ΤΟΠΙΚΑ

Ισχυρή πρωτεύουσα στη Μαγνησία

ισχυρή-πρωτεύουσα-στη-μαγνησία-851206

Θέματα της συνεργασίας των δύο Δήμων και της κοινής αντιμετώπισης ζητημάτων που αφορούν στο Πολεοδομικό Συγκρότημα εξετάστηκαν σε σύσκεψη που έγινε χθες στο Δημαρχείο Βόλου και στην οποία πήραν μέρος οι δήμαρχοι Βόλου και Νέας Ιωνίας κ.κ. Αλέκος Βούλγαρης και Παύλος Μαβίδης, με τη συμμετοχή των συνεργατών τους κ.κ. Γ. Καουνά, Φ. Λαμπρινίδη και Σωτήρη Κυριάκου.
Με βάση τη θετική εμπειρία και απήχηση απ’ την κοινή αντιμετώπιση των θεμάτων του Πανθεσσαλικού Σταδίου και του Κοιμητηρίου της Ταξιαρχών οι δήμαρχοι Βόλου και Νέας Ιωνίας εκτίμησαν το πολύ καλό επίπεδο της συνεργασίας των δύο δημοτικών αρχών και την ανάγκη για παραπέρα εμβάθυνση και ανάπτυξη.
Η ταύτιση στις επιλογές των διαδημοτικών επιχειρήσεων (ΔΕΥΑΜΒ, ΧΥΤΑ, Κοιμητήριο), όπως η αντιμετώπιση της λειψυδρίας σε συνθήκες καύσωνα, η μετεξέλιξη του ΧΥΤΑ σε φορέα διαχείρισης των στερεών αποβλήτων όλου του Νομού και η αντιμετώπιση των τυπικών προβλημάτων για την τροποποίηση της συστατικής πράξης του Κοιμητηρίου, αποτελεί τον καλύτερο μπούσουλα για την παραπέρα ανάπτυξη της διαδημοτικής συνεργασίας.
Έτσι αποφασίστηκε να δρομολογηθούν ενέργειες για τη συνεργασία και στους τομείς της Καθαριότητας και του Πολιτισμού, στην κοινή αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του Δήμου Νέας Ιωνίας, όπως το καταφύγιο ζώων και τα μαγειρεία για την υλοποίηση του προγράμματος σίτισης απόρων.
Ταυτόχρονα εκτιμήθηκε ότι στο άμεσο μέλλον πρέπει να αναληφθούν από κοινού πρωτοβουλίες για τα θέματα του Ρυθμιστικού Σχεδίου αλλά και για τη νέα χωροθέτηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, για την ανάπτυξη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας αλλά και την αντιμετώπιση των προβλημάτων που σχετίζονται με τον ΟΣΕ.
Όπως τόνισε ο κ. Π. Μαβίδης, «ολοένα και περισσότερο αποκαλύπτεται ότι τα προβλήματά μας είναι κοινά και η αποτελεσματικότερη παρέμβαση είναι η κοινή μας δράση. Επιβεβαιώνεται καθημερινά ότι η τεχνητή διαίρεση της ενιαίας κοινωνίας σε δύο δήμους και η διαιώνιση της κατάστασης αυτής δεν είναι η απάντηση στα προβλήματα του μέλλοντος.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν και οι κυβερνητικές πρωτοβουλίες για την καθιέρωση των κινήτρων για εθελούσιες συνενώσεις Δήμων. Σε σχέση με αυτό ο δήμαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγαρης επισήμανε: «Η εκφρασμένη δημόσια πολιτική μας βούληση για μία ισχυρή πρωτεύουσα του Νομού μας φέρνει στη θέση των πρωτοπόρων μίας διαδικασίας, που από όλους αναγνωρίζεται ως μονόδρομος. Στο δρόμο αυτό καλούμαστε να προχωρήσουμε μεθοδικά αλλά και αποφασιστικά με άξονα την ελεύθερη βούληση των πολιτών».
Με την πλήρη αποσαφήνιση των θέσεων για τις εθελούσιες συνενώσεις δήμων και τη διαμόρφωση των κινήτρων που θα δοθούν, αποφασίστηκε να δρομολογηθούν και οι διαδικασίες δημόσιας διαβούλευσης για την προοπτική μίας πόλης, ισχυρής πρωτεύουσας του Νομού.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου