ΤΟΠΙΚΑ

Ακριβότερες κατά 10% οι διακοπές

ακριβότερες-κατά-10-οι-διακοπές-851206

Κατά 10% ακριβότερες είναι φέτος οι διακοπές των Ελλήνων σε σχέση με πέρυσι, σύμφωνα με καταναλωτικές οργανώσεις, με αποτέλεσμα οι περισσότερες ελληνικές οικογένειες να αναγκάζονται να τις περιορίσουν.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες των καταναλωτών, στην Πάρο η μπίρα σε μια καφετέρια κοστίζει 5 ευρώ, μια χωριάτικη σαλάτα 6 ευρώ και η τιμή ενοικίασης αυτοκινήτου αρχίζει από 35 ευρώ.
Στην Κύθνο μία ομπρέλα στην παραλία για δύο άτομα κοστίζει 8 ευρώ και στην Κω 9 ευρώ, στην Ανδρο ο φραπέ φτάνει ακόμα και τα 3 ευρώ όπως και στην Αίγινα, ενώ το κόστος για ένα ποτήρι μπίρα στα Χανιά είναι 4 ευρώ.
Στην αύξηση του 10% έχουν συντελέσει, εκτός από τη μεγάλη αύξηση των τιμών στον τομέα των υπηρεσιών, το κόστος στα εισιτήρια των πλοίων και στα καύσιμα. Όσο για τους ελέγχους που διενεργούνται από το κράτος είναι σχεδόν ανύπαρκτοι, με αποτέλεσμα οι κερδοσκόποι σε στεριά και θάλασσα να είναι ανεξέλεγκτοι.
Oι αυξήσεις σε σχέση με πέρυσι στα ναύλα των πλοίων κυμαίνονται από 0,70 έως και 5 ευρώ ανά εισιτήριο και φτάνουν κατά περίπτωση το 10%.
Αν και ορισμένες ακτοπλοϊκές εταιρείες παρέχουν στους πελάτες τους πακέτα προσφορών και εκπτώσεων, πολλοί καταναλωτές καταγγέλλουν ότι υπάρχει «κόλπο». Διότι μπορεί μεν να υπάρχουν εκπτώσεις και προσφορές που κυμαίνονται από 10% έως και 50% σε συγκεκριμένους τύπους εισιτηρίων, ωστόσο αυτές ισχύουν για περιορισμένο αριθμό θέσεων και μόνο για συγκεκριμένες ημέρες. Επιπλέον, οι ακτοπλόοι έχουν περιορίσει σημαντικά τον αριθμό των οικονομικών θέσεων, που αντιπροσωπεύουν πλέον μόλις το 30% του συνόλου, με αποτέλεσμα τα εισιτήρια αυτά είναι γίνονται ανάρπαστα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου