ΤΟΠΙΚΑ

«Κράμερ εναντίον Κράμερ» στην τοπική ΠΑΣΚΕ

κράμερ-εναντίον-κράμερ-στην-τοπική-851206

Μεθοδεύεται παρασκηνιακά η εκλογή “μεταβατικού προέδρου” στο πρόσωπο του συνδικαλιστή της ΑΓΕΤ κ. Ηλία Τασιού, προκειμένου τον Οκτώβριο η προεδρία να κληρώσει στο συνδικαλιστή του ΟΣΕ κ. Θαν. Κωστόπουλο, εκλεκτό του νυν προέδρου Γ. Καλαντζή, κόντρα στον πλειοψηφούντα σύμβουλο της ΠΑΣΚΕ Χαρ. Τσαμπάζη που διεκδικεί την προεδρία.
“Προχωρήστε τώρα τις διαδικασίες για εκλογή προέδρου 3ετίας” λέει η Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας.
Σε θρίλερ εξελίσσεται για την ΠΑΣΚΕ στο ΕΚΒ η αλλαγή σκυτάλης και ενώ σήμερα ουσιαστικά θα πρέπει ο νυν πρόεδρος Γιώργος Καλαντζής να αποφασίσει εάν θα παραιτηθεί ή όχι, αφού συνταξιοδοτείται.
Μπροστά στον κίνδυνο η ΠΑΣΚΕ να χωριστεί στα δύο, αφού είναι γνωστό ότι για τη θέση του προέδρου ενδιαφέρονται ο κ. Χαρ. Τσαμπάζης, που το έχει δηλώσει εξαρχής δημοσίως, αλλά και ο κ. Θαν. Κωστόπουλος, που ωστόσο ανοιχτά δεν μπορεί να διεκδικήσει τίποτα, αφού δεν κατάφερε να εκλεγεί αντιπρόσωπος στο σωματείο του, η Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας δια του Συντονιστή κ. Γιώργου Φώτη έχει διαμηνύσει ότι πρέπει άμεσα να εκλεγεί πρόεδρος.
Στο παρασκήνιο ωστόσο και ενώ σε συνάντηση που έγινε μόλις προχθές στα γραφεία του κόμματος δόθηκε εντολή να ξεκινήσουν οι διαδικασίες, ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι μεθοδεύεται η εκλογή μεταβατικού προέδρου από τους οκτώ εκλεγμένους της ΠΑΣΚΕ στο Δ.Σ. του ΕΚΒ μέχρι τον Οκτώβριο, οπότε και εκτιμούν όσοι απεργάζονται το συγκεκριμένο σενάριο ότι θα εκλεγεί αντιπρόσωπος από ένα νέο σωματείο που δημιουργήθηκε πρόσφατα για αυτό το σκοπό, πρόεδρος ο κ. Θαν. Κωστόπουλος, για να μπορεί να διεκδικήσει την προεδρία.
Για θέση του μεταβατικού προέδρου ακούγεται το όνομα του γνωστού συνδικαλιστή της ΑΓΕΤ και μέλους του Δ.Σ. του ΕΚΒ Ηλία Τασσιού, που ουσιαστικά θα κληθεί να παραμείνει υπό προθεσμία στη συγκεκριμένη θέση, μέχρι να ευοδωθεί το παραπάνω σενάριο.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τις τελευταίες ώρες τα σενάρια και οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις δίνουν και παίρνουν, ενώ η σημερινή μέρα θεωρείται καθοριστική, καθώς από το τι θα πράξει ο κ. Γ. Καλαντζής, θα κριθεί εν πολλοίς η περαιτέρω πορεία.
Το θέμα παρακολουθούν από κοντά -και όσο τους επιτρέπεται- καθώς αποτελεί μία εσωτερική υπόθεση της ΠΑΣΚΕ και οι άλλες συνδικαλιστικές παρατάξεις που δεν έκρυβαν χθες τον προβληματισμό τους, μιλώντας στον «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ» για το θόρυβο που έχει δημιουργηθεί και που ασφαλώς έχει άσχημο αντίκτυπο στην κοινή γνώμη και ειδικότερα στην εργατική τάξη, που θα περίμενε επαγρύπνηση για τα προβλήματα στον ιδιωτικό τομέα και όχι ασφαλώς “κοντορομαχίες” για τη θέση του προέδρου.
Ο κ. Χαρ. Τσαμπάζης στη συνάντηση που είχε με το Συντονιστή του ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να ανεχτεί μεθοδεύσεις με στόχο τον ίδιο προσωπικά και επανέλαβε την πρότασή του το θέμα να διευθετηθεί και η εκλογή του νέου προέδρου να γίνει άμεσα και όχι από τους 8 συμβούλους της ΠΑΣΚΕ στο ΕΚΒ, αλλά από τους αντιπροσώπους που ψήφισαν την πλειοψηφούσα παράταξη στο πρόσφατο συνέδριο.
Ο κ. Γιώργος Φώτης με τη σειρά του τόσο στον κ. Τσαμπάζη, όσο και στον νυν πρόεδρο του ΕΚΒ και γραμματέα της ΠΑΣΚΕ Γ. Καλαντζή, κατέστησε σαφές ότι αυτό που προέχει είναι η ενότητα της συνδικαλιστικής παράταξης και ζήτησε επίμονα να ξεκινήσουν οι διαδικασίες εκλογής άμεσα, ει δυνατόν και σήμερα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου