ΤΟΠΙΚΑ

Επιτροπή για τα υδροπλάνα στις Βόρειες Σποράδες

επιτροπή-για-τα-υδροπλάνα-στις-βόρειε-851206

Πλησιάζει όλο και περισσότερο το «όνειρο» των υδροπλάνων για τα νησιά των Β. Σποράδων. Όπως σημειώνει ο δήμαρχος Αλοννήσου κ. Βλάικος, «είμαστε έτοιμοι να τα δούμε στα νησιά μας. Τα χρειαζόμαστε για το καλό του τουρισμού μας. Θα κάνω ό,τι μπορέσω από την πλευρά μου για να έρθουν τα υδροπλάνα στα νησιά μας».
Ήδη μάλιστα οι τρεις δήμαρχοι των νησιών προετοιμάζουν τη δημιουργία μιας επιτροπής, η οποία θα προτείνει τους διαδρόμους προσγείωσης των υδροπλάνων. «Για την Αλόννησο θα προτείνουμε δύο διαδρόμους. Έναν στη νότια και έναν στη βόρεια πλευρά του νησιού, για τις περιπτώσεις που έχουμε καιρό. Το ίδιο θα κάνει απ΄ όσο ξέρω και ο δήμαρχος Σκοπέλου. Για τη Σκιάθο νομίζω ότι επαρκεί ένας διάδρομος».
Τα υδροπλάνα, τα οποία ανήκουν σε εταιρία του Μεξικού, θα είναι 19 συνολικά θέσεων και θα εκτελούν δρομολόγια Αθήνα-Βόλος-Θεσσαλονίκη και αντίστροφα. «Όλα αυτά βέβαια από του χρόνου» σημειώνει ο δήμαρχος Αλοννήσου για να προσθέσει. «Με ένα κόστος περίπου στα 90 ευρώ μετ΄ επιστροφής θα μπορεί κάποιος να έρχεται από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη σε λιγότερο από 20 λεπτά. Νομίζω πως αυτό είναι ένα κίνητρο για τους τουρίστες να έλθουν πιο εύκολα και πιο γρήγορα στο νησί μας» καταλήγει.
Να σημειωθεί ότι το εισιτήριο των ταχύπλοων αυτή τη στιγμή για Αλόννησο μετ΄ επιστροφής φθάνει τα 65 ευρώ και χρειάζεται περίπου 2,30 ώρες για να προσεγγίσει το Πατητήρι από το Λιμάνι του Βόλου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου