ΤΟΠΙΚΑ

Οι μηχανικοί στηρίζουν τους Μεσογειακούς

οι-μηχανικοί-στηρίζουν-τους-μεσογεια-851206

Πρωτοβουλία με την οποία στηρίζει την ανάληψη των Μεσογειακών Αγώνων από το δίπολο Βόλου – Λάρισας, ανέλαβε το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος.
Ο πρόεδρος κ. Γιάννης Αλαβάνος, με επιστολή του προς τη ΔΕΜΑ, τις τεχνικές επιτροπές των 22 χωρών και τους συνεργαζόμενους φορείς της Μεσογείου με το ΤΕΕ επισημαίνει τα πλεονεκτήματα του διπόλου Βόλου Λάρισας.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στο Ενημερωτικό Δελτίο (9 Ιουλίου 2007) του ΤΕΕ το οποίο αποστέλλεται στους 110.000 και πλέον μηχανικούς της χώρας, υπάρχει πλούσιο αφιέρωμα για την προσπάθεια ανάληψης των Μεσογειακών Αγώνων από Βόλο και Λάρισα, ενώ φιλοξενούνται δηλώσεις τόσο του πρώην προέδρου του ΤΕΕ κ. Κώστα Λιάσκα, όσο και των προέδρων Μαγνησίας και Κ/Δ Θεσσαλίας κ.κ. Αναγνώστου και Διαμάντου.
Στη επιστολή του ο κ. Αλαβάνος τονίζει ότι «η χώρα μας μετά την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων και την επιτυχή διοργάνωσή τους, διεκδικεί ένα ακόμη μεγάλο αθλητικό γεγονός. Πρόκειται για τους 17ους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013, για τους οποίους ευελπιστούμε ότι αν τους αναλάβει η χώρα μας και συγκεκριμένα το δίπολο Βόλου – Λάρισας, θα τους δώσουμε την αίγλη και την φήμη που τους αξίζουν, καθώς πιστεύουμε ότι η συνένωση των λαών της λεκάνης της Μεσογείου σε ένα αθλητικό γεγονός, αποτελεί μήνυμα ειρήνης και πολιτισμού.
Οι Μεσογειακοί Αγώνες είναι ένα σπουδαίο και διεθνούς εμβέλειας αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός. Δεν είναι τυχαίο ότι από τους ειδικούς χαρακτηρίζονται ως μια μικρή Ολυμπιάδα, καθώς κορυφαίοι αθλητές συμμετέχουν σε αυτούς.
Στις 27 Οκτωβρίου 2007 θα επιλεγεί από τη Διεθνή Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων η διοργανώτρια πόλη. Εκτός από το δίπολο Βόλου – Λάρισας την διοργάνωση διεκδικούν οι πόλεις Ριέκα της Κροατίας και Μερσίνα της Τουρκίας.

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος στηρίζει την κοινή πρόταση των δύο πόλεων της Θεσσαλίας (Βόλου – Λάρισας), καθώς διαθέτουν αθλητικές, τουριστικές και οικιστικές υποδομές, οι οποίες αποτελούν εχέγγυα για την επιτυχή διοργάνωση των Μεσογειακών Αγώνων.
Αλλωστε η πόλη του Βόλου, διοργάνωσε μέρος των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας με πολύ μεγάλη επιτυχία.
Οι Μεσογειακοί Αγώνες διεξάγονται κάθε τέσσερα χρόνια κατά το έτος που ακολουθεί το έτος τέλεσης των Ολυμπιακών Αγώνων.

Πλεονεκτήματα
«Ο φάκελος της υποψηφιότητας «Βόλος – Λάρισα 2013», τονίζει ο πρόεδρος του ΤΕΕ, έχει σημαντικά πλεονεκτήματα λόγω της γεωγραφικής θέσης της περιοχής του Βόλου, της συμμετοχής της πόλης της Λάρισας, καθώς και της μεγάλης ιστορίας που έχει η περιοχή της Θεσσαλίας.
Τα πλεονεκτήματα αυτά είναι:
*Αναβάθμιση των Μεσογειακών Αγώνων λόγω και της αρτιότητας των κατασκευών και των προς την κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων.
*Φιλοξενία περισσότερων αθλημάτων (τρίαθλο, ποδηλασία – track, Κολύμβηση ανοικτού νερού) και επαναφορά της τοξοβολίας
*Διοργάνωση των Αγώνων σε Συγκροτήματα Εγκαταστάσεων που περιέχουν πολλές αθλητικές εγκαταστάσεις μαζί, έτσι ώστε να αποφεύγονται περιττές μετακινήσεις των θεατών, αλλά και να ενισχύεται η Γιορταστική Ατμόσφαιρα των Αγώνων.
*Διοργάνωση των Αγώνων σε εγκαταστάσεις με πολύ μικρή απόσταση από το Κέντρο των πόλεων, καθιστώντας την μετακίνηση πολύ εύκολη και ξεκούραστη.
*Στον τομέα της Τεχνολογίας προβλέπεται η καινοτομία της παροχής πληροφόρησης μέσω Wi-Fi και Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές σε όλα τα σημαντικά σημεία των πόλεων του Βόλου και της Λάρισας και φυσικά σε όλες τις Αθλητικές Εγκαταστάσεις.
* Τα τετραετές Πολιτιστικό Πρόγραμμα «Πολιτιστική Μεσογειάδα», με σημαντική συμμετοχή των Πόλεων του Βόλου και της Λάρισας με εορταστικές εκδηλώσεις σε κεντρικές πλατείες, το αρχαίο θέατρο, κ.λπ. όπου θα κάνουν τους Αγώνες αξέχαστους στο κοινό που θα παρευρεθεί.
Στον τομέα του Πολιτισμού προτείνονται επίσης σημαντικές δράσεις όπως ο “περίπλους” της Μεσογείου με την “ΑΡΓΩ” το πλοίο του Ιάσωνα με το οποίο πραγματοποίησε την “Αργοναυτική Εκστρατεία” διεκδικώντας ως έπαθλο το «χρυσόμαλλο δέρας».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου