ΤΟΠΙΚΑ

Σχόλια – Ειδήσεις – Παράπονα – Επιστολές

σχόλια-ειδήσεις-παράπονα-επιστο-851206

Με κάθε αφορμή…
Προσφιλές θέμα συζήτησης είναι αναμφίβολα ο καιρός, που μονοπωλεί λόγω υψηλών θερμοκρασιών το ενδιαφέρον. Η καθημερινή πρακτική αποδεικνύει πάντως ότι το συγκεκριμένο θέμα τίθεται στο προσκήνιο με κάθε αφορμή, ανεξαρτήτως εποχών, προσφέροντάς μας πεδίο για να εκφράζουμε τα παράπονά μας, υιοθετώντας την φιλοσοφία της παρελθοντολογίας. Η έκφραση “πρώτη φορά κάνει τόση ζέστη” είναι μάλλον συνήθης και διατυπώνεται πολλάκις ημερησίως, ευκαιρίας δοθείσης. Κι όμως, οι Αφρικάνικων προδιαγραφών καύσωνες, κάνουν κάθε χρόνο αισθητή την παρουσία τους, ασχέτως αν εμείς επιμένουμε περί του αντιθέτου. Είναι τελικά αναπόσπαστο κομμάτι της ψυχολογίας του νεοέλληνα η “περί ανέμων και υδάτων” κριτική, με κάθε αφορμή, χειμώνα-καλοκαίρι, άνευ λόγου και αιτίας, ίσως γιατί με αυτό τον τρόπο ξεχνάμε τα υπόλοιπα προβλήματά μας…
ΓΛ. ΥΔΡ.

Χρειάζεται ευαισθησία…
Η έννοια της κοινωνικής ευαισθησίας είναι ο θεμέλιος λίθος κάθε πολιτισμένης κοινωνίας που σέβεται όσους αντιμετωπίζουν οποιαδήποτε προβλήματα και προστατεύει με κάθε τρόπο τους αδυνάτους. Η θεωρία, όπως αποδεικνύεται εκ των πραγμάτων, απέχει παρασάγγας από την πράξη. Αφορμή για το συγκεκριμένο σχόλιο είναι η θέα των μπλοκαρισμένων και απροσπέλαστων σημείων πρόσβασης σε κεντρικά οδικά σημεία, που αφορούν όσους αντιμετωπίζουν αναπηρίες. Οι ράμπες, που υπό κανονικές συνθήκες πρέπει να είναι πάντα ελεύθερες πρόσβασης για όσους κινούνται πάνω σε αναπηρικό αμαξίδιο, είναι σχεδόν μονίμως κατειλημμένες, χώρος πάρκινγκ γαρ. Είναι προφανής, κατά συνέπεια, η ταλαιπωρία που υφίστανται όσοι προσπαθούν να προσεγγίσουν τα συγκεκριμένα σημεία, καθώς καλούνται να διέλθουν τις συμπληγάδες των τετράτροχων. Καλόν είναι να λαμβάνεται υπόψη αυτή η παράμετρος, δηλαδή ο διπλανός μας που αντιμετωπίζει πρόβλημα, γιατί μόνο με αυτό τον τρόπο θα κάνουμε πράξη την έννοια του πολιτισμού.
ΓΛ. ΥΔΡ.

Ατάκτως ερριμένα…
Κάθε λογής άχρηστα αντικείμενα “κοσμούν” τους κάδους απορριμμάτων, παρά το γεγονός ότι η θέση του βρίσκεται αλλού. Αχρηστα αντικείμενα οικιακής χρήσης, παλιές οικιακές συσκευές, αλλά και στρώματα, το πλέον σύνηθες, ρίπτονται ατάκτως, όπως να ’ναι, παραπλεύρως των κάδων απορριμμάτων, οι οποίοι δεν προσφέρονται για την συγκεκριμένη χρήση. Η επισήμανση έχει παραινετικό χαρακτήρα προς…”ναυτιλομένους” προς εξάλειψη του δυσάρεστου, αισθητικά και πρακτικά, φαινομένου.
ΓΛ. ΥΔΡ.

Επιτέλους…
Επιτέλους καλύφθηκαν οι λακκούβες που δυσχέραιναν την διάβαση των τροχοφόρων κατά μήκος της οδού Βυζαντίου, στο ύψος της διάβασης Οινοπνεύματος. Η παρέμβαση των αρμοδίων έδωσε τέλος στο πρόβλημα, που αποτελούσε “πονοκέφαλο” για περίοικους αλλά και διερχόμενους.
ΓΛ. ΥΔΡ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου