ΤΟΠΙΚΑ

Χωρίς νερό έμεινε χθες ο Αλμυρός

χωρίς-νερό-έμεινε-χθες-ο-αλμυρός-851206

Χωρίς νερό έμεινε χθες από νωρίς το πρωί η μισή πόλη του Αλμυρού λόγω μη επάρκειας του βασικού ανθρώπινου αγαθού, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης Βαγγέλης Χατζηκυριάκος. «Απλά δεν επαρκεί το νερό», σημείωσε. «Γι΄ αυτό από προχθές το βράδυ αποφασίσαμε να κόψουμε την υδροδότηση στην πόλη, δίνοντας παράλληλα σε λειτουργία μια νέα γεώτρηση, η οποία θα εξασφαλίσει νερό για το υπόλοιπο καλοκαίρι. Καλύτερα να ταλαιπωρηθεί ο κόσμος για μια μέρα, παρά να κόβεται συνέχεια το νερό» τόνισε.
Η χθεσινή ημέρα ήταν πραγματικά δύσκολη για τους κατοίκους του Αλμυρού, οι οποίοι για περισσότερες από 15 ώρες έμειναν χωρίς νερό. Το πρόβλημα αποκαταστάθηκε τελικά λίγο μετά τις 7 το απόγευμα σε ορισμένες περιοχές, ενώ η περιοχή Ευαγγελίστριας μέχρι αργά το βράδυ δεν είχε νερό.
Οι εργάτες του δήμου δούλεψαν με σκοπό να δοθεί σε λειτουργία η νέα γεώτρηση. Η υπερβολική ζέστη αποτέλεσε το σημαντικότερο παράγοντα δυσφορίας των κατοίκων για το χθεσινό συμβάν, γεγονός το οποίο σχολίασε δεόντως ο δήμαρχος Αλμυρού. «Ο καύσωνας φταίει για όλα» είπε. «Το φετινό καλοκαίρι ήταν πολύ ιδιαίτερο λόγω θερμοκρασίας και μας δημιούργησε προβλήματα στην υδροδότηση. Να φανταστείτε ότι για πρώτη φορά τα τελευταία 12 χρόνια χρειάστηκε να δώσουμε σε λειτουργία νέα γεώτρηση για να εξοικονομήσουμε νερό για την πόλη για το υπόλοιπο του καλοκαιριού».
Ωστόσο παρά τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν ώστε να συνεχίσουν οι Αλμυριώτες να πίνουν νερό καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, ο δήμαρχος της πόλης παραμένει επιφυλακτικός. «Ποτέ δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι. Πλέον είναι γνωστό ότι το νερό δεν επαρκεί. Φυσικά η μέθοδος των γεωτρήσεων δε βοηθά, αλλά δυστυχώς είναι η μόνη λύση που έχουμε αυτή τη στιγμή και με αυτή θα προχωρήσουμε».
Μέσω του «Τ» ο κ. Χατζηκυριάκος ζητά την κατανόηση των κατοίκων της πόλης, καθώς και την συμβολή τους στην εξοικονόμηση νερού, διότι απλά δεν επαρκεί. «Πρέπει να βοηθήσουν και οι κάτοικοι ως προς αυτό. Να μη σπαταλούν το νερό για να μας φτάσει»…

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου