ΤΟΠΙΚΑ

Ο Ταχυδρόμος χτυπάει πάντα 2 φορές

ο-ταχυδρόμος-χτυπάει-πάντα-2-φορές-851206

Βροχή… μηνύσεων
• Βροχή μηνύσεων αναμένονται μετά την πρόθεση της ΔΕΗ να προσφύγει ενάντια στην ΕΠΑ. Δε θα είναι λίγοι οι καταστηματάρχες της παραλίας και άλλων κεντρικών οδών της πόλης, οι οποίοι θα παραδειγματιστούν από την κίνηση αυτή της εταιρίας, με αποτέλεσμα να στραφούν εναντίον της εταιρίας Φυσικού Αερίου. Ίσως να είναι και ο μόνος τρόπος αποζημίωσης για τη ζημία που υπέστησαν από τις προχθεσινές διακοπές.

Διακρίσεις
• 900 ευρώ μισθό συν ένσημα παίρνουν οι μόνιμες πλέον καθαρίστριες των δημοτικών σχολείων του Βόλου για 7,5 ώρες εργασίας. Τι να πουν δηλαδή και εκείνες που εργάζονται νυχθημερόν σε σπίτια και γραφεία για τα μισά και συνήθως χωρίς ένσημα; Αυτές είναι διακρίσεις ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.

Ενδιαφέρεται για τη Μαγνησία
Παρά το γεγονός ότι ο Αλέκος Αλαβάνος δεν θα είναι τελικά υποψήφιος βουλευτής της Μαγνησίας, δεν χάνει το ενδιαφέρον του για το νομό μας. Χθες συζητήθηκε η δεύτερη επερώτησή του, αυτή τη φορά για το Πήλιο, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές. Θυμίζουμε ότι είχε συζητηθεί στη Βουλή επερώτησή του για τη συνοικία του Παλαιού Λιμεναρχείου και τη ρύπανση. Στην χθεσινή ερώτηση για το Πήλιο απάντησε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κος Αλέκος Κοντός και γενικά θα μπορούσε να πει κανείς ότι έγινε μια συζήτηση προς όφελος της περιοχής μας.
Χ.Μ

Γνωρίζει το αντικείμενο
Τεκμηριωμένη η τοποθέτηση της αντιπροέδρου της ΑΝΕΜ νομαρχιακής συμβούλου κ. Τζούλιας Τσαλίκη στην προχθεσινή συνεδρίαση του νομαρχιακού συμβουλίου για την Αναπτυξιακή Εταιρία Μαγνησίας. Τόσο από πλευράς αντικειμένου σπουδών, όσο και από τη δραστηριότητά της στο ΥΠΕΧΩΔΕ η κ. Τσαλίκη είχε πάντοτε ως πεδίο δράσης την αναπτυξιακή πολιτική. Κατά συνέπεια γνωρίζει πολύ καλά το αντικείμενο. Αναφορικά με την υποψηφιότητά της στις βουλευτικές εκλογές, ουδέν νεότερον από το μέτωπο.
Χ.Μ

Αλλος ρυπαίνει, άλλος πληρώνει
Τελικά αυτό που λέει ο λαός μας ότι οι ισχυροί έχουν τον τρόπο πάντα να ξεφεύγουν, μάλλον ισχύει. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ρυπογόνος βιομηχανία ΜΑΝΟΣ στη βιομηχανική περιοχή του Βόλου. Χθες διατάχθηκε από τον Εισαγγελέα να κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία για τη σύλληψη των υπευθύνων της εταιρίας. Επειδή όμως ο ιδιοκτήτης της εταιρίας έλειπε στο εξωτερικό, συνελήφθη ένας απλός εργαζόμενος και πιο συγκεκριμένα ο υπεύθυνος παραγωγής. Δεν σημαίνει ότι ο τίτλος ανταποκρίνεται και στα πραγματικά καθήκοντα του ανθρώπου, που χθες έτρεχε στα δικαστήρια. Εκτός από την προσωπική του ταλαιπωρία και αυτή της οικογένειάς του δεν ήταν μικρότερη. Ας μη παραβλέψουμε το γεγονός ότι ο στενός κοινωνικός περίγυρος, που δεν γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα, σε κοιτάζει ούτε λίγο ούτε πολύ ως εγκληματία κατά του περιβάλλοντος.
Χ.Μ

Πρόβλημα με τις καθαρίστριες
Μπορεί τελικά μετά από πολύχρονους αγώνες η συντριπτική πλειοψηφία των καθαριστριών των σχολείων να μονιμοποιήθηκε φέτος, λύνοντας το πρόβλημα της επαγγελματικής τους αποκατάστασης, μένουν όμως αρκετές ακόμα που δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις του προεδρικού διατάγματος. Πιο συγκεκριμένα στη Μαγνησία μονιμοποιήθηκαν περίπου 170 καθαρίστριες, ενώ περίπου 60 παραμένουν με συμβάσεις και αβέβαιο επαγγελματικό μέλλον. Το ένα βήμα και σημαντικό έγινε. Τα υπόλοιπα είναι τόσο δύσκολο να γίνουν;
Χ.Μ

Κοράκιασαν στον Αλμυρό
Δεν είναι μόνο η μισή πόλη του Βόλου που έμεινε χωρίς ρεύμα την προχθεσινή δύσκολη μέρα, ακόμα χειρότερα η μισή πόλη του Αλμυρού από προχθές το βράδι μέχρι αργά χθες το απόγευμα έμεινε χωρίς σταγόνα νερό! Μεγάλη η ταλαιπωρία για κατοίκους και κυρίως ηλικιωμένους που έτρεχαν σε κάποιες δημοτικές κρήνες της Ευξεινούπολης να προμηθευτούν νερό για τις ανάγκες τους, με θερμοκρασίες που δεν… αστειεύονται. Το πόσο ανοχύρωτη είχε μείνει η πόλη του Αλμυρού τα τελευταία χρόνια, τώρα φαίνεται και μάλλον θα φαίνεται για πολλά χρόνια.
Χ.Μ

Δεν το θεωρούν ρατσιστικό
Σαφής και ξεκάθαρη η θέση του Συλλόγου Αλβανών Μαγνησίας για το θανατηφόρο επεισόδιο της προηγούμενης Κυριακής. Δεν το θεωρούμε ρατσιστική βία,

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου