μηνιαία αποζημίωσή της των 850 ευρώ. Όταν πληρωθεί, γιατί ακόμα τους πρώτους επτά μήνες δεν έχει πάρει ούτε δραχμή, όπως άλλωστε και οι υπόλοιποι του διοικητικού συμβουλίου, θα τα χαρίσει σε φιλανθρωπικά ιδρύματα της περιοχής μας. Αποτελεί αυτό μια αξιέπαινη πολιτική απόφαση.

Βουρ για τα νησιά
Πολιτικοί και πολιτευόμενοι με μεγάλη σταθερότητα τις δύο τελευταίες εβδομάδες, πιθανότατα και τις δύο επόμενες, επισκέπτονται τα νησιά των Βορείων Σποράδων. Δεν λέμε, καλή είναι η επαφή με τους νησιώτες, αλλά δεν μας πείθουν ότι όλοι τους ξαφνικά, την ίδια εποχή, ενδιαφέρθηκαν για τα πολλά και σοβαρά προβλήματα των νησιών μας. Το τερπνόν μετά του ωφελίμου συνδυάζουν. Όχι, για καμιά επίσκεψη στα καμποχώρια δεν ακούσαμε πρόσφατα. Εκεί που οι αγρότες βράζουν στο ζουμί τους με τις κατεστραμμένες παραγωγές και τον εφιάλτη της λειψυδρίας. Αποφεύγουν οι πολιτικοί μας τις καυτές περιοχές.
Χ.Μ

Συνωστισμός συνοδών
Τώρα που συμφώνησαν όλοι οι γιατροί για τη θεραπευτική αγωγή που θα ακολουθήσουν για τον Χριστόδουλο, βρήκαν άλλο θέμα οι πέριξ του Αρχιεπισκόπου για να τσακώνονται. Ποιοι θα πάνε μαζί του στο Μαϊάμι! Άραγε εκεί αναλαμβάνουν και μεταμοσχεύσεις εγκεφάλων; Πάντως οι δύο που δεν αμφισβητείται από κανέναν ότι θα τον συνοδεύσουν είναι ο Μητροπολίτης Βρεσθαίνης Θεόκλητος Κουμαριανός και ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Θωμάς Συνοδινός. Από τους υπόλοιπους οι περισσότεροι μάλλον ρόλο παρατρεχάμενου διεκδικούν.
Χ.Μ

Συνεχίζουν την εκστρατεία
Μπορεί η έναρξη της Αργοναυτικής Εκστρατείας να καθυστέρησε ένα χρόνο για πολλούς και διαφόρους λόγους, ωστόσο ο Ιούνιος του 2008 δεν είναι και τόσο μακριά. Οι προετοιμασίες εντατικές και αναγκαίες. Χθες τα ξημερώματα

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου