ΤΟΠΙΚΑ

Αισθάνονται ανίκανοι;

αισθάνονται-ανίκανοι-851206

Εκανε ορισμένες πολύ σοβαρές επισημάνσεις ο πρωθυπουργός με αφορμή την χθεσινή τελετή ορκωμοσίας των νέων υπαξιωματικών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Άδραξε την ευκαιρία ο κος Καραμανλής μέσα στην έδρα του πυροσβεστικού σώματος να αντιμετωπίσει την αντιπολίτευση που γίνεται τις τελευταίες μέρες σχετικά με την αναποτελεσματικότητα ελέγχου των πυρκαγιών που κατακαίνε την χώρα απ΄ άκρο σ΄ άκρο.
«Την ώρα που εσείς δίνετε τη μάχη με τις φλόγες, κάποιοι άλλοι εκ του ασφαλούς ασκούν σκληρή και άδικη κριτική. Να μη σας πτοεί αυτή η κριτική, γιατί οι πολίτες ξέρουν να αναγνωρίζουν το έργο σας. Να εκτελείτε με επαγγελματισμό και ευσυνειδησία τα καθήκοντά σας κι εμείς από την πλευρά μας θα κάνουμε το χρέος μας, αποκαθιστώντας τις ζημιές από τις τελευταίες καταστροφικές πυρκαγιές. Είναι δέσμευση της ελληνικής πολιτείας ότι όπου υπήρχε δάσος, θα ξαναγίνει δάσος», είπε μεταξύ άλλων χθες ο πρωθυπουργός ενώπιον των πυροσβεστών.
Ευκαιρία να αμυνθεί σε μια δύσκολη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη χώρα και την οποία είναι φυσικό να εκμεταλλεύονται οι πολιτικοί του αντίπαλοι. Το ίδιο έκανε και αυτός όταν ήταν στην αντιπολίτευση. Αυτή είναι η Ελλάδα, όπως έλεγε κάποιος προκάτοχός του.
Ωστόσο είναι αυταπόδεικτο ότι η κριτική δεν έχει στόχο τους άνδρες και τις γυναίκες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίες, που πολλές φορές θέτουν σε κίνδυνο ακόμα και την ίδια τους τη ζωή.
Η κριτική γίνεται με αφορμή τις ελλείψεις σε ανθρώπους, μέσα, οργάνωση και σχεδιασμό. Αυτές οι ελλείψεις είναι ασφαλώς διαχρονικές, αλλά τώρα κυβερνά η συγκεκριμένη κυβέρνηση και ο συγκεκριμένος πρωθυπουργός που πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να αντιμετωπίσουν την κατάσταση.
Ούτε κραυγές χρειάζονται ούτε υστερίες, πολύ περισσότερο όμως δεν χρειάζεται κλίμα εφησυχασμού και ωραιοποίησης της κατάστασης, όταν πολλές περιοχές της χώρας περνούν στιγμές κολασμένες.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου