ΤΟΠΙΚΑ

Να συγκροτηθεί ο Φορέας Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας

να-συγκροτηθεί-ο-φορέας-διαχείρισης-υ-851206

Συνάντηση με τον Ειδικό Γραμματέα του ΥΠΕΧΩΔΕ και επικεφαλής της Κεντρικής Υπηρεσίας Υδάτων κ. Συμπέθερο θα έχει την ερχόμενη εβδομάδα ο δήμαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγαρης ως πρόεδρος της Ε.Δ.Ε.Υ.Α.
Ο κ. Βούλγαρης αναμένεται να θέσει στον Ειδικό Γραμματέα του ΥΠΕΧΩΔΕ θέματα που αφορούν στη διαχείριση των υδάτινων πόρων, στη συμμετοχή της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. στο Τρίτο Ταμείο Συνοχής εν όψει της τέταρτης προγραμματικής περιόδου αλλά και στην ένταξη της Ε.Δ.Ε.Υ.Α στο τομεακό πρόγραμμα «Περιβάλλον».
Χθες ο πρόεδρος της Ε.Δ.Ε.Υ.Α Αλ. Βούλγαρης είχε συνάντηση στη Λάρισα με τους δημάρχους Τρικάλων και Λαρισαίων κ.κ. Μιχ. Ταμήλο και Κων. Τζανακούλη που είναι μέλη του διοικητικού συμβουλίου και συζήτησαν τον προγραμματισμό δράσης και τις πρωτοβουλίες που θα πρέπει να αναληφθούν το αμέσως επόμενο διάστημα.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την εφαρμογή του θεσμικού πλαισίου για τη διαχείριση των υδατικών πόρων επισημάνθηκε από τον κ. Αλ. Βούλγαρη ότι «το ζήτημα της διαχείρισης του υδατικού δυναμικού στη χώρα μας είναι θέμα με το οποίο η Ε.Δ.Ε.Υ.Α. ασχολήθηκε μεν συστηματικά, ωστόσο αυτό που κατέδειξε η πορεία μέχρι τώρα είναι ότι δεν έχουν ληφθεί μέτρα από την Πολιτεία ώστε να ενεργοποιηθεί ο σχετικός νόμος. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι το Εθνικό Συμβούλιο Υδάτων δεν λειτούργησε ποτέ μέχρι σήμερα», επισήμανε ο κ. Αλέκος Βούλγαρης και υπογράμμισε ότι θα πρέπει να τεθεί σε προτεραιότητα η συγκρότηση του Φορέα Διαχείρισης Υδάτων σε επίπεδο Θεσσαλίας που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ερημοποίησης.
Στη συνεδρίαση της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. συζητήθηκε επίσης η επιχειρησιακή σύμβαση για το 2007 και η πρόταση που θα γίνει στην Ομοσπονδία Εργαζομένων Ε.Δ.Ε.Υ.Α.
Η διοίκηση της Ένωσης αναμένεται να προτείνει αύξηση 7%, 3% για το πρώτο εξάμηνο και 4% για το δεύτερο εξάμηνο στη συζήτηση που θα γίνει με τα συνδικαλιστικά όργανα του προσωπικού των Δ.Ε.Υ.Α.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου